Julkkikset

Suvi Teräsniskalla on loimottavan ajankohtainen perheenäidin dilemma: ”Jos laitan, en niin massiivisesti”

Kolmen pienen pojan äiti, laulaja Suvi Teräsniska elää ruuhkavuosia.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Suvi Teräsniska.

Kolmen pienen pojan äiti, laulaja Suvi Teräsniska elää ruuhkavuosia.

Joulukuussa ensimmäisenä suomalaisena areenatason joulukonsertin järjestävä Suvi Teräsniska tiedetään myös jouluihmisenä. Tänä vuonna Suvi pähkäilee ongelman kanssa, joka lienee ajankohtainen monelle muullekin.

– Olen vähän kahden vaiheilla, laitanko tänä vuonna jouluvaloja ollenkaan. Kun puhutaan sähkön hinnoista ja säästämisestä, tuntuu, että jollain tavalla pitää osallistua talkoisiin. Tai jos laitan, en laita niin massiivisesti kuin normaalisti.

Suvin kolme poikaa ovat 3–7-vuotiaita.

– Jotain joulujuttuja haluaisin heille kotiin laittaa. Mutta toisaalta tuntuu, että pitäisi toimia yhteiseksi hyväksi, jos voi ja sähkönsäästö on aika helppo tapa vaikuttaa. Toki meidän lapset ovat vielä sen verran pieniä, etteivät he läträä puolta tuntia suihkussa. Talven aikana varmasti keksimme muitakin kohteita tinkiä.

Ruuhkavuodet jatkuvat

Oulussa perheensä kanssa asuva Suvi sai lapset pienellä ikäerolla. Vielä hän ei koe, että ruuhkavuodet olisivat hellittäneet.

– Jokaiselle ikävuodelle tuntuu osuvan omanlaistaan uhmaa ja vaihetta. Vanhin poika, joka aloitti koulun, on ottanut syksyn aikana aimo harppauksen eteenpäin. Hän on reipastunut, Suvi kertoi Kauneimmat joululaulut -konsertin kuvauksissa. Konsertti on osa Kauneimpien joululaulujen 50-vuotisjuhlavuotta.

Suvi alkaa keskittyä Nokia Arenan joulukonserttiin Tampereella. Joulua edeltävä aika on laulajalle siitäkin poikkeuksellinen, että joulukonserttikiertueen sijaan keikkoja on vain yksi iso, viikko ennen aattoa.

– Siitä tulee elämäni upein joulukonsertti!

Kauneimmat joululaulut -konsertti TV1 25.12. ja 26.12.

X