Julkkikset

Tauolle jääminen on ollut Robinille vaikeaa: ”Ihan kuin jotain puuttuisi, tai en olisi sitä mitä normaalisti olen”

Pop-idoli Robin, 19, hyvästelee faninsa jäähyväiskonsertissa lokakuussa. Tuleva tauko on aiheuttanut megasuosioon nousseelle Robinille jopa unettomuutta. – En ole saanut nukuttua kahteen viikkoon, on niin vaikea päästää irti.

Teksti:
Iina Alanko
Kuvat:
Suvi Elo

Pop-idoli Robin, 19, hyvästelee faninsa jäähyväiskonsertissa lokakuussa. Tuleva tauko on aiheuttanut megasuosioon nousseelle Robinille jopa unettomuutta. – En ole saanut nukuttua kahteen viikkoon, on niin vaikea päästää irti.

Kun Robin Packalen ilmoitti elokuun lopussa jäävänsä tauolle jäähyväiskonsertin jälkeen, monessa kodissa vuodatettiin kuumia kyyneleitä. Tuhansien tyttöjen ja nuorten naisten ensirakkaus ja herkkien tunteiden harjoituskohde katoaisi lokakuun lopussa julkisuudesta määrittelemättömäksi ajaksi. Äiditkin saattoivat tirauttaa: toista niin kunnollista, ihanaa ja turvallisen saavuttamatonta poikaa kuin Robin ei hevillä löytyisi.

Ilmoitus aiheutti sydämentykytystä Robinillekin. Hän oli päättänyt kertoa asiasta Radio Suomipopin suorassa lähetyksessä, joka tehtiin lasiseinäisestä studiosta Helsingin Sanomatalossa.

– Jännitti ihan törkeästi. Hirveä määrä faneja oli tullut paikalle, ja kun kerroin tauosta, näin lasin läpi, kuinka heidän ilmeensä muuttuivat. Että ei ei ei, ei voi olla totta. Vitsi se oli paha, ihan törkeän paha paikka, Robin muistelee puolentoista kuukauden takaista tilannetta ja pudistelee päätään.

”Minulla todettiin keskivaikea lukihäiriö”

Abivuosi ja asevelvollisuuden suorittaminen olivat konkreettisimmat syyt julkisuudesta vetäytymiselle. Syyskuussa Robin suorittikin jo yo-kirjoitusten yhteiskuntaopin kokeen. Loput aineet ovat vuorossa keväällä ja lakkiaisia juhlitaan kesäkuussa. Armeijaan Robin menee ensi kesänä.

Koulu on sujunut Robinilta aina hyvin, vaikka haasteena on ollut julkisuuden ja uran lisäksi myös lukihäiriö.

– Vaikka näen koulun takia todella paljon vaivaa, arvosanani on aina kahdeksan, sen yli en pääse. Kun luen, kirjaimet ja sivut pomppivat ja kirjoittaessa minun täytyy kumittaa joka toinen sana ja kirjoittaa se uudestaan.

Ylioppilaskirjoituksia varten Robin kävi testeissäkin.

– Minulla todettiin keskivaikea lukihäiriö. Sain siksi kirjoituksiin kaksi tuntia lisäaikaa, ja se tuli kyllä tarpeeseen, Robin kertoo.

”Ihan kuin jotain puuttuisi”

Kun yo-kirjoitukset tältä erää loppuivat, tauon vaikutukset alkoivat tuntua voimakkaammin. Normaalisti tässä vaiheessa vuotta Robin keikkailisi ja antaisi haastatteluja sinne tänne, tapaisi fanejaan ja suunnittelisi tiiminsä kanssa täysillä ensi kevättä ja kesää. Nyt kaikki ylimääräinen on karsittu pois ja kalenteri näyttää monin paikoin tyhjää.

Tahdin hidastaminen ei ole megasuosioon nousseelle energiapakkaukselle helppoa.

– En ole saanut nukuttua kahteen viikkoon, on niin vaikea päästää irti kaikesta siitä, mitä olen pikkupojasta saakka tottunut tekemään. Ihan kuin jotakin puuttuisi, tai en olisi sitä mitä normaalisti olen.

Erityisen oudolta tuntuu sanoa ei sellaisillekin jutuille, jotka kiinnostavat ja saattaisivat olla hauskoja.

– Höllääminen on ihan sikavaikeaa. Uskon, että tämä välitila ennen jäähyväiskeikkaa on kaikkein hankalin vaihe, sitten alkaa helpottaa.

”En halua palata samanlaisena”

Jäähyväiskonsertti Tää on se hetki myi Hartwall Areenan täyteen muutamassa minuutissa. Robin ei halua ottaa konsertista paineita vaan nauttia yhdessä faniensa kanssa.

– Treenaan nyt bändin kanssa mahdollisimman paljon, jotta h-hetken koittaessa voimme mennä rennosti lavalle ja pitää hauskaa. Ajatuksena on, että kutsutaan kaverit olohuoneeseen ja pidetään yhdessä kivaa. Haluan antaa hienon shown ja olla niin lähellä yleisöä kuin mahdollista.

Ja sitten Robin katoaa. Tekemään mitä?

– Kaikkia niitä asioita, joihin minulla ei ole aiemmin ollut aikaa. Aion ottaa kitaratunteja ja suoritan ehkä laskuvarjohyppykortin. Hurahdin lajiin, kun sain viime vuonna syntymäpäivälahjaksi tandemhypyn, en pelännyt ollenkaan! Olisi myös kiva matkustaa aiempaa enemmän. Liput Pariisiin on jo hankittu, ja haluaisin käydä myös Australiassa – ehkä siksi, että sen kauemmaksi ei juuri pääse.

Robin uskoo, että tauon aikana palo musiikin tekemiseen vain kasvaa. Ei siis ole pelkoa, että hän jäisi sille tielleen eikä koskaan palaisi?

– Ei todellakaan. Musiikki on se, mitä osaan ja haluan tehdä. Nyt voin tehdä studiossa kaikessa rauhassa uutta musiikkia ja keskittyä siihen.

Robin kertoo monen sanoneen, että älä sitten muutu miksikään muuksi.

– Mutta totta kai minä muutun! En halua palata samanlaisena kuin mitä olen nyt.

X