Julkkikset

Sami Yaffa kertoo koskettavasti rakastumisestaan Meeri Koutaniemeen – katso, millainen on parin ensimmäinen yhteiskuva

Ensimmäinen yhteiskuva muusikko Sami Yaffasta ja valokuvaaja Meeri Koutaniemestä otettiin heidän toisella tapaamisellaan kuusi vuotta sitten. Sami oli juuri eronnut ja ajatteli, ettei enää ryhtyisi parisuhteeseen.

Teksti:
Riikka Heinonen
Kuvat:
Om-Arkisto, Sami Yaffan Kotialbumi

"Olin tavannut Meerin kerran aiemmin ja rakastunut häneen saman tien", Sami Yaffa sanoo. Tämä kuva on vuodelta 2019.

Ensimmäinen yhteiskuva muusikko Sami Yaffasta ja valokuvaaja Meeri Koutaniemestä otettiin heidän toisella tapaamisellaan kuusi vuotta sitten. Sami oli juuri eronnut ja ajatteli, ettei enää ryhtyisi parisuhteeseen.

Sami Yaffa: ”Olin kuvanottohetkellä aika piipussa, sillä olin tehnyt täyskäännöksen elämässäni”

”Tämä kuva on ensimmäinen yhteiskuva minusta ja nykyisestä vaimostani, valokuvaaja Meeri Koutaniemestä. Se on otettu toukokuussa 2015 Mallorcalla, kun tapasimme toisemme toista kertaa. Olin tavannut Meerin kerran aiemmin ja rakastunut häneen saman tien. Olimme keskustelleet mahdollisesta yhteistyöstä, ja olin samalla heittänyt ilmoille ehdotuksen, että Meeri voisi tulla Espanjaan kuvaamaan omaelämäkertani kansikuvan. Meeri päätti tulla luokseni, ja loppu onkin historiaa.

Sami Yaffa ja Meeri Koutaniemi
Ensimmäinen yhteiskuva Samista ja Meeristä otettiin aikalaukaisimella kamera viritettynä tikkaiden ja salaattikulhon päälle.

Otimme yhteiskuvan aikalaukaisimella Mallorcan kotini keittiössä. Taustaksi kiinnitimme lakanan nauloilla seinään. Kamera viritettiin tikkaiden ja salaattikulhon päälle. Olin kuvanottohetkellä aika piipussa, sillä olin tehnyt täyskäännöksen elämässäni. Olin juuri eronnut ja muuttanut New Yorkista Eurooppaan. Minulla oli liikaa töitä, ja kiersin ympäri maailmaa. Olin varma, etten ryhtyisi enää parisuhteeseen, vaan eläisin loppuelämäni tyytyväisenä yksin. Tavattuani Meerin avasin itseni rakkaudelle uudelleen.

Alkuperäinen kuva on hävinnyt jonnekin vuosien saatossa. Teetimme kuvasta onneksi yhden printtikopion, joka on nyt Espanjan-kotimme jääkaapin ovessa. Se muistuttaa meitä siitä, mistä lähdimme kuusi vuotta sitten yhteiselle matkallemme.

Haluan aina muistaa sen hetken ja tunteen, joka silloin vallitsi, kun olin kokonaan uuden edessä. Tiesimme molemmat, että jotain merkittävää oli tapahtunut.

Elämäni on muuttunut tuosta kuvaushetkestä vain onnellisemmaksi. Olen nyt enemmän tasapainossa itseni kanssa kuin olin ennen Meerin tapaamista. Rakkaus sai minut avautumaan muillekin asioille, ja rohkaistuin tarkastelemaan itsessäni piileviä lahjoja. Olin sitä ennen tehnyt ahkerasti musiikkia ja kaikenlaisia muitakin hommia, mutta Meeri pisti vielä vähän lisää bensaa liekkeihini.”

Sami Yaffan, 57, ensimmäinen soolosingle The Last Time ilmestyi kesäkuussa. Albumi on tulossa syyskuussa. Radio Suomessa kuullaan kesäsunnuntaisin Radio Sami Yaffan kesäohjelma, joka on kuunneltavissa jälkeenpäin Yle Areenassa.

X