Juontaja Vappu Pimiä ja maajohtaja Veera Rikkonen
Vappu Pimiä ja Veera Rikkonen uskaltavat sanoa toisilleen nekin asiat, joita muut eivät.
Julkkikset

Siskokset Vappu Pimiä ja Veera Rikkonen: ”Menestys ei ole tullut meille itsestään”

Juontaja Vappu Pimiä, 40, ja Veera Rikkonen, 36, ovat edenneet samasta kodista erilaisia polkuja pitkin huipulle asti. Siskot ovat tukeneet toisiaan, ja samalla on hiottu särmiä. – Olemme toistemme peilejä, he sanovat.
Teksti: Sari Hannikainen Kuvat: Mirva Kakko

– Olemme toteuttaneet unelmamme tekemällä, Veera Rikkonen ja Vappu Pimiä sanovat.

Vappu on television katsotuimpien ohjelmien juontaja, useita keittokirjoja julkaissut kotikokki ja yrittäjä. Veera vastaa Estée Lauder Finlandin maajohtajana yrityksen Suomen-liiketoiminnasta.

– Unelmista pitää uskaltaa puhua. Menestys ei ole tullut meille itsestään, vaan olemme laittaneet asiat tapahtumaan. Kumpikin meistä on aloittanut työuransa siivoamalla ja likaisia vessoja kuuraamalla. Jokaisesta askeleesta on ollut hyötyä matkalla isompaan päämäärään. Täytyy tietää, mitä muukin työ on, he sanovat.

Sisarukset auttoivat isänsä yrityksessä nuoresta pitäen: Veera kirjoitti sähköposteja englanniksi, Vappu hoiteli laskuja ja sumpli rekkalasteja. Viikkorahaa tuli ikävuosia vastaava summa markkoina, bonukset oli tienattava itse. 17-vuotiaana Vappu alkoi siivota Viking Cinderellalla viikonloppuisin. Veera siivosi samanikäisenä elokuvateattereita.

Vappu pyrki kaksi kertaa teatterikouluun. Kun ovet eivät auenneet, Vappu kävi juontajakurssin sekä Helsingin Evankelisen Opiston radio- ja televisiotyön linjan. Sen jälkeen hän aloitti alan työt television yöchatin juontajana.

Kun Veera pääsi Tampereen yliopistoon lukemaan markkinointia 2005, isosisko oli edennyt radiokanava Kiss FM:n ja Big Brother -tv-ohjelman juontajaksi. Siitä muutaman vuoden päästä Vapun tunsi koko Suomi.

– En kertonut juuri kenellekään, että Vappu on siskoni. Läheisimmät ystäväni tiesivät, muut eivät, Veera sanoo.

Tai niin hän luuli. Eräässä työpaikassa esimies osoitti häntä kesken asiakaspalaverin ja tokaisi: ”Mutta tiedättekös, kuka hänen siskonsa on?” Veera olisi halunnut vajota maan alle.

– Vaivaannun tilanteista, joissa ihmiset tuovat itseään tykö sen vuoksi, että siskoni on julkisuudenhenkilö.

Vappu suojeli Veeraa murheiltaan

Big Brotherin jälkeen Vappu on juontanut monia television isoja ohjelmaformaatteja, kuten Tanssii tähtien kanssa ja Maajussille morsian. Tällä hetkellä hänellä ja Marja Hintikalla on ruudussa talk show Vappu ja Marja Live.

Perheessä ei ole ikinä tehty numeroa hänen julkisuudestaan. Mitä nyt pikkuveli joskus omaksi ilokseen. Tällä on tapana vastata ”oletko sukua Vapulle?” -uteluihin: ”Se on mun muija.”

Vappu sen sijaan on joskus suojellut pikkusiskoaan, kun hänen omassa elämässään on ollut kipukohtia, kuten ensimmäisen avioliiton päättyminen reilut 10 vuotta sitten.

– Kun Vapun erosta uutisoitiin lööpeissä, ajattelin, että onko toisten suruja pakko riepotella julkisesti, Veera sanoo.

Vappu kokee, että hän alkoi elää kolmikymppisenä kadotettua nuoruuttaan.

– Kävin paljon ulkona isolla kaveriporukalla, johon Veerakin kuuluu. Olimme usein tekemisissä, mutta en silti kertonut siskolleni koko totuutta siitä, kuinka vaikeita asioita kävin silloin läpi. Halusin suojella häntä murheiltani, Vappu kertoo.

– Vaistosin, että Vappu haki elämäänsä jotakin uutta, mutta hän ei vielä tiennyt, mitä, Veera sanoo.

Luit juuri lyhennelmän Annan kansijutusta 15/2019, jossa Vappu Pimiä ja Veera Rikkonen kertovat sisarussuhteestaan ja menestyksensä salaisuudesta. Kuinka usein he pitävät yhteyttä, mitä he tekevät yhdessä? Miksi Veera jarrutti aikoinaan Vapun toisia häitä? Mikä toisessa on ihanaa, mikä ärsyttää? Entä millaisia yhteentörmäyksiä ja yhteenkuuluvuuden tunteita he ovat kokeneet äiteinä? Lue lisää Annan numerosta 15/19 tai tilaa lehden lukuoikeus täältä!

X