Julkkikset

Tässä on Jenni Haukion Linnan juhlat -puku 2018! Ekologinen ja laadukas asu kunnioittaa luontoa: ”Inspiraationa vahvat suomalaiset naiset”

Rouva Jenni Haukio pukeutui vuoden 2018 itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Aalto-yliopistossa tehtyyn iltapukuun. Näyttävä ja laadukas puku on tehty koivusta.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia, Eeva Suorlahti, Mikko Raskinen, Juhani Kandell/Tasavallan Presidentin Kanslia

Jenni Haukion tämän vuoden Linnan juhlat -asu on selkeälinjainen ja vaalea.

Rouva Jenni Haukio pukeutui vuoden 2018 itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Aalto-yliopistossa tehtyyn iltapukuun. Näyttävä ja laadukas puku on tehty koivusta.

Presidentti Sauli Niinistön, 70, puoliso Jenni Haukio, 41, pukeutui vuoden 2018 itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Aalto-yliopistossa suunniteltuun ja tehtyyn suoralinjaiseen iltapukuun, jonka raaka-aineena on kotimainen koivu.

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna ympäristöteot. Haukio otti aiheeseen kantaa ekologisella, luontoa kunnioittavalla ja minimalistisella asullaan, jonka on väriltään hyvin vaalea.

Jenni Haukion tämän vuoden Linnan juhlat -asu on selkeälinjainen ja vaalea.

Kankaassa on struktuurinen, elävä pinta. Iltapuvussa se sai rinnalleen keveää ja ylellistä silkkiorganzaa.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto 6.12.2018  Kuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia
Sauli Niinistö ja Jenni Haukio itsenäisyyspäivän vastaanotolla 6.12.2018
Kuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia.

Jenni Haukion Linnan juhlat -puvun on suunnittelut Aalto-yliopiston muoti- ja vaatetussuunnittelun opiskelija Emma Saarnio. Kankaan suunnittelusta vastasi hänen työparinaan tekstiilisuunnittelun opintoihin keskittynyt Helmi Liikanen. Kankaan kutoi käsin Päivi Kokko-Vuori, ja kangas värjättiin vasta kutomisen jälkeen.

Puvun inspiraationa ovat vahvat suomalaiset naiset

Emma Saarnio kertoo halunneensa suunnitella ympäristötietoisen asun, joka korostaa kantajansa persoonaa ja samalla viestii materiaalin alkuperästä.

Jenni Haukio ja Sauli Niinistö Linnan juhlat 2018
Jenni Haukion Linnan juhlat -puvussa yhdistyy suomalainen perinne ja futurismi.

Puvun muodossa on pyritty yhdistämään suomalainen perinne ja futurismi. Inspiraationa toimivat myös vahvat suomalaiset naiset, joita Emma Saarnio halusi kuvastaa mekon minimalistisella ilmeellä sekä konstailemattomalla muodolla.

”Puku edustaa lupausta puhtaammasta ja selkeämmästä tulevaisuudesta”, kertoo Saarnio.

Emma Saarnio ja Helmi Liikanen. Kuva: Eeva Suorlahti
Nuoret suunnittelijat Emma Saarnio ja Helmi Liikanen suunnittelivat ja toteuttivat rouva Jenni Haukion Linnan juhlat -puvun.  ”Tässä projektissa on kyse perinteiden ja innovaatioiden kohtaamisesta”, kuvailee kankaan suunnittelut Liikanen. (Kuva: Eeva Suorlahti)

Rouvan Haukion selkeälinjaista Linnan juhlat -iltapukua täydentävät nuoren korusuunnittelijan Ildar Wafinin uniikkikorut.

”Ildar Wafinin koruissa yhdistyvät ne samat periaatteet, jotka ovat olleet juhlapukumme muodon ja kankaan suunnittelun johtoajatuksena”, puvun suunnitellut Emma Saarnio kertoo.

Lue kaikki vuoden 2018 Linnan juhlista täältä!

Jenni Haukion Linnan juhlat -asu on valmistettu koivuperäisestä selluloosasta

Ioncell-kuitu on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteistyössä kehittämä menetelmä, jolla voidaan valmistaa laadukasta tekstiilikuitua puusta tai kierrätysmateriaaleista, kuten kierrätyspaperista ja -pahvista tai tekstiilijätteestä.

Ioncell-kuitua. Kuva: Mikko Raskinen
Tältä Jenni Haukion puku näytti ennen Ioncell-kankaan kutomista. Kuva: Mikko Raskinen.

Yliopiston mukaan Ioncell-kuidun materiaalina käytetään suomalaisista sellutehtaista saatavaa koivuperäistä selluloosaa: uusiutuvaa luonnonmateriaalia, jonka kasvattamiseen ei tarvita kasteluvettä ja viljelymaata. Kuitu on ekologinen vaihtoehto paljon vettä ja viljelyalaa vaativalle puuvillalle, öljypohjaiselle polyesterille sekä viskoosille, jonka valmistuksessa käytetään myrkyllisiä kemikaaleja.

”Ioncellistä tehty kangas tuntuu miellyttävältä. Siinä on kaunis kiilto, se värjäytyy hyvin ja laskeutuu kauniisti. Ioncell on upea materiaali, joka sopii myös arvokkaaseen pukuun. Tärkeintä kuitenkin on, että se on ympäristön kannalta kestävä vaihtoehto”, Aalto-yliopiston työelämäprofessori Pirjo Kääriäinen kertoi tiedotteessa.

Tavoitteena on kehittää Ioncellistä materiaali kaikkien saataville, arjen tuotteisiin. Rouva Haukion puvun materiaali on osa tutkimusprojektia ja se on valmistettu laboratoriomittakaavassa ollen siten vielä hyvin kokeellinen.

Jenni Haukion aiemmat Linnan juhla -puvut:

Vuosi 2017: Vauvaa odottava Jenni Haukio yllätti Linnan juhlissa vihreässä, vatsan kohdalta väljässä iltapuvussa

Vuosi 2016: Jenni Haukion yllä Linnan juhlissa lilaa silkkiä ja pitsiä – juhlistaa suomalaista naista

Lähde: Aalto-yliopisto

Vaihdettu pääkuva juttuun 6.12.2018 klo 19:06.

X