Julkkikset

Tämän takia fanitamme Saara Aaltoa ja Frozenin Elsaa – 5 sykähdyttävää syytä sanoa #nofear ja laulaa Let It Go

Kun Britannian Dancing on Ice -ohjelmaa tähdittävä Saara Aalto lipui jäälle Frozenin Elsana, laulaja kirjasi itsensä silmänräpäyksessä brittiformaatin historiaan. Anna kasasi viisi tärkeintä syytä, miksi Elsa ja Saara ovat molemmat loistavia roolimalleja.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Otavamedia, Mvphotos

Saara Aalto ja Elsa Disneyn Frozen-elokuvasta ovat molemmat vahvoja naisia. Saara esittääkin Elsaa Frozen-animaation suomalaisessa versiossa.

Kun Britannian Dancing on Ice -ohjelmaa tähdittävä Saara Aalto lipui jäälle Frozenin Elsana, laulaja kirjasi itsensä silmänräpäyksessä brittiformaatin historiaan. Anna kasasi viisi tärkeintä syytä, miksi Elsa ja Saara ovat molemmat loistavia roolimalleja.

Upea ääni, rohkeus ja itsevarmuus. Nämä sanat kuvailevat juuri sitä, mistä 31-vuotias laulaja Saara Aalto tunnetaan.

Julkisuudessa Saara ei kainostele. Hän esiintyy katseenkääntävissä asuissa, valloittaa suuria, kansainvälisiä lavoja ja kannustaa kaikkia häikäilemättömästi tavoittelemaan omia unelmiaan.

Saaran levittämä motto #nofear tarkoittaa suomenkielellä ”ei pelkoa”. Kaikessa yksinkertaisuudessaan lausahdus sisältää paljon voimaa, kuten myös Saaran haltuunsa ottama, Disneyn huippusuositun Frozen-animaation tunnuskappale Let It Go (suom. Taakse jää).

Saara Aalto ja Elsa – pohjoiset jääkuningattaret

Saara Aalto ja Elsa Disneyn Frozen-elokuvasta ovat käytännössä kuin kaksi marjaa.

Pohjoisesta kotoisin olevat jääkuningattaret ovat molemmat vahvoja naishahmoja, jotka sinnikkyydellään ja erilaisuudellaan välittävät tärkeää sanomaa: unelmien tavoittaminen saattaa vaatia kivisen tien, mutta matkalla kohdatuista haasteista huolimatta luottamus omaan itseensä on tärkeä säilyttää.

Saaran esiintymisestä inspiroituneena kokosimme viisi seikkaa, jotka selittävät, miksi Saara Aalto ja Elsa ovat mainioita esikuvia meille kaikille. Lue lisää alhaalta!

Saara Aalto jakoi Dancing on Ice -esiintymisestään videon myös Instagramiin.

1. Vastoinkäymisten selättäminen

Elsan tavoin Saaralta löytyy sisua haasteiden voittamiseen, laulavathan he kappaleessa vanhojen ovien taakse jättämisestä sekä pelon kahleiden hylkäämisestä.

Talent Suomesta X-Factoriin ja Euroviisuihin: Saara on uransa aikana taistellut useassa eri kilpailussa. Hän, jos kuka tietää, miltä makeansuloinen kakkossija tuntuu.

Näin Saara kommentoi kilpailukokemuksiaan vuonna 2016 Annalle antamassaan haastattelussa:

”Olen niin monessa kilpailussa jäänyt ilman voittoa, että tiedän häviöstä seuraavan aina jotain vieläkin parempaa kuin voitosta.”

Häviäminen ei olekaan suomalaislaulajaa pysäyttänyt. Saara on sinnikäästi luonut esiintyjän uraansa niin kotimaassaan kuin Britannian viihdemaailmassakin.

Mitä voimme oppia sekä Elsalta ja Saaralta? Ainakin sen, että vastoinkäymiset voivat tehdä ihmisestä vieläkin vahvemman.

2. Pelottomuus

”The cold never bothered me anyway.” Näin ytimekkäästi kajahtavat Frozenin rakastetun tunnusmusiikin loppusanat.

Pelottomuus on sekä Elsan että Saaran vahvuus. Jo koulussa Saara uskalsi erottautua joukosta.

”Viihdyin koulussa, viittasin tunneilla innoissani. Lauleskelin koulun käytävillä enkä pukeutunut kuten muut, koska en pitänyt lökähousumuodista, joka silloin oli valloillaan. Hankin kirppikseltä värikkäitä minihameita ja liivejä, omasta mielestäni söpöjä vaatteita”, Saara kertoi samassa Annan haastattelussa vuonna 2016.

3. Itsensä hyväksyminen

Opettele rakastamaan itseäsi, ennen kuin voit rakastaa toisia. Kehotus on eittämättä helpommin sanottu kuin tehty, sillä itsensä hyväksyminen on pitkä, jopa elämänpituinen prosessi.

Saara ja Elsa näyttävät kuitenkin mallia siitä, mitä itseensä uskominen voi poikia. Elsan tavoin myös koulukiusaamisestaan avautunut Saara on opetellut hyväksymään omalaatuisuuteensa.

Laulaja kertoo Annalle vuonna 2016 erilaisuuden olevan vain vahvuus, josta häntä myös X Factorissa muistuteltiin.

”On tärkeää olla erilainen. Siitä X Factorin tekijätiimi on minua kiitellyt. Uskon, että minulla on mahdollisuuksia voittaa, koska olen uniikki.”

4. Halu auttaa toisia

Disneyn avuliaiden sankarihahmojen tavoin myös elämäntaitovalmentajaksi kouluttautunut Saara on todennut haluavansa auttaa myös muita löytämään omat vahvuutensa.

Taidot eivät merkitse Saaralle kaikkea. Tärkeintä on rohkeus, halu ja tahto tehdä juuri niitä asioita, joista itse unelmoi.

Kuten Elsa, myös Saara oli perheensä vastuullinen isosisko.  Hän on muistellut lapsuusaikojaan Annalle muun muassa seuraavasti:

”Vaikka äiti ja isä eivät koskaan valittaneet, tiesin että heillä oli rankkaa. Siksi otin reippaan tytön roolin. Kuitenkin vanhempani kannustivat minua aina olemaan oma itseni. Ajatus siitä, että pärjään tilanteessa kuin tilanteessa, on lohduttanut minua usein.”

Britannian Dancing on Ice -ohjelman jälkeen Saara Aalto jakoi omalla Instagram-tilillään kuvan, jossa hänen muuttumisleikkinsä Elsaksi on juuri käynnissä.

5. Vahva esikuva

Saara ja Elsa ovat voimanaisia, jotka ovat todistaneet, että menestyäkseen nainen ei tarvitse ylleen housuja. Yhtä hyvin asiat sujuvat prinsessamekko päällä.

Vahvan naisen adjektiivit kuuluvat täten kylmänviileän ja tavoitteellisen ladybossin ohella seuraavasti: itsevarma, hymyilevä, herkkä, avoin sekä avulias.

Mistä voimanaiset Saara Aalto ja Elsa on sitten tehty? Elsan ja Saaran kohdalla avaintekijöitä ovat itsetuntemus, lannistamattomuus sekä omien henkisten voimavarojen arvostaminen.

”Olen kuorinut itsestäni kerroksia käymällä läpi kaikkea, mitä minulle on tapahtunut. Mitä enemmän olen kuorinut, sitä enemmän olen löytänyt pengottavaa. Olen löytänyt traumoja, joiden olemassaolosta en tiennyt mitään. Olin ajatellut vain, että kaikki on hyvin, että olen selvinnyt. Mutta ei se olekaan niin. Onneksi käyn traumoja läpi jo nyt, kolmikymppisenä”, kertoo Saara Annalle vuonna 2016.

Saaran sitaatit on poimittu Annan 40/2016 kansijutusta.

X