Julkkikset

Suvi Teräsniska tuntee olevansa vaikean vuoden jälkeen elämänsä parhaimmassa kunnossa: ”Ehkä tämä pakollinen pysähtyminen on auttanut”

Laulaja Suvi Teräsniska, 31, ummistaa silmänsä aina kun se on mahdollista. Omille lapsilleen hän ei saa enää laulaa kehtolauluja.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Simelius Simelius

Suvi Teräsniska kokee olevansa elämänsä kunnossa.

Laulaja Suvi Teräsniska, 31, ummistaa silmänsä aina kun se on mahdollista. Omille lapsilleen hän ei saa enää laulaa kehtolauluja.

Onko lasi puoliksi tyhjä vai täysi, Suvi Teräsniska?

Ehdottomasti puoliksi täysi. Olen optimisti. Tähtään sitkeästi aina ylöspäin. Olen oppinut, että ainoa työ, jonka voi aloittaa huipulta, on kuopan kaivaminen.

Uusi levysi on nimeltään Iltalauluja. Kenelle se on suunnattu?

Mielestäni kappaleet sopivat tuutulauluiksi kaiken ikäisille. Niiden avulla voi myös rentoutua ja rauhoittua. Ne toimivat lohtupiiseinä heikkoina hetkinä.

Lue lisää: Suvi Teräsniska: ”Mummo oli minulle äitiyden esikuva”

Laulatko usein tuutulauluja omille pojillesi?

En. Ehkä lauloin joskus, kun esikoinen oli pieni. Nykyään lapset sanovat, että ole äiti hiljaa. Kahdella vanhimmalla pojalla on yhteinen huone, jossa luen heille joka ilta. Eilen vuorossa oli tarina Dumbo-norsusta.

Minkä taidon haluaisit oppia?

Valokuvaaminen kiehtoo minua kovasti, ja haluaisin osata ottaa kauniita kuvia. Ehkä mieluiten ikuistaisin ihmisiä.

Mitä toivot tulevaisuudelta, Suvi Teräsniska?

Tein uudenvuodenlupauksen, ­että yritän olla hyvinvoiva sanan kaikissa merkityksissä. Haluan liikkua, syödä ja myös voida henkisesti hyvin.

Ehkä tämä pakollinen pysähtyminen on auttanut siinä, sillä fyysinen kuntoni on varmasti nyt parempi kuin koskaan aikaisemmin, ja tuntuu, että jaksan muutenkin entistä paremmin.

Olli Lindholmin kuolema oli sinulle raskas menetys, onko suru jo helpottanut?

Edelleen mietin Ollia vähintään viikoittain. Jos hän eläisi, hän varmaan lohduttaisi minua sanoen, että älä huoli, keikkoja ehtii tehdä myöhemminkin. Tärkeintä on, että olemme terveitä ja läheisillämme on kaikki hyvin.

Mikä on auttanut sinua elämäsi vaikeina hetkinä?

Musiikki. Minulla on monia lohtupiisejä. Tiedän, että myös ääneen puhuminen auttaa, mutta olen siinä vähän huono. Haudon usein asioita mielessäni.

Missä muussa olet taitava kuin laulamisessa?

Järjestelemisessä, sillä hahmotan hyvin kokonaisuudet. Kotonani tavarat ovat nimetyissä laatikoissa, joten tiedän, mitä missäkin on. Olen opettanut pojillekin, että legot kerätään eri laatikkoon kuin pikkuautot.

Yleensä siivoan nopeasti jälkeni, mutta on minullakin hetkeni, jolloin kaikki tavarani ovat hujan hajan. Olen myös opetellut sietämään epäjärjestystä.

Kuinka nukut yösi, Suvi Teräsniska?

Olen hyvä nukkuja: illan virkku ja aamun torkku. Nukun aina, kun siihen on mahdollisuus.

Ennen lapsia pidin jopa varsinaisia nukkumispäiviä, jolloin heräsin vain hetkeksi syömään ja vessaan. Muuten nukuin koko päivän. Kaipaan niitä!

Suvi Teräsniska on naimisissa äänimiehenä työskentelevän Simo Aallon kanssa. Perheessä on 5-, 3- ja 1-vuotiaat pojat. Suvin uusi levy Iltalauluja ilmestyi toukokuun alussa.

Lue lisää: Suvi Teräsniskalla on takanaan tunteikas vuosi: ”Itku saattoi päästä kesken automatkan”

X