Saara Aalto esiintyy ensi viikonloppuna X Factorin suorissa lähetyksissä Englannissa.
Julkkikset

Tätä ei näytetty tv:ssä: Saara Aalto esitti X Factorissa myös toisen kappaleen – Robbie Williams innostui

Saara Aalto paljastaa, että X Factor -ohjelman kulisseissa tapahtuu asioita, joista katsojille ei kerrota. Toisin kuin tuoreimmassa jaksossa annettiin ymmärtää, Saara lauloi Robbie Williamsille kaksi kappaletta – ja toisesta niistä Robbie piti.
Teksti: Piia Sainio Kuvat: Jorma Marstio / Otavamedia

Laulaja Saara Aalto teki suomalaishistoriaa etenemällä Brittien X Factor -ohjelmassa 12 parhaan kilpailijan joukkoon. Eilen Briteissä esitetyssä jaksossa nähtiin, miten yli 25-vuotiaiden kategoriassa kilpaileva Saara esiintyi mentorinaan toimivalle Sharon Osbournelle ja popin supertähdelle Robbie Williamsille.

Saara lauloi Abban Winner Takes It All -hittiklassikon. Vaikka sekä Osbourne että Williams kehuivat Saaran ääntä ja laajaa äänialaa, esitys ei saanut Robbie Williamsia syttymään.

– Eihän se tietenkään kivalta tuntunut, Lontoossa parhaillaan oleva Saara myöntää Annalle.

– Mutta olen tajunnut myös sen, että kulttuuri on täällä kovin erilainen kuin Suomessa. Suomalaisena otan kaikki kommentit paljon vakavammin. Paikalliset ovatkin lohduttaneet minua ja sanoneet, että älä välitä, kaikenlaiset sanomiset kuuluvat tv-ohjelman tekemiseen: draamankäänteitä on oltava.

Robbie Williams piti Saaran toisesta laulusta

Draamaa ohjelmaan saatiin silläkin, että todellisuudessa Saara lauloi Osbournelle ja Williamsille kaksi kappaletta, mutta Saaran toista esitystä ei näytetty lainkaan televisiossa. Abban biisin lisäksi Saara esitti Kate Bushin hitin Running Up That Hill.

– Robbie tykkäsi toisesta biisistäni tosi paljon, Saara sanoo.

– Ymmärrän, ettei hän pitänyt Abban biisistä. En ota sitä henkilökohtaisesti.

Saara Aallon matka X Factorissa jatkuu ensi viikonloppuna. Silloin alkavat ohjelman livelähetykset.

Frozen tällä kertaa englanniksi

Saaran draamantäyteinen matka kilpailussa oli katketa jo muutama viikko sitten, kun Saara erehtyi laulamaan englantilaisyleisön edessä ranskankielisen Je suis Malade -kappaleen. Tuolloin yhtenä kisan mentoreista toimiva Nicole Scherzinger pelasti hänet jo varmaksi luullulta pudotukselta.

– Kokeilin sitä, miten muut kielet kuin englanti toimivat kisassa, eivätkä ne toimineet.

Ensi lauantaina Saara aikookin esittää Disneyn Frozen-elokuvasta tutun Let It Go -biisin siis kokonaan englanniksi, vaikka onkin tunnettu siitä, että osaa sen 15 kielellä.

X