Satu Tuomisto pyhitti koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeusajan levolle.
Satu Tuomisto pyhitti koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeusajan levolle.
Julkkikset

Korona-ajan tuoma pysähdys toi Satu Tuomistolle tärkeän oivalluksen: ”Perheen kanssa vietetylle ajalle ei voi laittaa hintalappua”

Yrittäjä Satu Tuomisto on poikkeusvuonna oppinut arvostamaan omaa aikaansa. – Vaikka maailmantilanne oli kamala, ja omatkin työni menivät kerralla alta, kevät ja kesä olivat kaikesta huolimatta parhaita ikinä, Satu sanoo.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Tiia Ahjotuli

Tapahtuma-alan yrittäjä ja ex-missi Satu Tuomisto sanoo, että hänen syksynsä on ollut vauhdikas, kun pitkään tauolla olleet työprojektit ovat taas käynnistyneet. Koronaviruspandemia pakotti Sadun pysähtymään ensimmäistä kertaa urallaan, mistä seurasi huolen lisäksi myös paljon hyvää.

– Vaikka maailmantilanne oli kamala, ja omatkin työni menivät kerralla alta, kevät ja kesä olivat kaikesta huolimatta parhaita ikinä. En ole pitänyt elämässäni mitään lomia, joten kuluneen puolen vuoden aikana sain levätä kaiken väsymyksen pois, Satu sanoo.

Lähinnä hän keskittyi vain olemaan.

– Nautin, enkä tehnyt mitään järkevää. Näin paljon perhettäni ja puuhailin niitä asioita, joita olen aina haaveillut tekeväni ”sitten joskus”. Saatoin vaikka lähteä ex tempore äitini kanssa uimaan, Satu kertoo.

Lue myös: Satu Tuomisto uudesta parisuhteestaan: ”Asiat tapahtuvat aina silloin, kun niitä vähiten odottaa”

Satu Tuomisto: Koronapandemia muistutti oman ajan tärkeydestä

Urheilulliseen elämäntapaan tottuneena Satu on pitänyt kiinni liikuntaharrastuksistaan poikkeusaikanakin.

– Olen käynyt nyrkkeilemässä Edis Tatlin yksityistunneilla kerran viikossa. Sen lisäksi olen pelannut ultimatea eli liitokiekkoa, käynyt kuntosalilla ja koiralenkeillä.

Pakollisen pysähtymisen myötä Satu on myös oppinut vähitellen kuuntelemaan tarkemmin itseään ja omaa jaksamistaan.

– Jos jotain tästä ajasta olen oppinut, se on oman ajan tärkeys. Vastaisuudessa, jos työtahtini menee liian hektiseksi, osaan varmasti paremmin sanoa ei, ja olla siinä mielessä vähän itsekkäämpi. Aikaisemmin olen aina suostunut kaikkiin töihin. Olen ymmärtänyt, että vapaa-ajalle tai perheen kanssa vietetylle ajalle ei voi laittaa mitään hintalappua, sillä se rikastuttaa niin paljon elämääni, Satu sanoi.

X