Jaajo Linnonmaa
Juontaja Jaajo Linnonmaa 2016 © Heli Hirvelä/Otavamedia
Julkkikset

Tämä makkara on Jaajo Linnonmaan suosikki! ”Se luokitellaan EU-standardien mukaan leivokseksi”

Radio Suomipopin Aamulypsyn suosikkijuontaja Jaajo Linnonmaa ei ole makkarahifistelijä. – Tykkään niistä makkaroista, jotka saavat aina kaikissa arvosteluissa tosi huonot pisteet.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: OM-arkisto

Radio Suomipopin Aamulypsyn suosikkijuontaja Jaajo Linnonmaa, 40, omistaa markkinoiden kalleimman Big Green Egg -grillin. Siitä huolimatta hän ei ole grillimestari alkuunkaan.

– Kaikki jotka ovat seuranneet Instagramiani tietävät, että olen Suomen huonoin grillaaja. Oli grillissä sitten pihviä, kanaa tai makkaraa, poltan ne aina, Jaajo tunnustaa.

Mies on kuitenkin saanut talven ja kevään aikana kuuntelijoiltaan niin paljon grillausvinkkejä, että usko tulevan kesän grillausmenestykseen on vahvistunut. Vielä grilli ei ole kuitenkaan kuumennut.

– Minulla on selvästi ollut sellainen ongelma, että en ole tyhjentänyt grilliä koskaan. Se on ollut niin täynnä tuhkaa, että se ei ole hengittänyt. Nyt olen tyhjentänyt grillin, Jaajo kertoo.

Jaajon suosikkimakkara on HK:n sininen

Makkaroissa Jaajolle tärkeintä ei ole lihaprosentti tai makkaran nauttima arvostus ruokaharrastajien keskuudessa.

– Tykkään niistä makkaroista, jotka saavat aina kaikissa arvosteluissa tosi huonot pisteet. Olen juuri sellainen HK:n Sininen Lenkki -mies. Moni sanoo, että se ei ole makkaraa ollenkaan, koska siinä on niin paljon jauhoja, että se luokitellaan EU-standardien mukaan leivokseksi. Mutta en anna sen haitata.

Juhannuksena pihviä ja ribsejä sekä luomuinkivääriolutta

Makkaraa enemmän Jaajo tykkää kunnon lihaherkuista. Juhannuksena Jaajo herkuttelee perinteiseen tyyliinsä Lihakauppa Roslundin lihoilla.

– Hyvä ystäväni Kimi Roslund tuo Suomeen parasta lihaa, mitä maa päällään kantaa. Saan häneltä aina juhannukseksi pihvit ja ribsit, Jaajo kertoo.

Lihaisten herkkujen kanssa Jaajolle maistuu tätä nykyä olut. Jaajolla on oma olutmerkki St. Barley, jonka ensimmäinen olut on suomalainen luomuinkivääriolut.

– Olen tutustunut olutkenttään ja sen myötä alkanut tykätä kaljasta. Vannoin ennen lonkeron nimeen, mutta nykyään lonkerot ja muut ovat vähän liian makeita minulle, Jaajo kertoo.

X