– Vuodesta 1997 eteenpäin juonsin varmaan viisi vuotta peräkkäin Olympiastadionin Elämä lapselle -konsertit. Sen jälkeen musta tuli vanha ja minut korvattiin, viime toukokuussa 50 vuotta täyttänyt Marco Bjurström sanaili Lastenklinikoiden kummien Joulu Mielelle -konsertissa.
Julkkikset

Suosikkijuontaja Marco Bjurström: ”BumtsiBum!-kohu on väsyttänyt minut”

Marco Bjurström sanoo kokeneensa kelpaamattomuuden tunnetta kuultuaan, että ruutuun palaavaan BumtsiBum!-ohjelmaan on hänen tilalleen palkattu uusi juontaja. – Ihmisiltä saamani rakkauden määrä on ollut valtava. Kaikki ovat olleet järkyttävän pahoillaan, Marco sanoo.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Tiia Ahjotuli

Suomalaisten rakastama konkari Marco Bjurström joutui lokakuussa otsikoihin, kun selvisi että suosittu viihdeohjelma BumtsiBum! palaa MTV:n ohjelmistoon ensi keväänä, eikä Mr. BumtsiBumina tunnettua Marcoa edes kysytty ohjelman juontajaksi, vaan hänet korvaa joku muu.

Ohjelma lopetettiin vuonna 2005 Marcon juonnettua ohjelmaa koko sen historian ajan. Uusi BumtsiBum!-juontaja julkistetaan ensi tiistaina.

Tyrmistystä ja kelpaamattomuuden tunnetta

Marcon kohtalo on kuohuttanut suomalaisten mieliä. Marco on tunnustanut tyrmistyneensä kuultuaan, että tulevaa BumtsiBum! -kautta juontaakin joku muu. Marco sanoo, että tietoa seurasi myös kelpaamattomuuden tunne.

– Koko tämä BumtsiBum! -keskustelu on kyllä väsyttänyt minua ihan hirveästi, yllättävän paljon. Mutta ihmisiltä saamani rakkauden määrä on valtava. He ovat olleet ihania. Kaikki ovat olleet järkyttävän pahoillaan ja ottaneet osaa puolestani. Se on kaunista, Marco toteaa.

Jokainen kelpaa

Lastenklinikoiden Kummit ry:n kummina jo lähes 20 vuoden ajan toiminut Marco juonsi Viivi Pumpasen kanssa Espoon Metro Areenalla Kummien Joulu Mielelle -konsertin, joka esitetään MTV3:lla sunnuntai-iltana 11. joulukuuta.

– Kun tänäänkin tulin tänne, niin ihmiset tulivat heti ottamaan osaa ja kyselemään fiiliksiäni. Mutta jos asiaa pitää ajatella myönteisesti niin onhan se siistiä, että ohjelmalla on kymmenenkin vuoden jälkeen niin paljon painoarvoa. Se, että tästä asiasta tuli niin iso hölinä, osoittaa että BumtsiBum! on elämää isompi ohjelma, Marco toteaa.

Marco ohjaa parhaillaan ShedHelsingin Peter Pan -musikaalia, jonka ensi-ilta on 13.12. Helsingin Aleksanterin teatterissa.

– Se on huikea juttu, joka voi olla jonkun ison alku. Musikaalin viesti on se, että jokainen kelpaa. Jokainen meistä on näyttämön arvoinen ja nähdyksi tulemisen arvoinen, Marco muistuttaa.

Lue lisää:

Laulaja Nina Tapio ikä- ja työkriisistään: ”Iski tunne, että kelpaanko enää, olenko ikäloppu”

Tällaista on nelikymppisellä naisella deittiviidakossa

 

X