Julkkikset

Sankarisukeltaja Mikko Paasin Krista-vaimo pelastusoperaatiosta: ”En pystynyt kuin toivomaan parasta ja pelkäämään pahinta”

Krista Paasi osti sukeltajamiehelleen Mikko Paasille lentolipun Thaimaahan. Sen jälkeen hän ei voinut tehdä muuta kuin katsoa säätiedotuksia, pelätä pahinta ja toivoa parasta.
7.12.2018 Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Thaimaan luolasukellusoperaatiossa ansioitunut sankarisukeltaja Mikko Paasi ja hänen Krista-vaimonsa juhlivat Linnassa hämmentynein mutta hyvin fiiliksin. Mikko oli tavannut presidentti Sauli Niinistön jo marraskuussa kahvihetken merkeissä.

Mikko ja Krista Paasi

Mikko Paasi tapasi presidentti Sauli Niinistön jo etukäteen. Linnan juhlissa mukana oli vaimo Krista Paasi.

– Hulppeat fiilikset! Olemme hyvin nöyrinä paikalla. Kahvit valtiopäämiehen kanssa tai Linnan juhlat eivät ole missään nimessä mikään itsestäänselvyys. Kutsu juhliin tuli meille ehdottomasti yllätyksenä. Sinänsä mikään ei ole kuitenkaan muuttunut pelastusoperaation jälkeen, vaan arkemme Kristan kanssa on edelleen ihan samanlaista, Mikko kertoo.

Krista Paasi

Krista Paasin Linnan juhlat -laukku on tehty kalannahasta.

Krista Paasi Linnan juhlat 2018

Krista Paasin asussa oli kaunis, avoin selkäosa.

Pariskunta ei aikonut viihtyä koko iltaa itsenäisyyspäivän juhlissa, sillä seuraavana aamuna oli edessä pitkä lento.

– Lähdemme huomenna kakkoskotiimme Thaimaahan. Työnkuva vie meitä talvella Aasiaan ja kesällä olemme Maltalla ja Välimerellä. Siinä välissä asumme aina Suomessa, Mikko kertoo.

”Varmasti sekin päivä tulee, kun hän lukee kirjan ja katsoo dokumentin”

Krista on Mikon tapaan sukeltaja, ja pariskunta pyörittää yhdessä sukellusyritystään.

– Tapasimme Helsingissä vuonna 2002, ja löysin sukelluksen sen jälkeen Mikon myötä. Olen itse enemmän lomasukeltaja, mutta hoidan yrityksessämme kaiken paperityön. Toistaiseksi ei ole käynyt vielä ärsyttämään, vaikka vietämme niin paljon aikaa yhdessä, Krista nauraa.

– Meillä on hyvä tiimi keskenämme, eikä ilman toista olisi myöskään toista, Mikko jatkaa.

Liikkuvaa elämää viettävällä pariskunnalla on yhdessä myös 3-vuotias tytär.

– Hän kulkee hyvin arjessa mukana, vaikka reissaammekin paljon. Onneksi hän on vielä niin pieni, ettei ymmärtänyt pelastusoperaation aikaan, mistä on kyse tai osannut pelätä Mikon puolesta. Mutta varmasti sekin päivä tulee vielä, kun hän lukee kirjan ja katsoo dokumentin, Krista tuumii.

Krista toivoi parasta ja pelkäsi pahinta

Krista kertoi pelänneensä itse viime kesän vaarallisessa luolasukellusoperaatiossa kovasti puolisonsa puolesta, mutta kehottaneensa tätä kuitenkin lähtemään matkaan.

– Minä olin se, joka lopulta osti hänelle lentoliput Thaimaahan. Päätös matkaan lähdöstä oli yhteinen, eikä Mikkoon se tepsisikään, jos häntä yrittäisi kieltää. Totta kai olin kuitenkin ihan toimintakyvytön niinä aikoina. En pystynyt kuin seuraamaan uutisia ja säätiedotuksia sekä toivomaan parasta ja pelkäämään pahinta. Tiesin, että hän tietää kyllä, mitä tekee. Mutta stressikertoimet olivat silti erittäin kovat pelastusoperaation aikaan, Krista myöntää.

Pelastusoperaation myötä tullut julkisuus on tuntunut Kristasta hämmentävältä ja hän on yrittänyt vältellä huomiota.

– Olen yrittänyt pysyä mahdollisimman paljon takavasemmalla, mutta tänään se ei oikein onnistu, Krista nauraa.

Lue kaikki vuoden 2018 Linnan juhlista täältä!

Kuka oli vuoden 2018 Linnan juhlien kuningatar? Äänestä ja voita Kalevala Korun upea 1295 euron arvoinen Suojassa-riipus!

Linnan juhlien kuningatar

Kuka loisti tänä vuonna Linnan juhlissa? Äänestä illan kauneinta pukua täällä ja voita Kalevala Korun 14 karaatin kullasta valmistettu upea kaulakoru.

Suosittelemme