Julkkikset

Siipeensä saanutta Marja Hintikkaa pelotti tunnustaa nuorempana rakkauttaan – nyt hän ei lähde kotoa sanomatta herkkää mantraa puolisolle ja lapsille 

– Kyllä minullakin on ollut traagisia ensirakkauksia, joissa on tullut lunta tupaan, juontaja Marja Hintikka kertoo.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Mirva Kakko

Marja Hintikka ymmärtää nuorempaa itseään.

– Kyllä minullakin on ollut traagisia ensirakkauksia, joissa on tullut lunta tupaan, juontaja Marja Hintikka kertoo.

Marja Hintikka jatkaa helmikuussa nähtävän Laulu rakkaudelle -ohjelman juontajana.  Siinä tunnetut ihmiset tulevat yllätetyiksi rakkaidensa toimesta. Ohjelman tekeminen on laajentanut Marjan kuvaa rakkaudesta.

– Ajattelen, että ei ole liian isoa elettä tai spektaakkelia, jolla rakkautta voi ilmaista. Uskon, että rakkauden sanominen aina kannattaa, eikä säästellä niitä hautajaisiin. Niissä riittää aina vainajasta kauniita tarinoita, mutta entä jos ylistäisi rakkautta jo nyt, eikä pitäisi vakan alla?

Juontaja huomaa, että ikä on tuonut varmuutta avoimuuteen myös tunteiden esille tuomisessa.

– Nuorempana, jos oli saanut siipeensä, itsensä avaaminen pelotti. Että entä, jos avaankin sydämeni ja tulen torjutuksi? Kyllä minullakin on ollut traagisia ensirakkauksia, joissa on tullut lunta tupaan.

Rakkauden mantra

Nykyään Marja sanoo monta kertaa päivässä, että rakastaa. Marja on ollut yhdessä juontaja Ilkka Uusivuoren kanssa yli 15 vuotta. Parilla on 8-, 6- ja 4-vuotiaat lapset.

– Sanon jokaiselle kotoa lähtiessä aina erikseen, että hei hei, olet rakas. Siitä on tullut sellainen mantra, jonka pieninkin sanoo takaisin ihanasti murtaen.

– Illalla sanomme kaikki aina toisillemme hyvän yön toivotusten yhteydessä, että rakastan sinua. On ihanan kuuloista, kun kaikki huutelee sitä toisilleen.

Nykyisessä elämäntilanteessa Marja ymmärtää myös nuorempaa itseään.

– Silloin tunteiden piilottelulla halusi suojella herkkää puolta itsestään.

Tällä kaudella Marja yllätettiin Laulu rakkaudelle -ohjelmassa itse. Yllättäjä ei ollut aviopuoliso, joka tosin oli tietoinen, että yllätys oli tulossa.

– Olen työssäni kontrollifriikki, joten työryhmä oli nähnyt todella ekstrapaljon vaivaa, että minut saatiin höynäytettyä, Marja kertoo.

– Mutta yllätys oli ihana. Senkin olen tämän ohjelman myötä huomannut, että kenellekään ihmiselle ei sanota liian usein, miten rakas ja tärkeä olet.

Laulu rakkaudelle alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa 13.2.

X