Julkkikset

Tanssii tähtien kanssa -suosikki Anna-Maija Tuokko: ”Mieheni pitää olla itsenäinen ja vahva, jotta hän pärjää kanssani”

Näyttelijä, Tanssii tähtien kanssa -ohjelman suosikki Anna-Maija Tuokko kertoo, millainen hän on parisuhteessaan ja miten rakkaus kollegaan Kari Heiskaseen vei ihanasti jalat alta ja muutti elämän.

Teksti:
Sanna Wirtavuori
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Näyttelijä, Tanssii tähtien kanssa -ohjelman suosikki Anna-Maija Tuokko kertoo, millainen hän on parisuhteessaan ja miten rakkaus kollegaan Kari Heiskaseen vei ihanasti jalat alta ja muutti elämän.

Näyttelijä, Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa tanssitaidoillaan häikäissyt Anna-Maija Tuokko avaa Vartaloni tarina -haastattelussamme, millainen fyysinen kokemus sen oikean löytäminen, rakastuminen, on hänelle ollut. Ja miten hänen suhteensa omaan vartaloonsa muuttui reilut puolitoista vuotta sitten, kun hän sai esikoistyttärensä.

Anna-Maija Tuokko on parisuhdeihminen: ”Tiesin, että hän on mieheni”

”Olen pitkien suhteiden nainen, ehdottomasti parisuhdeihminen. Olen ollut vain lyhyitä aikoja sinkkuna. Kun edellinen pitkä suhteeni loppui, se oli kriisin paikka. Olin kolmekymppinen, ja kaverit perustivat perheitä ja saivat lapsia, mutta minä erosin. Eihän sen niin pitänyt mennä.

Äiti oli neuvonut, että elä ensin ja vakiinnu vasta sitten, mutta halusin kovasti lasta ja pelkäsin, että en koskaan löydä sopivaa miestä itselleni. Kaipasin omaa perhettä ympärilleni, sillä olin elänyt jo monta vuotta itsekeskeistä elämää. Minulla oli lähes fyysinen tarve tulla äidiksi. Biologinen kelloni tikitti ­lujaa.

Olen erittäin psykofyysinen ihminen. Kroppani reagoi herkästi kaikkeen, ja se hälyttää heti, jos jotain on vialla. Stressin ja surun koen­ esimerkiksi väsymyksenä.

Onneksi se oikea löytyi aika ­pian, neljä vuotta sitten. Olimme tunteneet Karin (Heiskanen) kanssa jo pitkään, sillä olimme työkavereita. Kun työsuhde muuttui rakkaudeksi, kaikki oli selvää. Tiesin, että hän on minun mieheni – jotenkin sen vain tietää.”

”Rakastuminen on mieletön fyysinen kokemus”

”Rakastuminen on mieletön kokemus myös fyysisesti. Rakas­tuessa tuntuu, että energiaa riittää vaikka mihin; kriisit ja kropan tukkoisuudet unohtuvat saman tien.

Kari on minua 26 vuotta vanhempi, mutta en ole miettinyt ikäeroa hetkeäkään, sillä meillä on niin paljon yhdistäviä asioita. Vaikka olen perheihminen, olen parisuhteessa hyvin itsenäinen ja haluan päättää itse omista asioistani. Mieheni pitää olla itsenäinen ja vahva pärjätäkseen kanssani.

Meillä on ollut alusta asti hyvin tasa-arvoinen suhde, eikä lapsen syntymä ole muuttanut sitä mitenkään. Vastuu kodista ja lapsesta on yhteinen.”

Kari Heisknen on Anna-Maija Tuokkoa 26 vuotta vanhempi.
”Rakas­tuessa tuntuu, että energiaa riittää vaikka mihin”,  Anna-Maija kertoo.

”Raskaus oli maailman upein juttu”

”Tulin raskaaksi 34-vuotiaana reilut kaksi vuotta sitten. Se oli mielestäni maailman upein juttu. Voin raskausaikana kirjaimellisesti paksusti: minulla oli koko ajan hirveä nälkä ja annoin itselleni luvan herkutella. Saatoin tyhjentää karkkipussin viidessä minuutissa. Painoni nousi raskausaikana 28 kiloa, mutta pysyin silti hyvässä kunnossa, sillä harrastin paljon esimerkiksi joogaa ja pilatesta. Olin iloinen ja ylpeä joka kilosta.

Valmistauduin synnytykseen huolellisesti etukäteen, enkä pelännyt sitä lainkaan. Otin sen vähän kuin urheilusuorituksena. Valitettavasti vauva oli kohdussa väärin päin, joten minulle jouduttiin tekemään sektio. Kaikki meni silti hyvin ja saimme ihanan tyttären.”

”En pitänyt peilikuvastani”

”Äitiyden pehmeässä onnenhuumassani kuvittelin, että vartaloni palautuu synnytyksen jälkeen saman tien vanhoihin mittoihinsa. Pettymykseni oli melkoinen, kun tajusin, etteivät kilot jääneetkään synnytyssaliin. Ruokahaluni palautui sentään normaaliksi ja makeanhimo katosi, mutta minun oli vaikea hyväksyä synnytyksen jälkeistä pyöreämpää vartaloani. En pitänyt peilikuvastani.

Kävin vauvajoogassa ja liikuin paljon, mutta välillä olin epätoivoinen. Pelkäsin, etten enää koskaan saa hoikkaa vartaloani takaisin. Reilun vuoden kuluttua synnytyksestä pääsin kuitenkin takaisin vanhoihin mittoihini. En ollut rajulla dieetillä, mutta imetin lähes vuoden, mikä varmasti auttoi kilojen karistamisessa.”

Juttu on katkelma Annan nro 9/2017 kansijutusta. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

Lue myös:

Krista Kosonen: ”Äitiys yllätti minut iloisesti”

TTK-kilpailija Ali Jahangirilla takana viiden vuoden työputki: ”En ikinä tee mitään rahan takia”

X