Julkkikset

Susanna Koski Linnan juhliin valkoisessa poronnahkapuvussa ja 80 000 euron koruissa – minkkikaulapannassa 200 timanttia

Kokoomuksen kansanedustaja Susanna Koski kantaa Linnan juhlissa kaulassaan tarhatusta turkiksesta valmistettua kaulapantaa. – Suomessa kasvatettua turkista kelpaa kantaa ylpeänä, Susanna Koski sanoo.
6.12.2017 Teksti: Tyyne Pennanen Kuvat: Pekka Mustonen

Susanna Koski (kok.) saapui Linnan juhliin Marita Huurinaisen suunnittelemassa valkoisessa poronnahkapuvussa, jonka toinen olkapää on paljas.

Puvun visuaalisena inspiraationa on ollut suomalainen luonto ja erityisesti lumi. Puku ilmentää pakkasluminietoksia ja niiden muodostamia pehmeitä, orgaanisia muotoja. Toisaalta puvussa on terävät leikkaukset huurre- ja lumihiutalekuvioinnissa sekä puvun helmaosassa että olalla. Puku on toteutettu kokonaan muotoilemalla kantajansa päälle. Poronnahka on kotimainen.

Susanna Koski kannattaa turkistarhausta

Susannan koruissa on minkkiä, akvamariinia, timantteja ja valkokultaa. Pelkästään kaulan minkkipannassa on yli parisataa pikkiriikkistä timanttia ja heleänsininen akvamariini. Lisäksi Susannalla on rannekoru ja pisaran muotoiset korvakorut. Koko korusetin arvo on noin 80 000 euroa, arvioi korut suunnitellut mestarikultaseppä Jouni Salo Alexander Tillanderilta.

Susanna Koski minkkikoru

Susanna Kosken minkkikaulapanta on valmistettu tarhatusta minkistä.

Minkki on kotimaista tarhattua turkista. Turkistarhauksen eettisyydestä käydään jatkuvaa keskustelua, ja esimerkiksi sekä vihreät että vasemmistoliitto kannattavat turkistarhauksen lakkauttamista.

Susanna Koski kuuluu turkistarhauksen kannattajiin.

– Suomessa kasvatettua turkista kelpaa kantaa ylpeänä. Kannatan turkistarhausta nimenomaan Suomessa, sillä missään ei huolehdita elämistä niin vastuullisesti ja korkean vaatimustason mukaan kuin meillä. Sitä todistavat myös kysyntä ja hinta maailman markkinoilla. Suomalainen aito turkis on useimpia keinomateriaaleja ekologisempi vaihtoehto ja kestää aikaa sekä kierrätystä, Susanna sanoo.

Asun lumiteema valikoitui juuri ennen juhlia

Asukokonaisuuden lumiteema tarkentui ihan juhlien alla, sillä alunperin inspiraation lähteenä oli vesi.

– Suomalainen luonto on ainutlaatuinen puhtaudessaan. Luontomme voi hyvin, mutta sitä on kunnioitettava, jotta se voisi hyvin jatkossakin, Susanna sanoo.

Molemmat suunnittelijat ovat suunnitelleet Susanna Koskelle aikaisemminkin Linnan juhliin. Marita Huurinaisen luomuksessa Susanna on nyt toista kertaa. Viime vuonna asussa oli vaikutteita kalevalaisesta mytologiasta. Jouni Salon koruja Susanna kantaa jo kolmannen kerran Linnassa.

Kommentit (5)

Turkis ei ole Suomessa kasvatettuna yhtään sen eettisempää kuin muuallakaan. Se on myytti, josta pitäisi jo luopua. Olen nähnyt omin silmin kuinka minkit ja ketut elävät Saga Furs: n tarhalla. Liikkuvat eläimet ahtaissa, epämukavissa häkeissä vangittuina. Jokainen joka on nähnyt Suomen turkistarhoilta kuvattuja videoita, tietää sydämessään että se ei ole oikein.

10
2

Kuvaa katsoessa tuli välittömästi mieleen Andersenin satu ”Lumikuningatar”. Hänkin pukeutui valkoisiin turkiksiin ja oli kaunis ja kylmä. Eivät ihmiset enää tarvitse turkiksia ylleen niinkuin ennenmuinoin. Mutta jos ihan välttämättä haluaa turkin, niin pukeutukoon porontaljaan. Porot sentään elävät vapaina ja ilman stressiä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme