Julkkikset

Sami Saikkonen, 51: ”Kun kosin Sonjaa, 27, olin varautunut tulemaan uudelleen isäksi”

Vuosi sitten avioituneiden Sonja Sorvolan, 27, ja Sami Saikkosen, 51, salamarakkaus syttyi töissä. Sami oli tuolloin vielä naimisissa, ja eroprosessi oli raskas ja vaati oman aikansa. ”Kun kosin Sonjaa, se merkitsi, että olen varautunut tulemaan uudelleen isäksi”, Sami kertoo nyt.

Teksti:
Minna Juti
Kuvat:
Heli Hirvelä/Otavamedia

Sami Saikkonen ja Sonja Sorvola

Vuosi sitten avioituneiden Sonja Sorvolan, 27, ja Sami Saikkosen, 51, salamarakkaus syttyi töissä. Sami oli tuolloin vielä naimisissa, ja eroprosessi oli raskas ja vaati oman aikansa. "Kun kosin Sonjaa, se merkitsi, että olen varautunut tulemaan uudelleen isäksi", Sami kertoo nyt.

Koreografi, näyttelijä, lennonopettaja Sami Saikkosen ja hänen vaimonsa, näyttelijä, koreografi ja kohta joogaohjaaja Sonja Sorvolan rakkaus roihahti keväällä 2013, kun Turun kaupunginteatterissa alkoivat The Rocky Horror Show -musikaalin harjoitukset.

Sonja muistaa, miten hän oli maskeerattavana ja viereisellä tuolilla istui hänelle ennestään tuntematon Sami. Heidän katseensa kohtasivat peilissä.

– Lähdin harjoituksista suoraan Tampereelle, missä olin mukana toisessa produktiossa. Siellä kerroin ystävilleni, että minulle tapahtuu varmasti pian jotakin suurta, Sonja sanoo.

Salamarakkaus ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että asiat olisivat sujuneet nopeasti. Sami oli naimisissa, ja hänen poikansa oli vasta aikuistumassa. Eroprosessi oli raskas ja vaati oman aikansa. Sami tunsi tuskaa ja häpeää rikkoessaan perheensä. Sonja ei olisi halunnut tuottaa kenellekään kipua, mutta samaan aikaan hän itse tunsi raastavaa menettämisen pelkoa: mitä jos Sami sittenkin jättää hänet ja palaa perheensä luo.

– Se oli pahin mahdollinen mielikuvani. Itse en pystynyt jättämään Samia, sillä olisin jäänyt aivan valtavan onnettomaksi päästäessäni käsistäni jotain liian arvokasta, Sonja muistelee.

Joulukuussa 2014 Sami muutti Sonjan pieneen kaksioon Helsingissä.

”En suunnitellut kosivani”

Pari meni naimisiin toukokuussa 2017. Sami oli kosinut Sonjaa edellisenä kesänä Italian-lomalla.

– En suunnitellut kosivani, mutta kun katsoin Sonjaa, rakkauden tunne oli niin valtava, että en voinut tehdä muuta. Vieläkin tuntuu uskomattomalta, että hän todella on vaimoni – minun naiseni.

Sonjakaan ei odottanut kosintaa, sillä hän ei kaivannut avioliittoa tai haaveillut prinsessahäistä. Hän kuitenkin vastasi myöntävästi, sillä ajatus heidän rakkautensa juhlasta tuntui molemmista mukavalta.

Ikäero mietitytti läheisiä 

Sonja Sorvolalla, 27, ja Sami Saikkosella, 51, on kaksikymmentäneljä vuotta ikäeroa.

– Suhteen alussa iso ikäeromme taisi herättää keskustelua. Joku kaveri heitti siitä varmasti jotakin, Sami muistelee.

Enää ikäero ei jaksa kiinnostaa ainakaan heidän läheisiään, ja molempien eri-ikäiset ystävät ovat sopeutuneet hyvin yhteen.

Samilla on edellisestä liitostaan kaksikymmenvuotias poika Veikko.

– Kun kosin Sonjaa, se merkitsi, että olen varautunut tulemaan uudelleen isäksi. Täytyyhän minun ymmärtää, että Sonja voi vielä haluta lapsia, Sami sanoo.

Sonjalla ei kuitenkaan ole ollut vielä vauvakuumetta.

– Toistaiseksi minulle on ollut tärkeämpää saada olla Samin kanssa yhdessä kuin miettiä lapsen saamista.

Luit lyhennelmän Annan ’Suhteet’-jutusta, jossa Sami Saikkonen ja Sonja Sorvola puhuvat salamarakkaudestaan ja parisuhteestaan. Miten ja mistä he riitelevät? Miten työnteko sujuu avioparilta? Lue koko juttu Annasta 27/2018. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X