Tiina Lymi
Tiina Lymi uskoo elämään.
Julkkikset

Seura: Isättömänä kasvanut Tiina Lymi luottaa elämään: ”Huonollakin kädellä voi pelata pokerissa sairaan hyvän pelin”

Tiina Lymi eli lapsuuden, jossa isää ei näkynyt ja raha riitti vain välttämättömimpään. Lapsuudessa kantoivat kuitenkin korvaavat tekijät, kuten isovanhemmat ja kirjoituksia kehunut äidinkielenopettaja, Tiina Lymi kertoo uudessa Seura-lehdessä.
Teksti: Anna.fi Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Tiina Lymi kasvoi yksinhuoltajaäitinsä sekä veljensä kanssa tamperelaisessa lähiössä. Se maailma ei tarjonnut lähtökohtia soittotunneille tai merkkifarkuille, käsikirjoittaja-ohjaaja kertoo tuoreessa Seura-lehdessä.

”Mutta oli kaksi mummua ja kaksi pappaa, isovanhempani, jotka olivat minulle todella tärkeitä. Vaikka lapsuudestani puuttui asioita, oli niitä korvaavia tekijöitä. Ei aina tarvitse olla samaa kuin muilla, voi olla jotain muuta”, isättömänä kasvanut näyttelijä-käsikirjoittaja-ohjaaja pohtii  Seura-lehdessä.

Kolmen lapsen äiti muistuttaa myös siitä, että ydinperheen lisäksi lapsen kasvua ja kehitystä voivat tukea myös muut merkittävät aikuiset. Hänelle sellainen löytyi koulusta.

”Kun olin lapsi, äidinkielen opettaja kehui minua erityisen hyväksi kirjoittajaksi. Se lause kantoi pitkälle. Voimme olla toistemme elämässä käänteentekijöitä hyvässä ja pahassa”, Tiina sanoo.

”On oltava ajoittain valmis painimaan karhun kanssa”

Pitkän uran näyttelijänä tehnyt Tiina Lymi on tuoreimman Mielensäpahoittaja-elokuvan pääkäsikirjoittaja. Luovalla alalla työskenteleminen on jatkuvaa itsensä ja ympäröivän maailman kanssa käytävää keskustelua, välillä raadollisellakin tasolla.

”Tämän työn tekeminen vaatii rohkeutta. On oltava ajoittain valmis painimaan karhun kanssa ja kestettävä paljaana olemista. On asetettava itsensä alttiiksi. Kivittäkää tai halatkaa”, Tiina kuvailee lehdessä tuntojaan ja jatkaa.

”En suostu pelkäämään epäonnistumista tai pyytämään anteeksi. On harmi, jos joku ei pidä työstäni, mutta seison silti sen takana.”

Myös tuore ohjaustyö, Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja, käsittelee elämää, joka ei aina mene niin kuin sen toivoisi ehkä menevän.

”Elämä ei välttämättä mene niin kuin on suunnitellut, mutta siitä voi silti tulla hyvä elämä. Jotkut asiat ovat asenteesta kiinni. Huonollakin kädellä voi pelata pokerissa sairaan hyvän pelin”, Tiina kiteyttää Seura-lehdessä.

Lue lisää uusimmasta Seura-lehdestä!

X