Seksikäs-Suklaa
Seksikäs-Suklaa on tosielämässä julkisuuskuvaansa pohdiskelevampi persoona.
Julkkikset

Seksikäs-Suklaa menetti äitinsä yllättäen Farmi-ohjelman kuvausten jälkeen ja haki apua terapiasta – 7 kiinnostavaa faktaa pohdiskelijaksi tunnustautuvasta miehestä

Somehahmo ja räppäri Seksikäs-Suklaa eli Luyeye Konssi, 28, tähdittää Farmi Suomi -uutuussarjaa. Mutta millainen ihminen Seksikäs-Suklaa-hahmon takana todella on? Otimme selvää.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Nelonen Media

Seksikäs-Suklaa eli Luyeye Konssi paljasti Annalle 7 kiinnostavaa faktaa itsestään:

1. Lapsuus Angolassa oli hyvin erilainen kuin lapsuus Suomessa

Luyeye ”Seksikäs-Suklaa” Konssi on kotoisin Angolasta. Synnyinmaastaan hänelle on jäänyt erityisen vahvasti mieleen kouluun liittyvät muistot.

– Heräsimme aikaisin, pukeuduimme koulupukuihin ja lähdimme kouluun. Koulusta tulimme kotiin, iltapäivätoimintaa ei hirveästi ollut. Tuntui, että kaikki aika meni kouluun ja siihen, että siellä piti menestyä.

Suomeen hän muutti perheensä eli yksinhuoltajaäitinsä, isoveljensä, pikkuveljensä ja pikkusiskonsa kanssa. Hän oli Suomeen muuttamisen aikaan 9-vuotias, täyttämässä juuri 10 vuotta.

– Asuimme Salossa ja vietimme paljon aikaa yhdessä kotona. Äiti ei alkuun osannut juurikaan suomea, minkä takia emme käyneet hirveästi missään. Jos ylimääräistä rahaa oli, kävimme ravintolassa syömässä. Koulun jälkeen vietin välillä aikaa nuorisotalolla.

Pienellä ala-asteella Seksikäs-Suklaa oli ainoa ulkomaalainen. Hän joutui kohtaamaan huuteluja ja väkivallalla uhkailua. Kavereita alkoi kuitenkin pikkuhiljaa löytyä, ja jopa osa huutelijoista vaihtoi mielipidettään uudesta tulokkaasta.

Luyeye Konssin siirtyessä yläasteelle perhe muutti Helsinkiin, Laajasaloon. Koulua Seksikäs-Suklaa alkoi käydä Vesalassa.

Helsingissä monikulttuurisuutta oli jo enemmän. Tätä nykyä Seksikkäällä-Suklaalla onkin laaja ystäväpiiri, ja ystävät ovat miehelle todella tärkeitä.

2. Nimi Seksikäs-Suklaa on peruja kaupan kassalta

Peruskoulun jälkeen Seksikäs-Suklaa kouluttautui ammattikoulussa matkailuvirkailijaksi.

– Sen jälkeen olin töissä lentokentällä vähän aikaa. En kuitenkaan jaksanut yövuoroja. Halusin nukkua ihmisten aikaan, ja siksi menin kaupan kassalle.

Kaupan kassan työ oli miehen mieleen.

– Tutustuin lähiöäijiin ja tiesin, kellä on salasuhde kenenkin naapurin kanssa.

Ensin Seksikäs-Suklaa oli samassa kaupassa töissä pari vuotta. Sitten hän alkoi tehdä ekstraajavuoroja, mikä tarkoitti sitä, että hän teki töitä vaihtuvasti eri kaupoissa.

– Oli siistiä olla vieraileva tähti. Heitin läppää asiakkaille ja palvelin heitä niin hyvin, että mummot tykkäsivät. Laitoin aina ostokset mummoille kauppakassiin. Monet heistä totesivat, että luulivat meikäläisten olevan huligaaneja ennen kohtaamistani.

Kaupan kassalta on peräisin myös Luyeyen taiteilijanimi: Iäkäs nainen kertoi tälle kassalla, että hänen nuoruudessaan Suomessa ei ollut tummaihoisia miehiä. Hän lisäsi vielä tarkennuksena, että tuollaisia seksikkäitä suklaita.

Seksikäs-Suklaa

Seksikäs-Suklaa viihtyi pitkään kaupan kassalla.

3. Seksikäs-Suklaa on sisimmässään syvällinen pohdiskelija

Seksikäs-Suklaa on helppo mieltää huumorimieheksi hänen somevideoidensa perusteella. Hänestä kuitenkin löytyy myös vakavampi puoli. Usein tämä puoli yllättää uudet tuttavuudet.

– Osaan olla hassu, mutta olen myös aika mietteliäs ja jopa vakavakin äijä. Mietin aika paljon asioita. Olen pohdiskelija. Pohdin, miksi ihmiset käyttäytyvät tietyllä tavalla. Tarkkailen myös omaa käytöstäni sekä pahoittelen, jos olen tehnyt virheitä. Kukaan meistä ei ole täydellinen.

4. 30 000 euron voittaminen houkutti mukaan Farmi Suomi -sarjaan

Nelosella ja Ruudussa torstaina 19.3. klo 20. alkava Farmi Suomi -sarja on uutuusohjelma, jossa 12 julkkista luopuu kaikista modernin elämän mukavuuksista ja kisaa erilaisissa maatilanhoitoon liittyvissä kisoissa. Yhtenä kilpailijoista nähdään Seksikäs-Suklaa.

– Kun kuulin, että ohjelmasta voi voittaa 30 000 euroa, sanoin, että olen mukana. Farmilla oli siistiä olla, mutta eläinten kanssa en tullut toimeen. Lisäksi oli todella rankkaa, että ohjelman kuvausten aikana sai niin vähän ruokaa. En tiedä, miten kestäisin Selviytyjissä. Sinnekin kyllä menisin.

Ohjelmassa mukana oleminen opetti Seksikästä-Suklaata luopumaan turhasta ja nauttimaan elämän pienistä iloista, esimerkiksi herkuista.

– Syön hillomunkin, jos minun tekee sitä mieli. Ja jos ystävälläni ei ole rahaa ja minulla on, tarjoan hänellekin. Se on minulle tärkeää.

Farmi-ohjelman kilpailijat

Seksikäs-Suklaa on yksi Farmi-ohjelman kilpailijoista.

5. Äidin menettäminen sai hakeutumaan terapiaan

Seksikäs-Suklaa joutui kovan paikan eteen Farmi-ohjelman kuvausten jälkeen, kun hänen äitinsä kuoli yllättäen viime vuoden elokuussa.

– Ei olisi vielä tarvinnut olla äidin vuoro. Olisin vielä halunnut viedä hänet esimerkiksi elokuviin, sillä hän ei ollut käynyt elokuvissa kertaakaan.

Seksikäs-Suklaa on käynyt käsittelemässä suruaan terapeutin tuolissa. Terapiassa hän on ymmärtänyt, että surua ja sen herättämiä tunteita ei voi taikoa pois.

– Se on ollut aika vapauttavaa. Huonosta olosta haluaa päästä eroon heti, mutta surun kanssa se ei vain ole mahdollista. Välillä metrossa tai bussissa tulee jokin tuttu biisi, joka muistuttaa äidistä ja saa tunteet pintaan. Nykyään annan niiden tunteiden tulla.

Äidin kuolema on lähentänyt sisarusparven jo ennestään tiiviitä välejä. Seksikäs-Suklaa on tuntenut lämpöä myös lukuisista ystävien ja tuttavien osanotoista.

– Ihmiset, joiden kanssa emme ole yli 10 vuoteen olleet yhteydessä, ovat nyt ottaneet yhteyttä. On ihana huomata, että vaikka työni on hektistä enkä ehdi olla ihmisiin koko ajan yhteyksissä, minut muistetaan ja minua ajatellaan hyvällä.

Ajan rajallisuuden tajuaminen on muuttanut Seksikkään-Suklaan ymmärrystä läsnäolon tärkeydestä.

– Olen nykyään läsnä jokaisessa asiassa, mitä teen. Kun esimerkiksi olen kavereideni kanssa, keskityn vain siihen hetkeen heidän seurassaan. Ikinä ei tiedä, mitä tapahtuu.

6. Edessä saattaa olla maisemanvaihdos Töölöstä Itä-Helsinkiin

Tällä hetkellä Seksikäs-Suklaa asuu Töölössä kämppäkavereidensa kanssa.

– Äitini kuoleman jälkeen halusin tekemistä arkeeni. Siksi muutin kimppakämppään. Kämppisten kanssa asuminen on ollut tosi hauskaa. Tykkään kuitenkin myös olla omassa rauhassani ja viime aikoina on tuntunut siltä, että haluaisin muuttaa pois ihan keskustasta.

Itä-Helsinki vetää miestä puoleensa.

– Minua kiinnostaisi Kontula tai Mellunmäki. Niistä tulee mieleen lapsuuteni.

Seksikäs-Suklaa on pysynyt melko vaitonaisena suhdeasioistaan. Hän kuitenkin paljastaa, että jossain vaiheessa toiveissa on oma perhe.

– Olen tällä hetkellä todella kiireinen ja minun on hoidettava työmaa kuntoon ennen kuin voin miettiä ajankäyttöä muuhun. Haluan perheen, mutta rakastan myös sitä, mitä nyt teen. Välillä työni syö ihmissuhteitani.

7. Pitkäaikaisena haaveena elokuvan tekeminen

Seksikäs-Suklaa suhtautuu sketsiviihteeseen intohimoisesti.

– Tykkään katsoa sketsejä. Pohdin aina niitä katsoessani, miten kyseisen sketsin olisi voinut tehdä vielä paremmin. Saatan katsoa Putousta ja kirjoittaa ylös, mitä kaikkea siinä olisi voinut tehdä paremmin.

Suomen kansalaisuutta parhaillaan odottavan miehen unelmana on tehdä elokuva, joka käsittelee suomalaisten ja maahanmuuttajien suhdetta.

– Haluaisin elokuvaan hyvää komediaa ja onnellisen lopun.

Täysin ummikkona Seksikkään-Suklaan ei tarvitsisi lähteä elokuvaa työstämään: hän on suorittanut käsikirjoittajan perusopinnot HEO Kansanopistossa ja valmistunut vuonna 2014.

– Tykkään kirjoittamisesta.

Lue myös:

Arman Alizad: ”Rasismi on mielen laiskuutta”

Kuka saa Suomen kansalaisuuden, ja mitä se ulkomaalaiselle merkitsee? Tracey, Nicholas, Mizou ja Sarah kertovat

Nasima Razmyar: ”Suomalaisuuden kuvan on aika muuttua”

X