Julkkikset

Selviytyjät Suomi -kisaaja Lola Odusogasta kuoriutui piinkova kilpailija ja taktikoija: ”En luota keneenkään”

Kun ex-missi Lola Odusoga päätti osallistua Selviytyjät Suomi -ohjelmaan, siitä oli leikki kaukana. Lola valmistautui kilpailuun perusteellisesti monella tasolla.
25.1.2019 Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Nelonen Media

Tiukka katse siivittää Lola Odusogaa, 41, kun hän vastaa toimittajien kysymyksiin. Selviytyjät Suomi -sarjan toisella kaudella tullaan näkemään erittäin kilpailutahtoinen nainen, joka valmistautui äärimmäisen perusteellisesti fyysisesti ja henkisesti rankkaan ohjelmaan.

Ennen kilpailua Lola esimerkiksi jätti kahvinjuonnin kokonaan. Palatessaan kuvausten jälkeen Filippiinien Caramoanin saaristosta kotiin, joi Lola ensimmäisen kahvikupillisen yli kolmen kuukauden tauon jälkeen.

Tuleeko kotikatsojille yllätyksenä jo ensimmäisestä Selviytyjät-jaksosta lähtien, millainen Lola onkaan kilpailijana?

– Veikkaan, että aika monelle se ei tule yllätyksenä, mutta jotkut aivan muut asiat voivatkin tulla. Se jää sitten nähtäväksi, Lola sanoo salaperäisenä.

– En usko, että taktikointini yllättää ainakaan lähipiiriäni, mutta muita katsojia se voi yllättää. Sellaisia ihmisiä, jotka luulevat minusta jotain ihan muuta.

Lue myös: Tältä näyttää viidakosta palannut Lola Odusoga! Julkaisi ensimmäiset kuvat Selviytyjät-ohjelman kuvausten jälkeen

Lolalla on kilpailuhenkisyyttä ja itsesuojeluvaistoa

Kanssakilpailijatkin havaitsivat saman tien, että Lolassa on pelinaisen vikaa, vaikka Lola yritti pitää tyylinsä pehmeänä. Lola myöntää olevansa äärimmäisen kilpailuhenkinen ihminen.

– Mutta minulla on sentään itsesuojeluvaistoa! Fyysisesti en ole kilpailuhenkinen. Mutta tiedän täysin, mihin pystyn ja mihin en, enkä yritä ylittää itseäni sillä uhalla, että ”ooh, nyt loukkasin selkäni taas, enkä kävele puoleen vuoteen”.

– Tiedän täysin omat vahvuuteni ja omat rajani. Ne asiat, joissa olen huono, ne ehdottomasti skippaan ja jätän muille, ja ne, missä olen hyvä, niihin panostan.

Lola Odusoga

Lola Odusogasta paljastuu ovela taktikoija Selviytyjät Suomi -kaudella. Lola valmistautui koitokseen niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Mitä muita vahvuuksia Lolalla on?

– Henkistä vahvuutta, Lola sanoo ykskantaan.

– Olen monessa televisioformaatissa itkenyt: vuoristoseikkailussa, kun ollaan Huippujengissä kiipeilty ja vaellettu 16 kilometriä vatsataudissa, silloin tirautin kyyneleet. Kaunis elämä -ohjelmassa itkin joka jaksossa, mutta nähtäväksi jää itkenkö tuolla Selviytyjissä kertaakaan.

Lue myös: Perheenäidistä vuorenvalloittajaksi – Tämän Lola Wallinkoski oppi Huippujengi-ohjelmassa

”En luota keneenkään”

Vaikka Lola Odusoga myöntää olevansa Selviytyjät-pelissä kova taktikoija,  hyväksi ihmistuntijaksi Lola ei itseään kuvaile: Selviytyjissä ei yksinkertaisesti voinut luottaa keneenkään.

– Elämässäni on vähän sellainen periaate, etten luota keneenkään. Olen saanut niin monta kertaa puukosta selkään kaikilla tavoilla, että hell no, en luota keneenkään! Vain harva ihminen pystyy luottamukseni ansaitsemaan. Varsinkin tuonne mennessä – vaikka sinulla olisi hyvä kontakti toiseen, niin et voi ikinä luottaa siihen sataprosenttisesti, koska hän voi pelata vielä kovemmin kuin sinä.

Lola myöntää, että samantapainen ajattelu pätee myös arjessa – julkisuuden henkilönä on haastavaa luottaa toisiin ihmisiin.

– Tiedän, että kanssani myös pelataan ja kanssani ollaan tietyistä syistä tekemisissä, aina välillä. On se tavallaan rankkaa, mutta njääh, jos et itse ole riippuvainen niistä ihmissuhteista, niin ei sen väliä.

Näin Lola Odusoga kertoo pressitilaisuudessa, miten hän valmistautui Selviytyjät Suomi -ohjelmaan:

 

Selviytyjät Suomi Nelosella 3.2. alkaen kello 20.

Lue myös

Suosittelemme