Sofia Wikman
Sofia Vikmanin juhlapuvun materiaalina on käytetty paljettia ja silkkiä.
Julkkikset

Sofia Vikmanin upean iltapuvun kaula-aukko kuin Meghan Marklella – asu hehkuu pohjoisen luonnon veistoksellista eleganssia

Kansanedustaja Sofia Vikman saapui itsenäisyyspäivän vastaanotolle tuttuun tapaan Anne-Mari Pahkalan suunnittelemassa, eleganssissa asussa. Yksi oleellinen asia kuitenkin poikkeaa tyylilleen uskollisen Vikmanin aiemmista asuista: nimittäin kaula-aukon muoto.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Kristiina Kurronen, Pekka Nieminen, Tommi Tuomi, Mirva Kakko, Pekka Holmström / Otavamedia

Kansanedustaja Sofia Vikman, 35, on jälleen vahvoilla yhdeksi Linnan juhlien kuningattareksi – kiitos upean, veistoksellisen juhlapuvun, joka noudattaa Sofian tyylitajun kulmakiviä.

Asu on seitsemäs muotisuunnittelija Anne-Maria Pahkalan ja Vikmanin yhteistyöllä toteutettu ilta-asu, jossa on nähtävissä samanlaista linjakkuutta kuin aiemmissakin asuissa. Kokonaisuutta muotisuunnittelija Anne-Mari Pahkala kuvailee omin sanoin ylelliseksi ja sädehtiväksi.

Juhlapuvun materiaalina on käytetty paljettia ja silkkiä. Asun tavoitteena on ollut kuvastaa pohjoisen luonnon veistoksellista eleganssia. Hopean sävyissä hohkavan asun graafiset yksityiskohdat kiinnittävät huomiota eritoten hihansuissa ja helmassa.

Sofia Wikman

Sofia Vikmanin asun tavoitteena on ollut kuvastaa pohjoisen luonnon veistoksellista eleganssia.

Sofia Vikmanin Linnan juhlien tyylinäytteet

Se, miten tämän vuoden asu poikkeaa aiemmista Sofia Vikmanin asuista, näkyy juhlapuvun kaula-aukossa: aiempina vuosina Sofialla on nähty eritoten v-mallisia kaula-aukkoja. Joka vuosi Sofian olkapäitä on korostettu. Tänä vuonna juhla-asussa on venepääntie, jota myös herttuatar Meghan Markle suosii kuninkaallisissa asuissaan.

Kaikki Sofian asut ovat Anne-Mari Pahkalan suunnittelemia.

Vuonna punaisessa, dramaattisessa asussa oli pohdittu syvällisesti ihmisen ja luonnon suhdetta.

Vuoden 2017 asukokonaisuus oli yhdistelmä feminiinisyytä ja jylhää suomalaisuutta.

Sofia Vikmanin vuoden 2016 valkoinen silkkiasu oli Anne-Mari Pahkalan käsialaa.

Annan lukijaäänestyksessä kansanedustaja Sofia Vikmanin vuoden 2016 asu äänestettiin illan upeimmaksi.

Sofia Vikman Linnan juhlat 2015

Sofia Vikman juhli vuonna 2015 Presidentinlinnassa smaragdinvihreässä luomuksessa.

Sofia Vikman Linnan juhlat

Sofia Vikman edusti Linnan juhlissa 2014 merenneitomaisessa, sinisessä juhlapuvussa.

Sofia Vikman Linnan juhlat

Sofia Vikman edusti vuonna 2013 Tampere-talolla keltaisessa iltapuvussa, jossa oli erikoinen leikkaus. Pukukoodina oli tumma puku, eikä perinteisesti juhlapuku.

Sofia Vikman Linnan juhlat 2012

Sofia Vikman pukeutui päästä varpaisiin punaiseen Linnan juhlissa vuonna 2012.

Lue kaikki vuoden 2018 Linnan juhlista täältä!

X