Maria Veitola
Maria Veitola haluaa antaa rehellistä palautetta ja sanoa ääneen sen, mitä ajattelee.
Julkkikset

Tähdet, tähdet -tuomari Maria Veitola: ”Jotkut ajattelevat, että olen ilkeä ja v-mäinen”

Maria Veitola pitää itseään rehellisenä ja suorasanaisena palautteen antajana. Ilkeä hän ei mielestään ole, vaikka on joutunut hyväksymään, että osa häntä sellaisena pitää.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: MTV

Tähdet, tähdet -sarjassa esityksiä tuomaroiva Maria Veitola, 43, kertoo olevansa suorasanainen ja rehellinen palautteen antaja kaikkialla: niin kotona, tuttujen kesken kuin Tähdet, tähdet -tv-ohjelmassakin. Yleensä Marian suorasanaisuus nähdään positiivisena asiana.

– Usein ihmiset sanovat, että on helppoa, kun ei tarvitse arvailla, mitä minä ajattelen, Maria kertoo.

Kritiikissä mukana kiusoittelua ja huumoria

Tähdet, tähdet -sarjan kolmas tuotantokausi pyörähti käyntiin lokakuun alussa. Ensimmäisessä jaksossa Maria kommentoi Instagram-tähdestä laulajaksi ponnistaneen Benjamin Peltosen laulutaitoja sanomalla, että tämä ei ole kisan paras laulaja. Hän lisäsi vielä, että se ei kuitenkaan haittaa, sillä Roope Salminenkin pääsi kisassa pitkälle, vaikka tämäkään ei osaa laulaa.

– En ole ilkeä. On aivan selvää, että Benjamin ei ole kilpailun paras laulaja. Hän tietää sen itsekin. Miksi sitä ei saa sanoa ääneen? Sen sijaan hänellä on muita vahvuuksia. Ei tarvitse olla paras laulaja, jos osaa muita juttuja.

Maria uskoo, että myöskään Roope ei loukkaantunut kommentista.

– Totta kai mukana on myös kiusoittelua ja huumoria. Tunnen Roopen hyvin ja tiedän, että hän on ehkä paras ikinä ottamaan vastaan tuollaista kuittailua. Hän on itse aivan mahdoton samassa lajissa.

Roope vastasikin Marian kritiikkiin oitis Twitterissä.

Viihdeohjelmien ammattilainen ei myötäile

Maria on joutunut hyväksymään, että aina on ihmisiä, joille hänen kommenttinsa eivät aukea.

– On vain pakko kestää se, että kaikki eivät tajua ja että jotkut ajattelevat, että olen ilkeä ja v-mäinen. Joku taas on sitä mieltä, että ah, ihanaa, tuo sanoo ääneen sen, mitä kotisohvalla ajattelin.

Maria muistaa myös Tähdet, tähdet -tuomarin penkkiin istuessaan, että kyse on kuitenkin viihdeohjelman tekemisestä.

– Olen ammattilainen ja haluan tehdä omalta osaltani viihdyttävän ohjelman. Jos sanoisin kaikille vain, että ihan kiva ja hyvin laulat, niin kuka sitä nyt jaksaisi katsoa. Luulen, että sen jälkeen tuomari menisi vaihtoon ensi kaudelle.

Benjamin arvostaa Marian rehellisyyttä

Benjamin PeltonenTähdet, tähdet -kisan kuopus, 19-vuotias Benjamin Peltonen ei loukkaantunut Maria Veitolan palautteesta.

– Se ei tuntunut oikeastaan mitenkään pahalta. Hyvä, että hän on rehellinen. Olin tosi ylpeä itsestäni. Hyvin kuitenkin vedin ja faneilta sekä muilta ihmisiltä tuli hyvää palautetta, Benjamin kertaa tunnelmia ja tapahtumia ensimmäisen jakson jälkeen.

Nuorukainen aikoo treenata ahkerasti, jotta hänen laulutaitonsa kehittyy.

– Tiedostan, että en ole kisan kovin laulaja. Mukanahan on muun muassa Johanna Försti, joka laulaa kuin enkeli. Aion kuitenkin treenata laulamista, niin vielä joku päivä olen se kisan paras laulaja.

Tähdet, tähdet MTV3-kanavalla sunnuntaina klo 19.15.

Lue myös:

Maria Veitola: ”Nykyisin olen parisuhteessa, jossa ei tarvitse miellyttää”

Maria Veitola: ”Meillä oli kanttia heittäytyä suhteeseen”

Tyylini: Maria Veitola

X