Julkkikset

Seura: Ex-missi Merja Tammen isä hylkäsi perheensä ja lähti toisen naisen matkaan – Merja tapasi pikkusiskonsa vasta kolmekymppisenä

Sisarukset Merja Tammi, 63, ja Kaisa Tammi-Moilanen, 47, tutustuivat toisiinsa vasta lapsuusvuosien jälkeen, ja nyt he ovat erittäin läheiset, selviää uusimmassa Seura-lehden haastattelussa. Heillä on yhteinen isä, mutta hänestä ei ole sen kummemmin puhuttu.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Tommi Tuomi, Pekka Nieminen / Otavamedia

Merja Tammi tapasi pikkusiskonsa vasta kolmekymppisenä.

Sisarukset Merja Tammi, 63, ja Kaisa Tammi-Moilanen, 47, tutustuivat toisiinsa vasta lapsuusvuosien jälkeen, ja nyt he ovat erittäin läheiset, selviää uusimmassa Seura-lehden haastattelussa. Heillä on yhteinen isä, mutta hänestä ei ole sen kummemmin puhuttu.

Sisarukset, ex-missi Merja Tammi, 63, ja Kaisa Tammi-Moilanen, 47, tutustuivat toisiinsa vasta lapsuusvuosien jälkeen. Sisarpuolet tapasivat ensimmäisen kerran, kun Merja oli 30-vuotias ja Kaisa puolestaan 14.

Tapaamisen jälkeen heistä tuli toisilleen tärkeitä, ja he ovat olleet toistensa tukena elämän suurissa muutoksissa, uutisoi Seura. Molempien yhteistä isää he ovat vain sivunneet keskusteluissaan. ”Isä oli kipeä ihminen”, Kaisa toteaa.

Kaisa Tammi Moilanen on Merja Tammen pikkusisko. Ikäeroa heillä on 15 vuotta.
Kaisa Tammi Moilanen on Merja Tammen pikkusisko. Ikäeroa heillä on 15 vuotta.

Merja Tammen lapsuus: isä hylkäsi, perhe rypi köyhyydessä

Merja Tammi (s. 1955) oli 11-vuotias, kun isä lähti toisen naisen matkaan. Äidistä tuli neljän lapsen yksinhuoltaja ja Merjan kehitysvammaisen pikkuveljen omaishoitaja. Isä ei maksanut elatusmaksuja tai auttanut perhettä millään muullakaan tavalla.

”Köyhyydessä rypiessämme päätin, että minusta tulee joku. En halunnut jämähtää äidin kurjuuteen”, Merja kertoo Seuran haastattelussa.

Vanhempien eron jälkeen muut sisarukset vierailivat isän uuden per­heen luona, mutta Merja kävi siellä vain kerran, sillä hän oli omien sanojensa mukaan ”lojaali äidilleen”. Vierailun aikaan isän uusi vaimo vasta odotti Kaisaa.

Merja oppi kantamaan vastuuta jo varhain. Päämääräksi tuli pärjätä omillaan. Oikotie vaurauteen löytyi kauneus­kilpailuista: Merja kruunattiin vuoden 1975 Miss Suomen ensimmäiseksi perintöprinsessaksi, jonka jälkeen Merjan ura lähti urkenemaan.

Kaisan lapsuus: isä alkoholisoitui ja kuoli

Johtajana nykyään työskentelevä Kaisa Tammi-Moilasen (s. 1970) lapsuutta hallitsivat isän alkoholismi ja pelko. Suuttuessaan isä riehui, heitteli tavaroita sekä uh­kaili itsemurhalla. Kaisa oli seitsemänvuotias, kun van­hemmat erosivat. He muuttivat äitinsä kanssa hän muutti ulosmitatusta omakotitalosta kerrostalolähiöön Espoon Matinkylään.

Isä erakoitui, ja alkoholismi paheni. Merjan ja Kaisan isä paloi kuoliaaksi pienessä mökissään Puk­kilassa parikymmentä vuotta sitten.

Lapsuus koetteli, mutta kasvatti – siskoksista tuli läheiset

Vaikea lapsuus on vaikuttanut sekä Merjaan että Kaisaan. Se myös kasvatti heitä.

”Minussa on vahvuuksia, jotka kumpuavat siitä, etten saanut elää turvattua ja herttaista lapsuutta. Oli pakko oppia pitämään itsestä huolta. En hätäänny, kun tapahtuu jotain yl­lättävää”, Kaisa kertoo.

”Olen elänyt impulsiivisesti ja mies­ten myötä. Olin isän tyttö, kunnes hän jätti meidät. Ehkä tiedostamattani olen etsinyt miehistä myös piirteitä isästä”, Merja paljastaa.

Merjalle Kaisa on sisaruksista läheisin, vaikka heillä ei ollut yhteistä lapsuutta. Mikä heistä teki ystävät?

”Ymmärrämme toistemme elämää, valintoja ja sitä, mistä kaikki kumpuaa. Meillä oli alusta asti jokin yhteys. Tun­nistimme toisissamme useita yhtäläisyyksiä”, Merja sanoo Seurassa.

”Meissä on saman­laista voimaa ja vah­vuutta. Sisua. Olem­me halunneet mennä eteenpäin, vaikka olemmekin kulke­neet eri reittejä”, Kaisa lisää.

Lue Merjan ja Kaisan haastattelu Seurasta!

X