Sipe Santapukin ja Minna Kaupin tytär syntyi elokuun puolivälissä.
Julkkikset

Sipe Santapukki ehti kuopuksen synnytykseen keikkabussilla: ”Tyttö päätti tulla maailmaan reilusti etuajassa”

Rumpali Sipe Santapukki oli keikalla, kun hänen ja Minna Kaupin kuopuksen synnytys alkoi. – Ehdin viiden tunnin ajomatkasta huolimatta ajoissa sairaalaan, Sipe kertoo.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Lauri Rotko

Apulannan rumpali Sipe Santapukki, 42, sai elokuun puolivälissä tyttövauvan ex-suunnistajavaimonsa Minna Kaupin, 37, kanssa.

– Tyttö päätti tulla maailmaan reilusti etuajassa, mutta hänellä on kaikki kunnossa, Sipe kertoo.

Synnytys käynnistyi jännittävissä merkeissä, sillä Apulanta oli keikalla Seinäjoella, kun tieto saavutti Sipen.

– Sain heti keikan jälkeen puhelun, että lapsivedet ovat menneet. Bändille kiitos joukkuehengestä, että kaikki pakkasivat reppunsa tosi nopeasti, ja ehdin viiden tunnin ajomatkasta huolimatta ajoissa sairaalaan. Kätilöt arvostivat, että tulin keikkabussilla synnytyslaitokselle, Sipe nauraa.

Tyttövauva ja äiti pääsivät viikko synnytyksen jälkeen kotiin.

– Siitä lähtien jokainen vapaahetki onkin tullut vietettyä kotona vauvan ja 3,5-vuotiaan isoveljen kanssa. Esikoisemme on tosi huolehtivainen ja huutaa äitiä heti, kun vauva itkee, Sipe kertoo.

Sipen jalka tulehtui vaarallisesti

Sipe oli hiljattain itsekin sairaalahoidossa, kun hänen jalkansa tulehtui leikkauksen jälkeen vaarallisesti.

– Nilkkani oli jalkapallon kokoinen, ja verenmyrkytys aika lähellä. Onneksi Minna pakotti minut sairaalaan. Jouduimme perumaan 30 vuoteen ensimmäisen keikankin, kun lääkäri ei päästänyt minua letkuista mihinkään, Sipe kertoo.

Jalkaan oli hiljattain tehty jänteen korjausleikkaus. Itse leikkaus meni hyvin, vaikka jälkiseuraukset olivatkin vakavat.

– Komplikaatiot äityivät aika rajuiksi, eivätkä ole vieläkään oikein hallinnassa. En kuitenkaan jaksa murehtia asiaa, kun maailmaan on syntynyt uusi ihminen, Sipe sanoo tyttövauvaansa viitaten.

X