Julkkikset

Seura: Satu Taiveaho järkyttyi Antti Kaikkosen talokaupoista: ”Tänne en lasten kanssa muuta”

Satu Taiveaho ja Antti Kaikkonen muuttivat sijaislastensa kanssa vanhaan taloon. Seuran haastattelussa Antti myöntää, ettei taloa ostaessaan miettinyt ihan kaikkea lapsiperheen tarpeiden kannalta.

Teksti:
Outi Pippuri
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Satu Taiveaho ja Antti Kaikkonen muuttivat sijaislastensa kanssa vanhaan taloon. Seuran haastattelussa Antti myöntää, ettei taloa ostaessaan miettinyt ihan kaikkea lapsiperheen tarpeiden kannalta.

Satu Taiveaho, 41, ja kansanedustaja Antti Kaikkonen, 43, muuttivat viime talvena kahden lapsen kanssa Tuusulassa sijaitsevaan Leppärannan huvilaan. Perheen muutto vuonna 1920 rakennettuun talovanhukseen ei sujunut täysin mutkitta. Seuran haastattelussa pari kertoo, että Antti oli ehtinyt tehdä talosta tarjouksen ennen kuin Satu oli edes ehtinyt tutustua perheen tulevaan kotiin. Kun Satu sitten näki talon ensimmäisen kerran, hän järkyttyi:

– Tänne en lasten kanssa muuta, Satu ilmoitti.

Taloon ei tullut juomakelpoista vettä eikä tontti kuulunut kunnalliseen vesi- ja viemäriverkostoon.

– Ehkä en miettinyt ihan kaikkea lapsiperheen kannalta, Antti myöntää Seuran haastattelussa.

Taloon toteutettiin kuitenkin remontti, ja perhe pääsi muuttamaan taloon jo joulukuun puolivälissä.

Vanhemmuuden onnea lapsettomuuden jälkeen

Satu ja Antti ovat puhuneet avoimesti lapsettomuudestaan, epäonnistuneista hedelmöityshoidoista ja kariutuneesta adoptioprosessista. Nykyään he toimivat 3-vuotiaan pojan ja 5-vuotiaan tytön sijaisvanhempina.

– Vanhemmuus toi valtavan elämänmuutoksen. Kaikki on nyt toisin. Ennen tulimme ja menimme omien tarpeiden mukaan, nyt lapset säätelevät kaikkea, Antti sanoo Seuran haastattelussa.

– Odotimme lapsia niin kauan, että nyt haluan elää täysillä lapsiperheen elämää. Eniten harmittaa se, etten ole saanut olla mukana lasten elämässä syntymästä asti. On ehtinyt tapahtua paljon ennen kuin tulin heidän elämäänsä, Satu sanoo.

Lue myös:

Satu Taiveaho ja Antti Kaikkonen: ”Meistä tuli vanhempia viikon varoitusajalla”

Satu Taiveaho avautuu sijaisvanhemmuuden rankkuudesta Kotiliedessä: ”Parisuhde on nyt kakkossijalla”

Paula ryhtyi sijaisvanhemmaksi: ”Oivalsin, ettei biologinenkaan lapsi asu loputtomiin kotona”

Lapsettomuus huolestuttaa? Näin selvität, onko lapsen hankkimista syytä kiirehtiä

X