Tarja Smura nähdään Kaunis elämä -sarjassa.
Julkkikset

Tarja Smura avautuu Seura-lehdessä avioliittonsa haasteista: ”Minua syytettiin lasten eriarvoisesta kohtelemisesta”

Entinen Miss Suomi ja Kaunis elämä -sarjaa tähdittävä Tarja Smura kertoo avoimesti Seura-lehdessä avioliittonsa ongelmista. Uskonnollinen yhteisö loi varjon Tarja Smuran uusperheen arkeen.
Teksti: Anna.fi Kuvat: MTV

Vuoden 1993 Miss Suomi Tarja Smura, 47, kertoo Seura-lehden haastattelussa kohdanneensa uusperheessään nykyisen aviopuolisonsa Markus Haapasalon kanssa ongelmia, joihin ei ollut varautunut.

Tarjan ensimmäinen avioliitto virolaisen Raul Gescheimerin kanssa ajautui eroon maaliskuussa 2012. Heillä on kolme yhteistä lasta: Angela, 20, Gabriel, 12, ja Raphael, 6. Nuorin lapsista, Raphael, oli seitsemän kuukauden ikäinen, kun Raul ilmoitti yllättäen hakevansa eroa 14 avioliittovuoden jälkeen.

”Rankinta ei ollut parisuhteen päättyminen vaan ydinperheen hajoaminen”, Tarja kertoo.

Tarja Smura meni uusiin naimisiin 2013 – uusperheen arki olikin pettymys

Raastavan eron jälkeen Tarja kuitenkin rakastui, ja solmi uuden avioliiton.  Tarja ja Markus Haapasalo menivät naimisiin lokakuussa 2013, ja Tarja muutti lasten kanssa Lohjalta Markuksen luokse Tampereelle. Markus oli itse jäänyt leskeksi ja pienen Samuel-pojan yksinhuoltajaksi.

Yhteiselo ei kuitenkaan sujunut kuin Tarja oli toivonut: Tarjan ja Markuksen kasvatusperiaaatteet poikkesivat toisistaan.  Äitinsä menettänyt Samuel oireili. Tarja koki, ettei saanut toivomaansa tukea Markukselta, joka oli jatkuvasti poissa joko töissä tai yhteisönsä parissa. Markus oli taustaltaan uskonnollisen yhteisön kasvatti, ja se näkyi heidän arjessaan.

”Ensimmäiset vuodet perhettämme pyrkivät ohjaamaan vahvasti myös hänen läheisensä”, Tarja kertoo. Tämä oli Tarjalle järkytys.

”Minua syytettiin monista asioista, kuten lasten eriarvoisesta kohtelemisesta. Saatoin kuulemma halata Samuelia vähemmän tai kieltää enemmän kuin Gabrielia. Vahdittiin, puenko Gabrielille ja Raphaelille paremmat vaatteet kuin Samuelille.”

Perheen pyörittäminen jäi Tarjan vastuulle. Tarja kertoo tunteneensa pohjatonta pettymystä ja yksinäisyyttä. Eritoten hän oli pettynyt Markukseen.

”Muutin elämäni ja revin lapseni juuriltaan, mutta hänelle perheemme ei ollutkaan etusijalla. Turhautuneena olen joskus sanonut, että olisimme päässeet helpommalla, jos Markus olisi ottanut ’omasta pakasta’. Olisi tullut sukua miellyttävä miniä ja Samulle oikeanlainen äiti”, Tarja kertoo Seuran haastattelussa.

”Halusin Markuksen seisovan rinnallani, ei ketään vastaan, mutta yhteisen perheen puolella.”

Tuleeko liitto kestämään?

Joulukuussa 2014 Tarja halusi ottaa avioliitostaan aikalisän, ja muutti lastensa kanssa läheltä vuokraamaansa asuntoon. Parisuhteen solmuja yritettiin kuitenkin avata terapiassa.

Kesällä 2017 Tarja päätti palata Markuksen luokse. Tarja ei kuitenkaan osaa sanoa, tuleeko liitto kestämään.

”Olen aina asettanut muiden tarpeet omieni edelle. Yhtäkkiä huomaan olevani hyödyke, kodinhoitaja ja lasten huoltaja. Mutta mitä haluan itse?” hän pohtii Seura-lehden haastattelussa.

Lähde: Seura

X