Julkkikset

Tanssija Ansku Bergström muutti avoliittoon rakkaansa Elinan kanssa: ”Samaan sukupuoleen ihastumisen kävin läpi ensi kerran parikymppisenä”

Ansku Bergström on käynyt elämässään läpi monenlaisia kriisejä isoveljen kuolemasta omaan vaikeaan sairastumiseen. Terapian myötä Ansku ehti löytää rauhan ja onnen ennen kuin rakastui Elina Gustafssoniin.

Teksti:
Emilia Saloranta
Kuvat:
Liisa Valonen, Ansku Bergströmin Kotialbumi

Avoliitto tuntui Ansku Bergströmistä vuoden seurustelun jälkeen luontevalta.

Ansku Bergström on käynyt elämässään läpi monenlaisia kriisejä isoveljen kuolemasta omaan vaikeaan sairastumiseen. Terapian myötä Ansku ehti löytää rauhan ja onnen ennen kuin rakastui Elina Gustafssoniin.

Tanssii tähtien kanssa -opettaja Anna-Liisa ”Ansku” Bergströmin, 36, hymyn tunnistaa jokainen tv-katsoja, mutta naisen elämästä voi lukea hänen iholtaan.

One life live it – yksi elämä elä se – on tatuoitu muistona elämäntilanteesta, kun Ansku rakastui ensimmäistä kertaa samaa sukupuolta olevaan ihmiseen.

Piece by piece, pala palalta, Ansku joutui puolestaan etenemään silloin, kun diagnosoimaton alaselän kipu vei vuosien aikana pahimmillaan kävelykyvyn ja hän joutui tanssinopettaja-tanssijana miettimään uransa jatkoa.

Tatuoinneista uusimman Ansku otti viime syksynä. Tuolloin hän oli tekemässä Tanssii tähtien kanssa -ohjelman historiaa, kun hän ex-nyrkkeijä Elina ”Ellu” Gustafssonin, 30, kanssa muodosti ohjelman ensimmäisen naisparin.

Historiaa he tekivät toisellakin tavalla, sillä kuvausten päätyttyä heistä tuli ohjelman ensimmäinen pariskunta myös tosielämässä.

– Minulle elämässä tärkeintä on onnellisuus. Olen tällä hetkellä superonnellinen. Olen löytänyt Ellusta rinnalleni kaltaiseni hetkessä eläjän ja seikkailijan, joka uskaltaa myös repäistä, tanssisaleille kesäloman jälkeen palannut ruskettunut Ansku hymyilee.

Tässä iässä ja tällä elämänkokemuksella Ansku tiedostaa, että rakastuneena kaikki tuntuu kepeämmältä.

– Minulla on ollut elämänpolullani monenlaisia vaiheita. Olen tehnyt työtä itseni ja onnellisuuteni eteen. Työ- tai rakkauselämässä ei voi antaa muille, ellei ole ensin sinut itsensä kanssa ja löytänyt oman onnensa, Ansku toteaa ja heilauttaa rannettaan, jota koristaa uusin tatuointi happiness is my birthright, onnellisuus on syntymäoikeuteni.

Ansku Bergströmillä ja edesmenneellä veljellä oli molemmilla perheen ainoat vaaleat hiukset. – Äidille oli kova paikka, kun värjäsin hiukset tummiksi.
Anskulla ja edesmenneellä veljellä oli molemmilla perheen ainoat vaaleat hiukset. – Äidille oli kova paikka, kun värjäsin hiukset tummiksi.

Veljen traaginen kuolema muutti Anskun lapsuuden

Raahessa, pikkukaupungissa 72 kilometriä Oulusta, puitteet haaveiden toteuttamiselle tuntuivat lapsena välillä rajallisilta. Ennen kouluikää Ansku haaveili aloittavansa jäätanssin tai baletin, mutta niitä ei kaupungissa voinut harrastaa. Kuusivuotiaana vanhemmat veivät esiintymistä rakastavan Anskun paikalliseen tanssiseuraan, mutta paikalla oli enemmän tyttöjä kuin poikia.

– Minulle ei ollut poikaparia. Odotin kaksi vuotta, kahdeksanvuotiaaksi, kunnes pari löytyi ja pääsin aloittamaan harrastuksen.

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X