Urheilu-uransa lopettanut Tero Pitkämäki kaipaa yhä sitä euforista tunnetta, kun keihäs lähtee hyvin kädestä.
Julkkikset

Seura: Näin Tero Pitkämäki hurmasi aikoinaan Niina-puolisonsa – julkinen romanttinen ele paljasti tuoreen suhteen myös muille

Entinen keihäänheittäjä Tero Pitkämäki rakastui nykyiseen puolisoonsa Niina Keloon yhteisellä kisamatkalla. Niinan isälle parin suhde paljastui yllättävällä tavalla.
Teksti: Anna.fi Kuvat: Tommi Tuomi ja OM-arkisto

Uransa lopettanut keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, 37, muistelee tuoreessa Seurassa, kuinka hän aikoinaan ihastui nykyiseen avopuolisoonsa Niina Keloon. Nykyään parilla on kolme alle kouluikäistä lasta.

Myös Niina oli menestynyt urheilija, kun hän ja Tero tutustuivat yleisurheilumaajoukkueen kisamatkalla Ruotsissa vuonna 2005. Ihastus syttyi välittömästi, ja jo paluumatkalla laivan discossa pari tanssi hitaita Metallican tahtiin.

Paljastava puska

Teron mukaan seuraavat treffit sovittiin viikon päähän Kuortaneelle, jossa kumpikin kilpaili juhannuskisoissa.

Kun Teron heittovuoro koitti, hän näki kuularingissä omaa suoritustaan tekemässä olleen Niinan. Ehkä siitäkin johtuen juuri tuosta heitosta tuli ikimuistoinen. Sille kertyi mittaa 91.53 metriä, joka oli kauden kärkitulos koko maailmassa.

Terolle ojennettiin voittajan kukkapuska, mutta kunniakierroksen sijaan hän juoksikin suoraan Niinan luo ja ojensi kukat tälle. Yleisö yllättyi romanttisesta eleestä – kuten myös yleisön joukossa istunut Niinan isä, joka sai näin tietää nuoren parin tuoreesta rakkaussuhteesta.

Tero Pitkämäki ja Niina Kelo Urheilugaalassa vuonna 2015.

Kilpailuhenkisyys näkyy Tero Pitkämäen ja Niina Kelon parisuhteessa

Teron mukaan kaksikon urheilutausta näkyy yhä parin suhteessa kilpailuhenkisyytenä.

– Jos meillä on joku riidan aihe ollut, niin se on tullut jostain sellaisesta, että olen hävinnyt pingiksessä tai keilailussa enkä ole pystynyt sulattamaan sitä. Nykyään kyllä pystytään pelaamaan ihan sovussa. Ja lautapelit häviän useimmiten, Tero sanoo Seurassa.

Urheilu-uran jälkeinen siviilielämä on Teron mukaan alkanut ihan mukavasti, vaikka uuteen tilanteeseen onkin ollut totuttelemista.

– Normaalielämässä ei saa mistään sitä samaa euforista tunnetta, kun keihäs lähtee hyvin kädestä, liitää taivaalla ja yleisö huutaa. Sen asian hyväksyminen ja kilpailijaluonteen pehmittäminen on vähän hankalaa.

X