Hanna-Maria Seppälä ja Toni Piispanen
– Uinnissakin tehdään paljon asioita käsillä. Uintitaustainen valmentaja ymmärtää käsien toiminnan, liikelaajuudet ja niiden kehittämisen lähtökohdat, ratakelaaja Toni Piispanen kertoo. Vieressä ex-uimari Hanna-Maria Seppälä, joka toimii Tonin mentorina.
Julkkikset

Seura: Hanna-Maria Seppälä ryhtyi mentoriksi ratakelaaja Toni Piispaselle: ”Kevennän siten Tonin taakkaa”

Mitä yhteistä on entisellä huippu-uimari Hanna-Maria Seppälällä ja ratakelaaja Toni Piispasella? Yllättävän paljon. Kummankin lajissa pelataan sekunnin kymmenes- ja sadasosilla ja kädet ovat äärimmäisen tärkeässä roolissa, kaksikko paljastaa tuoreessa Seurassa.
Teksti: Anna.fi Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Toni Piispanen, 43, halvaantui vain 17-vuotiaana pieleen menneen voltin seurauksena karate-kisoissa. Toni kertoo uusimmassa Seura-lehdessä tienneensä heti, että nyt kävi huonosti.

”Kuului vain kuin pitkän vieterin ääni, sellainen doing.”

Toni oli pudonnut pää edellä lattiaan metrin korkeudelta.

”Onnettomuuden sattuessa ajattelin ensimmäisenä, että loppuiko urheileminen tähän.”

Kuinka väärässä hän olikaan. Liikuntatieteiden maisteriksi itsensä opiskellut Toni on voittanut ratakelauksessa 14 arvokisamitalia. Hänen tuoreimmat saavutuksensa ovat EM-hopeamitalit 100 ja 200 metrin kelauksessa Berliinin parayleisurheilun EM-kisoissa elokuussa.

Hanna-Maria Seppälä: ”Haluan antaa takaisin sitä, mitä olen saanut”

Hanna-Maria Seppälä oli Tonin onnettomuuden aikaan vasta 9-vuotias uimarityttö Keravalta.

Uusimmassa Seurassa Hanna-Maria ja Toni kertovat tutustuneensa toisiinsa Olympiakomitean urheiluvaliokunnassa, jossa molemmat ovat jäseninä.

Viime keväänä, etsiessään uutta valmentajaa, Toni päätyi soittamaan menestyksekkään uintiuransa jo päättäneelle Hanna-Marialle.

”Tonin valmentaminen olisi ollut kiinnostavaa, mutta siihen kalenterini oli liian täynnä. Sen sijaan minusta tuli Tonille mentori-sparraaja. Jaan omaa kokemustani ja kevennän siten Tonin taakkaa”, Hanna-Maria kertoo lehdessä.

Hanna-Maria Seppälä lopetti oman mitalirikkaan kilpauransa vuonna 2016. Nyt Hanna-Maria kertoo Seurassa, että onkin takaisinmaksun aika.

Sen lisäksi, että jo fysioterapeutiksi ja liikuntatieteiden maisteriksi kouluttautunut Hanna-Maria pänttää lääketieteellisen tiedekunnan pääsykokeeseen, pitää hän huolta siitä, ettei Toni väsytä itseään liian monilla haastatteluilla ja yhteistyötilaisuuksilla.

”Haluan antaa takaisin sitä, mitä olen saanut”, Hanna-Maria Seppälä sanoo lehdessä.

Lue lisää uusimmasta Seurasta!

X