tv-juontaja Sikke Sumari
Sikke Sumari on perinyt suorasanaisuuden äidiltään.
Julkkikset

Sikke Sumari on sanonut puolisolleen ’minä rakastan sinua’ viimeksi toissa vuonna: ”Ei rakkautta tarvitse koko ajan jankuttaa”

Sikke Sumari on antanut itselleen luvan olla ajoittain äkäpussi miehelleen. Sen sijaan ”minä rakastan sinua” tuntuu Sikestä vaikealta sanoa. – Se on niin juhlallinen ja pompöösi lause, Sikke sanoo.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Niclas Mäkelä

Tv-juontaja, kokki, ravintoloitsija Sikke Sumari on huhtikuussa ollut 40 vuotta naimisissa puolisonsa Tony Ilmonin kanssa.

– Olemme viettäneet paljon aikaa erillämme, emmekä ole rajoittaneet toistemme tekemisiä, Sikke kuvailee.

Näin Sikke kuvailee itseään ja avioliittoaan:

”Minulla ei ole filtteriä, ja joskus siitä aiheutuu kiusallisia tilanteita. Unohdan, että ihmiset ovat herkkiä, etenkin itsensä suhteen. Olen nopea reagoimaan, ja usein suusta ehtii loikata sammakko.

En ole hyvä pyytämään anteeksi, en todellakaan. Haluan saada aina viimeisen sanan. Minähän olen kuitenkin oikeassa, saatan vain ilmaista asiani turhan kärkkäästi (nauraa).”

Vaikeat rakkauden sanat

”Rakkautta olen huono sanallistamaan. ’Minä rakastan sinua’ on niin juhlallinen ja pompöösi lause. Maria Veitola sai Yökylässä-ohjelmassaan 2019 Tonyn ja minut sanomaan sen toisillemme edellisen kerran. Ei rakkautta tarvitsekaan koko ajan jankuttaa. Toisaalta, kun mies häärii keittiössä kokkaamassa, rinnassani kulkee lämmin läikähdys ja tekisi mieli huikata: ’By the way, rakastan sua.’ Sen sijaan saatan sanoa: ’Ihanaa, kun laitat mulle ruokaa.’ Mutta sehän on tavallaan sama asia.

Huhtikuussa meille tulee täyteen 40 vuotta avioliitossa. Päätimme aikoinaan mennä vihille viikon laskettelureissun jälkeen ja lupasimme pysyä yhdessä lopun elämää. Äkki­pikaistuksissani olen saattanut joskus uhata lähteväni. Oikeasti suhteessamme ei ole tapahtunut mitään niin dramaattista, että eroa olisi pitänyt tosissaan harkita.

Julkisen työn kautta saan osakseni ihailua niin miehiltä kuin naisilta. Saan kuulla olevani kaunis, kiva ja fiksu. Myös kotona tunnen olevani rakastettu. Minulle ei ole päässyt syntymään ihailuvajetta, joka pitäisi täyttää syrjähypyillä. Jos kokisin voimakasta kemiaa johonkin ulkopuoliseen, poistuisin paikalta. Tunteiden kanssa ei kannata lähteä leikkimään.

Jokaisessa liitossa on heikot hetkensä. Mutta kannattaako hajottaa perhe vain siksi, että välillä on tylsää? Meidän suhteessamme on aina kulkenut mukana rakkauden punainen lanka. Joskus se on päässyt rispaantumaan ohueksi säikeeksi. Sitten siihen kohtaan on pantu solmu ja jatkettu eteenpäin.”

Lue myös: Sikke Sumari, 69, on vaihtanut hiustyyliä ahkerasti vuosikymmenien varrella – katso kuvat eri tyyleistä: ”En halua jämähtää yhteen lookiin”

Luit juuri lyhennelmän Annan 5/2021 kansijutusta, jonka on kirjoittanut Miia Siistonen. Vastaparit-sarjan jutussa Sikke Sumari kertoo, miksi hän ei rakasta rutiineja muttei myöskään hakeudu epämukavuusalueelleen. Millainen äiti Sikke on kolmelle pojalleen, mitä hän ajattelee rakkaudesta, vihasta, työstä ja vapaa-ajasta, vanhenemisesta ja iästä? Lue koko haastattelu numerosta 5/2021 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä! 

X