Sara Chafak syö arkena yksinkertaisesti. 
– Saatan koostaa ateriani kanasuikaleista, avokadosta, hapankaalista ja pinaatista. Joskus sallin itselleni myös herkut, kuten sipsit ja jäätelön.
Julkkikset

Teini-ikäisestä asti miehensä kanssa seurustellut Sara Chafak: ”Suhteemme perustuu luottamukseen ja joustavuuteen”

Malli Sara Chafak, 27, tietää, että vastarakastuneena toisen huomioiminen sujuu arjessa huomaamatta, mutta sen jälkeen asian eteen on tehtävä töitä. – Huomioin kumppaniani arjen pienillä hyvillä teoilla, hän sanoo.
Teksti: Eveliina Lauhio Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia, Saran kotialbumi

Malli Sara Chafak, 27,  kertoo arjestaan Annan Juuri nyt -haastattelussa.

Rakkain arkirutiinini…

on lämmin suihku. Se on paras keino aloittaa uusi päivä.
Osallistuessani Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin jouduin luopumaan lämpimästä suihkusta – ja kaikista muistakin arjen mukavuuksista. Olin 15 muun kilpailijan kanssa Filippiinien viidakossa fyysisesti ja henkisesti äärimmäisen vaativissa olosuhteissa. Jokaisella sai olla mukanaan yhdet housut, t-paita, huppari, hame tai sortsit, kahdet alusvaatteet, kaksi uimapukua, ponnari ja sandaalit. Meillä ei ollut lupa tuoda esimerkiksi hammasharjaa, tyynyä tai vapaa-ajan tarvikkeita. Peseydyimme meressä ilman saippuaa. Saimme ravinnoksi silloin tällöin riisiä ja vehnäjauhoja, mutta pääasiassa jouduimme hankkimaan ruokamme luonnosta. Välillä oikeasti näimme nälkää. Se ei onneksi haitannut menoa muuten kuin hidasti ajatuksen kulkua. Kuvauksien rankkuus ei tullut minulle yllätyksenä, sillä olin katsonut sarjan aiempia kausia.

Olen innostunut…

matkustamisesta. Vietin ennen joulua Los Angelesissa kolme viikkoa. Tammikuussa lensin Milanoon taskussani pelkkä menolippu. Nyt lähden ystävieni kanssa Dubaihin, ja seuraava määränpää on avoin. Tuntuu ihanalta, että en vielä tiedä, mitä elämässäni seuraavaksi tapahtuu. Mitä enemmän matkustan, sitä onnellisempi olen. Matkustaminen on tehnyt hyvää kärsimättömälle luonteelleni.

”Arkeeni kuuluvat työmatkat. Tässä kuvassa olen muotinäytöksessä Pariisissa.”

”Olen suorastaan pihi”

En ole ärsyyntynyt…

juuri nyt mistään. Olen todella tyytyväinen elämääni. Olen tietoisesti muuttanut elämänasennettani positiivisemmaksi. Minulla on terveyttä, mielenkiintoinen työ, läheinen perhe, rakkautta ja ystäviä. Niin moni asia on hyvin, että tuntuisi turhalta ärsyyntyä pikkuasioista.

Käytän rahaa…

säästeliäästi. Olen suorastaan pihi. En ole luonteeltani materialisti, eikä shoppailu tee minua onnelliseksi. Selviytyjien kuvauksissa minusta oli ihanaa, kun elimme irrallaan länsimaisesta tavarapaljoudesta. Tajusin, kuinka vähällä tulee toimeen.
Huomioin kumppaniani arjen pienillä hyvillä teoilla. Hymyilen, kehun, muistan silloin tällöin yllätyksillä ja kerron rakastavani. Olen ollut yhdessä saman miehen kanssa jo 13 vuotta. Rakkauden ja intohimon voi säilyttää, kunhan ei ala pitää toista itsestäänselvyytenä. Vastarakastuneena toisen huomioiminen sujuu arjessa huomaamatta, mutta sen jälkeen asian eteen on tehtävä töitä. Suhteemme perustuu luottamukseen ja joustavuuteen. Muunlainen ei toimisikaan, sillä olemme paljon erossa matkojeni aikana.

”Rakastan Sveitsin upeita maisemia ja raikasta ilmaa. Rentoudun tekemällä spontaaneja irtiottoja.”

Kuusi treeniä viikossa

Työviikkooni kuuluu…

sähköposteihin vastaamista, puhelinpalavereita ja uusien työkuvioiden suunnittelua. Kun minulla on mukana kännykkä ja tietokone, voin pystyttää toimistoni minne tahansa. Nytkin teen lomamatkalla hieman töitä lähes päivittäin.
Vielä pari vuotta sitten vastasin heti jokaiseen puhelinsoittoon ja sähköpostiin. Nykyään tiedän, että urani ei kaadu siihen, jos lomailen joskus. Olen meinannut muutaman kerran saada burnoutin tehdessäni liikaa töitä. Nykyään huomaan heti, jos minulla on liian kiire. Silloin mieleni tulee levottomaksi ja nukahtaminen on vaikeaa.

Sara Chafak ja poikaystävä Tuomas Varesvuo

Sara Chafak poikaystävänsä Tuomas Varesvuon kanssa vuonna 2015. Kuva: Pekka Mustonen/Otavamedia

Urheilen niin paljon…

kuin ehdin. Yleensä treenaan kuusi kertaa viikossa. Käyn salilla tekemässä lihaskuntoa ja juoksemassa juoksumatolla. Treenaaminen vaikuttaa positiivisesti kunnon lisäksi ihoon, mieleen ja yöuniin.

Yksinkertaista ihonhoitoa

Kokkaan…

terveellistä syötävää laadukkaista raaka-aineista. Ruoka on asia, josta viimeisenä tingin. Välillä on vaikeaa pysytellä mallinmitoissa, koska rakastan niin paljon ruokaa. Onneksi ammattikokkina tiedän, miten valmistetaan sekä herkullinen että terveellinen ateria.

Hoidan kauneuttani…

laiskasti. Puhdistan ihoni huolellisesti joka ilta, mutta muuten ihonhoitoni on melko yksinkertaista. Käytän kasvovettä ja rasvaa. Koska meikkaan työssäni usein, olen vastapainoksi arkisin kotona mieluiten ilman meikkiä ja annan ihoni levätä.

X