Julkkikset

Sirpa Selänne Seurassa: ”On aika olla jotain muutakin kuin Teemun vaimo”

Sirpa Selänne kertoo uusimmassa Seurassa, että Teemu Selänteellä ei saa olla naispuolisia ystäviä, joita hän tapaisi vain kahden kesken. Lisäksi Sirpa paljastaa, millaisia toiveita ja unelmia hänellä on tulevaisuuden suhteen.
10.1.2019 Teksti: Anna.fi Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Sirpa Selänne, 49, on yksi Suomen tunnetuimmista kiekkovaimoista. NHL-legenda Teemu Selänteen kanssa lähes 30 vuotta yhtä pitäneestä Sirpasta julkaistaan tänään tietokirjailija Merja Asikaisen kirjoittama kirja Ystävyydellä Sirpa (Otava).

Uusimmassa Seurassa Sirpa itse kertoo, että projekti oli hänelle tärkeä monella tapaa.

”Se on puhtaasti minun, ei Teemu Selänteen vaimon projekti. Siitä tuli myös juuri toiveideni mukainen, kuin karkki!”

Sirpan mukaan hän ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisi olisi ollut tyytymätön kotiäitivuosinaan.

”Olen iloinen ja onnellinen kaikesta, mitä olen Teemun rinnalla kokenut. En missään tapauksessa kadu vuosia, jotka olen omistanut perheelle. Nyt on kuitenkin uusi elämänvaihe. Tiedän, että on asioita, joita osaan ja joissa olen hyvä. On aika tuoda ne esille ja olla lisäksi jotain muutakin kuin Teemun vaimo.”

Sirpalla ja Teemulla on kirjoittamaton sääntö ystävyyssuhteista

Pitkään Amerikassa asunut Sirpa Selänne kertoo Seuran haastattelussa, että ystävyydellä ja ystävillä on suuri rooli kiekkopariskunnan elämässä. Sekä hänellä että Teemulla on omat kaveriporukkansa, mutta myös yhteisiä ystäviä. Ystävyyssuhteita määrittää kuitenkin kirjoittamaton sääntö.

”Minulla ei ole tarvetta luoda miesten eikä Teemulla naisten kanssa ystävyyssuhteita, jotka olisivat pelkästään kahdenkeskisiä. Se on kirjoittamaton sääntö. Ehkä siihen liittyy suojelunhalua. Kahden henkilön suhteen väliin ei pääse, ellei siinä ole tilaa, mutta tulella ei tarvitse silti leikkiä. Ei kannata luoda turhia tilaisuuksia.”

Sirpan mukaan ystävät pitävät myös toistensa puolia.

”Sama pätee ystäväpiirissä kaikkiin, naisten rintama ei horju. Jos houkutuslinnut lähestyvät poissaolevan vaimon miestä, muut astuvat esiin naarasleijonan tavoin. Pidämme huolen, että miehemme käyttäytyvät kunnolla silloinkin, kun oma vaimo ei ole paikalla.”

Sirpa ja Teemu Selänne

”En paljasta ystävieni salaisuuksia Teemulle, mutta kerron hänelle kaiken itsestäni. Olemme eläneet tavallaan kahdestaan maailmalla ja sen vuoksi meistä on tullut toisillemme niin tärkeitä. Ehkä suhteemme olisi erilainen, jos olisimme asuneet Suomessa. Nyt sanon kuitenkin ylpeydellä, että Teemu on paras ystäväni ja minulle maailman tärkein ihminen”, Sirpa Selänne sanoo Seurassa.

Naisystäviään Sirpa kertoo lehdessä tapaavansa usein liikunnan parissa.

”Sielunsiskoille voi harmitella, jos oma mies ei ymmärrä. Ystävät ovat kuin voimaa poriseva kattila, josta voi ammentaa ja jonne voi antaa.”

Lue lisää uusimmasta Seura-lehdestä!