Cristal Snow Selviytyjät
Cristal Snown mukaan pahinta Selviytyjien kuvauksissa oli se, ettei hän voinut luottaa keneenkään.
Julkkikset

Selviytyjät Suomi -ohjelman Cristal Snow: ”Selviytyjät nosti vanhat, ikävät traumani pintaan”

Selviytyjät Suomi -ohjelman psykologisen pelin raakuus yllätti laulaja, juontaja Cristal Snown. – Se oli paluu ala-asteen kouluvuosiini, jolloin minua kiusattiin ja minusta puhuttiin pahaa selkäni takana, Cristal sanoo ja myöntää joutuneensa selvittelemään traumojaan kuvausten päättymisen jälkeen.
Teksti: Iina Alanko Kuvat: Nelonen

Selvitytyjät Suomi -ohjelmassa kilpaileva Cristal Snow luuli jo putoavansa ohjelmasta ensimmäisenä, kunnes yllätyskäänteen jälkeen kisan joutuikin jättämään sulkapalloilija Ville Lång.

Cristal sai vinkin Villen äänestämisestä viime hetkellä kanssakilpailijaltaan Helena Ahti-Hallbergilta.

– Olin varma, että lähtijä olen minä. Sitten Helena kuiskasi minulle Villen nimen. Ajattelin että minua vedätetään.

Cristal sanoo, että vaikka nälkä ja väsymys ovat saarella totta, hänelle vaikeinta oli juurikin psykologinen peli.

– Olen ollut monessa realityssa mukana, mutta tämä oli niistä kokemuksena ehkä kaikkein traumaattisin. Se oli paluu ala-asteen kouluvuosiini, jolloin minua kiusattiin ja minusta puhuttiin pahaa selkäni takana. Peli siis nosti vanhoja ikäviä traumoja pintaan. Olen joutunut selvittelemään niitä myös kotiinpaluun jälkeen.

Eniten Cristal painiskeli sen kanssa, mitkä hänen kuulemistaan ja arvelemistaan asioista oli totta ja mitkä ei.

– Pahinta oli se, etten voinut luottaa keneenkään. Yritin sanoa itselleni, että kyse on pelistä, mutta väsyneenä tunteet olivat vahvoina pinnassa ja kaikki tuntui kouriintuntuvan todelliselta. Koin siis asioita, jotka eivät välttämättä olleet totta mutta tuntuivat todelta.

Välillä paineet purkautuivat itkuna ulos.

– Oh my God. Minua oikeasti nolottaa, kuinka paljon itkin pelin aikana. Toivon todella, että kaikkia emotionaalisia kohtia ei näytetä televisiossa, Cristal sanoo.

– Mutta kyllä muutkin itkivät, kaikki itkivät jossain vaiheessa. Peli oli henkisesti todella kovaa.

”Älä suutu äläkä vihaa”

Juhana Helmenkalastajan ja Katja Ståhlin väliset antipatiat tulivat ilmi jo Selviytyjien ensimmäisessä jaksossa, mutta muitakin taistelupareja saarella syntyi. Sampo Kaulanen on kertonut, että jossain vaiheessa hän mietti, kumpi tulee saarelta säkissä pois, Cristal vai hän itse.

Cristalille Sampon puheet ovat yllätys ja suuri kysymysmerkki.

– Sampo on kova poika uhoamaan. Olen nähtävästi ärsyttänyt häntä jollakin tavalla, mutta saarella ollessamme en ollut siitä tietoinen. Vasta Selviytyjien lehdistötilaisuudessa Sampo tuli sanomaan minulle, että mitä sitten tulevissa jaksoissa tapahtuukin, älä suutu äläkä vihaa minua. Minulla ei ole hajuakaan, mitä hän on minusta sanonut tai pääni menoksi tehnyt, Cristal sanoo.

Sen sijaan Cristal paljastaa, että hänelle syntyi kuvauksissa sanaharkkaa ja yhteenottoja erään toisen kilpailijan kanssa.

– Olen aika sanavalmis kaveri. Jos minulla on jotain sanottavaa, minä sen myös sanon. En muista olleeni pelin aikana kauhean vihainen koskaan, mutta otin siellä ihmisten kanssa yhteen.

Kymppitonni alkaa maaliskuussa

Selviytyjien jälkeen Cristal nähdään seuraavaksi seuraavaksi paluun tekevän, legendaarisen visailuohjelma Kymppitonnin juontajana.

– Kuvaukset loppuivat juuri. Nyt pitää miettiä, mitä teen seuraavaksi vai teenkö mitään. Voisin pitää vähän aikaa lepolomaa, Cristal kertoo.

Selviytyjät Suomi, Nelonen, su klo 20.30

X