Julkkikset

Tämä kuva palauttaa Robin Packalenin mieleen keikan, joka sai tuskallisen lopun: ”Toivoin vain, ettei kiroiluni kuulunut yleisöön”

Robin Packalenin elämän tärkein kuva on otettu keikalla, jonka jälkeen hän jäi pitkälle tauolle. Faniyhteisön ele nosti hänelle kyyneleet silmiin.

Teksti:
Hannele Tavi
Kuvat:
Heikki Salonen, Om-Arkisto

Neljän vuoden takaisen keikan päätös on jäänyt Robin Packalenin mieleen.

Robin Packalenin elämän tärkein kuva on otettu keikalla, jonka jälkeen hän jäi pitkälle tauolle. Faniyhteisön ele nosti hänelle kyyneleet silmiin.

“Kuva on otettu Hartwall-areenalla lokakuussa 2017, kun jäin määrittelemättömän pituiselle tauolle. Ihan loppuvaiheessa keikkaa soitimme biisin Me tehtiin tää, jossa lauletaan ’kiitän siitä mitä me saatiin’. Faniyhteisö oli salaa keksinyt, että keikan lopussa he nostavat Kiitos-kyltit ylös. Minulla ei tule roska silmään kovin helposti, mutta nyt niin kävi. Olen tosi kiitollinen siitä, että joku oli halunnut nähdä vaivaa sen eteen, että tuntisin oloni erityiseksi sinä iltana.

Kuva on otettu laulaja Robinin keikalta Hartwall-areenalla lokakuussa 2017. 
Robin Packalen tekee nyt musiikkia englanniksi, mutta uskollisimmat fanit ovat yhä hänen tukenaan.

Hetki oli tunteellinen. Aistin, että herranjestas, mikään ei tule enää olemaan kuin ennen. Otin elämäni suurimman riskin, kun lähdin tavoittelemaan unelmiani tähdäten kansainvälisille markkinoille, vaikka minulla oli jo täysi areena ihmisiä tukenani.

Yleisön tuki on ollut huikeaa myös sen jälkeen, kun vaihdoin laulukielen suomesta englantiin. Tunnistan suurimman osan kuvassa näkyvistä ihmisistä. He ovat edelleen mukana kannustamassa minua esimerkiksi keikoilla ja televisio­esiintymisissä.

Robin Packalen: ”Ajattelen, että jotain me olemme tehneet oikein”

Kuvan on ottanut luokkakaverini Heikki Salonen. Olimme koko ala-asteen samassa koulussa ja yläasteen samalla luokalla. Heikki jopa esiintyy Frontside Ollien videol­la – kuten puolet luokastamme. Heikki innostui valokuvaamisesta, ja hänestä tuli siinä todella hyvä. Hän asuu muutaman sadan metrin päässä, ja olemme joka päivä yhteyksissä.

Kuva on kameran rullassa ja pysähdyn sen kohdalla aina, kun olen etsimässä kuvia. Ajattelen, että tuo oli siisti keikka ja jotain me olemme tehneet oikein.

Keikka päättyi niin, että biisin outro loppui ääniefektiin, jossa laitan mikin ständiin. Samalla hetkellä valot sammuivat muutamaksi sekunniksi. Sinä hetkenä minun piti kävellä lavan alle, josta oli kulku lavan taakse. Aloin juosta aivan täysiä, jotta ehtisin muun jengin luo. Silloin pääni osui lavan alla olleeseen palkkiin. Se sattui aivan törkeästi, ja olin jostain syystä vihainen turvamies-Jarkolle, joka näytti minulle valoa. Toivoin vain, ettei kiroiluni kuulunut yleisöön.”

Robin Packalenin uusi EP Rest in Beat AM ilmestyy 15.10.

X