Julkkikset

Susanna Laineen mukaan ystävyydessä pätee sama kuin parisuhteessa – joidenkin kanssa vain synkkaa: ”Oikeat ystävät pystyvät iloitsemaan toistensa menestyksestä”

Juontaja Susanna Laineelle on kertynyt hyviä ystäviä matkan varrelta: lapsuudesta, nuoruudesta ja aikuisiältä. Hyvät ystävät pysyvät rinnalla niin myötä- kuin vastoinkäymisissä.

Teksti:
Miia Siistonen

Susanna Laine on nyt sinkku, mutta odottaa kiinnostuksella tulevaisuutta. – Voihan olla, että jonakin päivänä rakastun silmittömästi ja olen valmis muuttamaan koko elämäni. Se on kiehtova ja pelottava ajatus.

Juontaja Susanna Laineelle on kertynyt hyviä ystäviä matkan varrelta: lapsuudesta, nuoruudesta ja aikuisiältä. Hyvät ystävät pysyvät rinnalla niin myötä- kuin vastoinkäymisissä.

Susanna Laineelle, 38, työ on ilo ja intohimo. Se haukkaa ison osan hänen elämästään. Mutta aikaa jää myös ystäville, joita on kertynyt rinnalle pitkin matkaa lapsuudesta aikuisvuosiin.

Mitä olet oivaltanut onnesta?

”Jokaisella on onnellisuudessa tietty perustaso. Onnistumiset ja epäonnistumiset tuovat nousuja ja laskuja, mutta se palautuu aina suunnilleen entiselleen. Tyytyväisyys ja turvallisuudentunne ovat minusta vielä tärkeämpiä kuin onnellisuus. Uskon, että jokainen on oman onnensa seppä. Silloin, kun en ole kauhean onnellinen, alan miettiä, mistä kaikesta olen kiitollinen. Nopeasti huomaan, että minulla on monta syytä olla onnellinen.”

Entä rahasta?

”Raha tuo turvallisuutta, mutta tietyn tulotason jälkeen se ei enää lisää onnellisuutta. On raskasta, jos joutuu jatkuvasti miettimään, riittääkö raha perusasioihin.  Ei ole järkevää tehdä asioita pelkästään saadakseen lisää rahaa. Pystyn maksamaan asuntolainaa ja minulla on varaa ruokaa ja muuhun elämiseen, se riittää.”

Työstä?

”Työ on minulle intohimo ja ilo, elämän peruspilari. Olen tosi onnellinen, että harrastuksesta on tullut minulle työ, jossa saan joka päivä toteuttaa itseäni. Työ haukkaa hyvin suuren osan elämästäni, mutta en valita. Teen työkseni asioita, joita tekisin muutenkin.”

– Silloin, kun en ole kauhean onnellinen, alan miettiä, mistä kaikesta olen kiitollinen, Susanna Laine toteaa.
– Silloin, kun en ole kauhean onnellinen, alan miettiä, mistä kaikesta olen kiitollinen, Susanna Laine toteaa.

Omasta kehostasi?

”Nuorena mietin kehoa lähinnä siltä kannalta, miltä se näyttää. Iän myötä kropan huoltamisesta on tullut yhä tärkeämpää. Urheilemalla pidän yllä hapenottokykyä ja lihaskuntoa, mutta yhtä tärkeää on muistaa venytellä ja levätä. Yritän kuunnella kehoani. Enää en voi painella menemään kahden tunnin yöunilla niin kuin kaksikymppisenä. Univelat on maksettava.”

Parisuhteesta?

”Jokainen suhde on omanlaisensa, sitä ei kannata verrata muiden suhteisiin eikä omiin aikaisempiin kokemuksiin. Uuden ihmisen kanssa on aina uudet energiat. Toinen ihminen on peili. Aika usein ne asiat, jotka toisessa ärsyttävät, löytyvät itsestä.”

Riidoista?

”Olen huono riitelemään, asiat voi hoitaa muutenkin. Joskus kunnon riita puhdistaa ilmaa. Erimielisyydet kannattaa aina puhua läpi. Käsittelemättömät asiat jäävät muuten hiertämään suhdetta.”

Ystävyydestä?

”Minulle on kertynyt hyviä ystäviä matkan varrelta: lapsuudesta, nuoruudesta ja aikuisiältä. Ystävyydessä pätee sama kuin parisuhteessa: joidenkin kanssa vain synkkaa ja se kestää niin myötä- kuin vastamäessä. Oikean ystävän tunnistaa siitä, että hän pystyy iloitsemaan toisen menestyksestä. Elämässä ihmisiä tulee ja menee, puolisotkin saattavat vaihtua. Mutta joistakin ystävistäni tiedän: tuo tulee pysymään mukanani aina.”

Oivalluksia-juttusarjassa tutut ihmiset kertovat, mitä he ovat oivaltaneet elämästä.

Lue myös:

Susanna Laine: ”Olen hyväksynyt sen, ettei kaikkien naisten tarvitse saada vauvoja”

Susanna Laine saavutti unelmansa ja uupui – kertoo asiasta Seurassa

X