Julkkikset

Sydänsuruista hitaasti toipuva Samu Haber: ”Olen aina ollut yhden naisen mies”

Kolmesti omille vanhemmilleen bestmanina toiminut, itsekin sydänsuruja kokenut Samu Haber, 41, ei tyrmää ajatusta siitä, että voisi vielä joskus astella alttarille. Ainakin ajatus omista lapsista tuntuu luonnolliselta.
Teksti: Eveliina Lauhio Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Miten suhteesi naisiin on muuttunut iän myötä?

Koska kokemusta on karttunut, osaan toimia paremmin ihmissuhteissani ja esimerkiksi ymmärrän paremmin mustasukkaisuuden tunteita. Jokainen, joka on joskus rakastanut, on varmasti kokenut myös mustasukkaisuutta.

Kaikki tunteet ovat sallittuja, kunhan ei sano tai käyttäydy typerästi niiden takia. Muuten suhteeni naisiin on pysynyt melko samanlaisena kuin aiemmin – olen aina ollut yhden naisen mies.

Minkälaisia suruja olet kokenut naisen vuoksi?

Kaukosuhteet ovat olleet minulle vaikeita. Yksi eksistäni muutti Yhdysvaltoihin. Minulla kesti pitkään hyväksyä se, ettei suhde voi toimia eri mantereilta käsin.

Toivun yleensä hitaasti sydänsuruista. Rakkaus on ihanaa, mutta siitä luopuminen on joka kerta yhtä tuskallista. Onneksi minulla on piano ja kitara. Ne kuuntelevat murheitani.

Mitä avioliitto merkitsee sinulle?

Avioliitto merkitsee minulle juridista järjestelyä. Olen ollut kihloissa, mutta en koskaan naimisissa. Avioliitto ei ole minulle päämäärä. Voisin kuitenkin sanoa tahdon, jos suhde olisi tarpeeksi vakaalla pohjalla. On tavallaan kaunis ajatus vannoa ikuista rakkautta muiden ihmisten edessä.

Tosin olen nähnyt, että avioliittokaan ei välttämättä ole loppuelämän kestävä juttu. Olen ollut omien vanhempieni bestmanina kolme kertaa, kun he ovat menneet uusiin naimisiin.

Haaveiletko lapsista?

Rakastan lapsia! Ajatus omista lapsista tuntuu luonnolliselta. En kuitenkaan kiirehdi asian kanssa. Lapsia tulee, jos on tullakseen. Olen tyytyväinen siitä, etten perustanut perhettä kymmenen vuotta sitten. Elämäni olisi nyt hyvin toisennäköistä, vaikka olisihan sekin varmasti ollut hieno kokemus.

Nautin siitä, että saan olla tekemisissä vaikkapa siskoni tai bändikavereitteni lasten kanssa. Jos en saa koskaan omia lapsia, ehkä minulta jää kokematta jokin rakkauden taso. En kuitenkaan ole pettynyt, jos näin käy. Ajattelen, että olen jo nyt saanut elämältäni enemmän kuin moni muu.

Millaisista naisista Samu kiinnostuu? Miten Samu hemmottelee naista? Entä oliko hän suosittu tyttöjen keskuudessa teininä? Lue koko juttu Annasta 46/2017. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Samu Haber, 41

Työ: Poptähti, tv-kasvo ja manageri.

Perhe: Asuu yksin Helsingissä.

Harrastukset: Urheilu ja sen seuraaminen. Kulttuuri ja lukeminen.

Ajankohtaista: Samun yhtyeen Sunrise Avenuen viides studioalbumi julkaistiin syksyllä 2017. Bändi on kiertueella maaliskuun 2018 loppuun. Samu työskentelee neljättä kautta Voice of Germany -ohjelman tähtivalmentajana.

X