Julkkikset

Satu Silvo etäsuhteesta avoliittoon: ”Rakastuneena tunnen vain nuorentuvani”

Näyttelijä Satu Silvon, 55, elämässä on nyt uusi vaihe, kun etäsuhde näyttelijä Reidar Palmgrenin kanssa vaihtui yhteiseloksi saman katon alla.
Teksti: Eveliina Lauhio Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Näyttelijä Reidar Palmgren muutti kesällä Tampereelta kihlattunsa, näyttelijä Satu Silvon luo Helsingin Käpylään. Kuulostaa isolta muutokselta seitsemän vuoden etäkihlauksen jälkeen, mutta Sadun mukaan muutos ei ole järisyttävän suuri.

– Olemme etäsuhteesta huolimatta viettäneet aikaa yhdessä monena päivänä viikossa. Reidar säilyttää Tampereen-kotinsa aikuisia poikiaan varten, Satu kertoo.

Satu kuvailee parin yhteiseloa helpoksi.

– Emme juuri koskaan edes riitele. Puhumme usein yhteisestä verenkierrosta. Minusta tuntuu, että sellainen meillä Reidarin kanssa on. Ymmärrämme toisiamme puolikkaasta ajatuksesta.

Satu Silvo: ”Erotiikka paranee iän myötä”

”Olen kauneimmillani mieheni käsivarsilla. Kuulostaa kliseiseltä, mutta totta se on, että rakkaus kaunistaa. Kun olen rakastettu ja hyväksytty, tunnen itseni kauniiksi.

Vaikka ihmisen fyysisen iän voi katsoa kalenterista, henkinen ikä saattaa vaihdella. Väsyneenä ja krempan yllättäessä mietin toisinaan, jatkuukohan elämäni enää kauan. Olenkohan pitkäikäinen? Stressi ja huolet vanhentavat. Toisaalta rakastuneena Reidarin kanssa tunnen taas jatkuvasti nuorentuvani. Oikeastaan elän aika kivaa aikaa – en ole vielä mummivaiheessa, mutta minulla on jo aikamoinen elämänkokemus.

Olen sitä mieltä, että erotiikka paranee iän myötä. Parasta on arjen erotiikka. Se, kun kehon läpi kulkee lämmin tunne jo rakkaan pienestä hipaisusta. Arjen erotiikka on helliä kosketuksia, lähekkäin istumista ja toisen huomioimista. Reidar hieroo usein jalkapohjiani. Seksuaalinen läsnäolo on paljon monimuotoisempaa kuin se, että pitäisi koko ajan olla lakanoiden välissä.”

Millainen suhde Satu Silvolla on lapsiinsa Vilmaan, 29, ja Paavoon, 30? Miten Sadun suhde omaan ulkonäköön on muuttunut? Milloin hän tuntee itsensä kauniiksi, milloin epävarmaksi? Lue Satu Silvon Tässä iässä -haastattelu Anna-lehden numerosta 41/2017. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Satu Silvo, 55

Työ: Näyttelijä, yrittäjä.

Perhe: Avopuoliso kirjailija-näyttelijä Reidar Palmgren ja aikuiset lapset Paavo ja Vilma Kinnunen liitosta näyttelijä Heikki Kinnusen kanssa.

Asuu: Helsingissä.

Harrastukset: Iyengarjooga, pyöräily, luonnossa liikkuminen ja monenlainen kulttuuri taidenäyttelyistä teatteriin.

Ajankohtaista: Näyttelee syksyllä avopuolisonsa Reidar Palmgrenin kanssa romanttisessa komediassa Toinen kerta toden sanoo. Komediaa esitetään parhaillaan Aleksanterin teatterissa Helsingissä ja sen jälkeen muissa kaupungeissa.

X