Julkkikset

SuomiLOVE-ohjelman laulajat Osmo Ikonen ja Johanna Iivanainen: Liikutumme itsekin kuvauksissa

Johanna Iivanainen ja Osmo Ikonen myöntävät itsekin liikuttuvansa SuomiLOVEn kuvauksissa. – Surullistenkin tarinoiden taustalla on niin paljon rakkautta ja välittä­mistä.
11.12.2017 Teksti: Anu Räsänen Kuvat: YLE

Laulaja Johanna Iiva­nainen kuvailee työtään SuomiLOVE-oh­jelmassa nuorallakävelyksi omien tuntei­densa kanssa.

–Ihmisten tarinat ovat ohjelman ydin, jo­ten totta kai niiden pitääkin koskettaa. Sen verran on kuitenkin osattava ottaa etäisyyt­tä, että pystyy antamaan esityksellään lau­lulle sen ansaitseman arvon, Iivanainen to­teaa.

Samaa nuorallatanssia harjoittaa myös Iivanaisen kollega, LOVEbandin toinen so­listi Osmo Ikonen.

–Ammattitaito auttaa tunteiden käsitte­lyssä tiettyyn rajaan asti, mutta kyllä itse­ään joutuu välillä aika lujasti tsemppaa­maan. Joka kaudella on ollut tilanteita, jois­sa olen vain yrittänyt tippa linssissä selviy­tyä, Ikonen myöntää.

Erityisen koskettava hetki Ikoselle tuli vastaan neljännen kauden kuvauksissa, kun hänen piti laulaa itse säveltämänsä kappale vakavasti sairaalle ihmiselle ja tämän ystä­ville.

– Sain vielä jotenkin pidettyä itseni kasas­sa siinä tilanteessa, mutta kun esitin saman biisin seuraavan kerran omalla keikallani, tuli itku.

Surullisten tarinoiden taustalla on paljon rakkautta

Jokaisella SuomiLOVE-kaudella kuul­laan satakunta kappaletta, joista Iivanainen ja Ikonen esittävät LOVEbandin kanssa noin 70.

Ikonen ja Iivanainen ovat yhtä mieltä sii­tä, että erityisen tärkeää ja ihanaa ohjel­massa on nimenomaan keskittyä laula­maan suoraan yllättäjille ja yllätetyille.

– Kohtaamiset ihmisten kanssa ovat olleet sykähdyttäviä. Surullistenkin tarinoiden taustalla on niin paljon rakkautta ja välittä­mistä, Iivanainen summaa.

SuomiLOVE-kohtaamiset ovat saaneet Iivanaisen pohtimaan myös sitä, kuinka jokaisella kohtaamal­lamme ihmisellä on oma tari­nansa, josta emme tiedä mi­tään.

– Voi kun muistaisimme tämän ja jaksaisimme olla lämpimiä ja ymmärtäväi­siä toisiamme kohtaan.

SuomiLOVE, LA klo 21.15 TV1

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *