Tuure Boelius
Tuure Boelius kertoo tarinan elämänsä kuvan takaa.
Julkkikset

Tämä herkkä lapsuuskuva on tatuoitu ääriviivoina Tuure Boeliuksen käsivarteen: ”Olen saanut kuvasta voimaa, kun koti-ikävä on yllättänyt”

Laulaja ja sometähti Tuure Boeliuksen, 20, elämässä moni asia on lapsuuden jälkeen muuttunut, mutta lämmin suhde perheeseen on säilynyt. Rakas lapsuuskuva päätyi tatuoinniksi käsivarteen.
Teksti: Riikka Heinonen Kuvat: OM-arkisto ja Tuure Boeliuksen kotialbumi

Tuure Boelius: ”Kuva herättää minussa lämpöä, kiitollisuutta ja haikeut­ta”

”Tämä kuva on minulle niin rakas, että sen ääriviivat on tatuoitu oikeaan käsivarteeni. Kuva on otettu vuonna 2003, ja olen siinä noin kaksivuotias. Istun isäni sylissä, ja hänen toisessa kainalossaan on puolitoista vuotta nuorempi pikkusiskoni. Olin tuolloin vielä niin pieni, etten muista noista ajoista paljonkaan. Muistan kuitenkin isän rakkauden aikaansaaman lämpimän tunteen. Minulla on lapsuudestani vain onnellisia muistoja. Isän syli oli tuttu ja turvallinen paikka.

Muutin kotoa Porista 16-vuotiaana. Kehystin tämän kuvan ensimmäiseen Helsingin-kotiini. Olen saanut siitä voimaa, kun koti-ikävä on yllättänyt. Kuva herättää minussa lämpöä, kiitollisuutta ja haikeut­ta. Vaikka lähestulkoon kaikki muu elämässäni on tuon hetken jälkeen muuttunut, minun, isäni ja siskoni välinen yhteys on pysynyt samanlaisena. En näe mahdollisuutta sille, että lämmin suhteemme tulisi koskaan muuttumaankaan. Saan edelleen mennä isän syliin, jos haluan.

Tuure Boelius ja sisko isän sylissä.

Tuure Boelius muutti pois kotoa vain 16-vuotiaana. Lapsuuden perhekuvasta hän sai voimaa, kun koti-ikävä yllätti.

Kuvassa on kaksi elämäni merkityksellisintä ihmistä, ja kuvan on ottanut kolmas tärkeä ihminen, eli äitini. Hän on aina halunnut pysytellä enemmän kameran takana.

Pikkusiskoni on ollut paras ystäväni lapsuudesta saakka. Ikäeromme on pieni, ja olemmekin viettäneet mieluummin aikaa keskenämme kuin kavereiden kanssa. En usko, että siskoni kääntäisi minulle koskaan selkäänsä.

Isä on ollut suurin tuki ja turva elämässäni. Hän on esikuvani ja varmasti viisitoista kertaa parempi ihminen kuin olen itse. Hän on aina ajatellut perheemme parasta. Suhteemme oli koetuksella silloin, kun olin vaikeassa murrosiässä. Välillämme ei kuitenkaan koskaan tapahtunut mitään sellaista, mitä ei olisi voinut puhumalla sopia. Teemme myös töitä yhdessä. Isä vastaa kaikista raha-asioistani. Luotan häneen sataprosenttisesti.”

Tuure Boeliukselta on tulossa uutta musiikkia lähiaikoina. Hän kuvaa parhaillaan Iholla-sarjan toista kautta, joka tulee Discovery+-palveluun alkuvuonna 2022.

Juttu on julkaistu alun perin Elämäni kuva -juttusarjassa Annassa 28/2021.

X