Temptation Island Suomi -Vilma
Temptation Island Suomi -ohjelmassa mukana oleminen pakotti Vilma Hyrkäksen rankkaan itsetutkiskeluun.
Julkkikset

Temptation Islandin Vilma Hyrkäs: Tasapainoilua terveen ja sairaan mustasukkaisuuden välillä

Temptation Island Suomi -ohjelman kohuparin Vilma Hyrkäksen ja Elias Metsämaan suhde voi tällä hetkellä hyvin, vaikka töitä on vielä paljon tehtävänä. – Luottamus on iso kysymys, jonka kanssa saamme edelleen tapella, Vilma kertoo.
Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: Petteri Peltonen

Temptation Island Suomi -ohjelman 4. kauden kohuparilla on ollut kiireinen kesä. Vilma Hyrkäs, 24, ja Elias Metsämaa, 29, ovat tehneet yhdessä Värikäs totuus -podcastia ja Kipinä-tv-sarjaa. Lomaa pari suunnittelee pitävänsä vasta ensi vuoden puolella.

– Toivomme, että saisimme pidettyä jonkun loman talvella. Vaikka elämämme on ollut kiireistä, nyt ei ole sellainen olo, että edes tarvitsisimme pidempää lomaa, Vilma kertoo.

”Tällä hetkellä on aika hyvä olla”

Vilman ja Eliaksen suhde oli vaakalaudalla Temptation Island Suomi -ohjelman kuvausten jälkeen, sillä Elias oli pettänyt Vilmaa useaan otteeseen saarella sinkkuna olleen Jonnan kanssa.

Vilma päätti kuitenkin antaa Eliakselle ja heidän suhteelleen uuden mahdollisuuden. Pari on edelleen yhdessä ja rakentaa luottamusta suhteeseen uudelleen pala palalta.

– Suhteemme voi tällä hetkellä hyvin. Mutta kyllä Temppareiden tapahtumat ovat tuoneet suhteeseemme varovaisuutta. Luottamus on iso kysymys, jonka kanssa saamme edelleen tapella. Olemme tehneet todella paljon asioita yhdessä ja saaneet luottamusta jo hieman takaisin suhteeseemme. Tietysti töitä vielä tehdään ja pitää tehdä, mutta tällä hetkellä on aika hyvä olla, Vilma kuvailee.

Vilma Hyrkäs ja Elias Metsämaa

Vilma Hyrkäs ja Elias Metsämaa ovat pysyneet yhdessä Temptation Island Suomi -ohjelman tapahtumista huolimatta.

Toukokuun lopussa Vilma ja Elias kertoivat Anna.fi:lle, että he käyvät sekä pari- että yksilöterapiassa. Terapia jatkuu yhä.

– Meillä ei ole mitään suunnitelmaa siitä, kuinka kauan aiomme terapiassa käydä. Se riippuu siitä, miten suhteemme kehittyy ja mikä olo itselläni on terapian tarpeellisuudesta, Vilma linjaa.

Läpi elämän kestävä projekti

Vaikka suhteessa ei olisi enää suuria ongelmia ja terapia jossain vaiheessa loppuisikin, Vilma tietää, että luottamuksen ylläpitäminen vaatii työtä sekä häneltä että Eliakselta.

– Uskon, että luottamuksen kanssa työskenteleminen on läpi elämän kestävä prosessi.

Tällä hetkellä Vilmalle vaikeinta ovat ne hetket, kun Elias ei ole hänen lähellään ja hän ei tiedä, mitä Elias tekee.

– Tällä hetkellä kamppailen itseni ja suhteemme kanssa siitä, että saanko niin sanotun terveen mustasukkaisuuden takaisin vai tunnenko jatkossa vain sairasta mustasukkaisuutta, jonka takia suhteemme saattaa kaatua. Raja näiden kahden välillä on niin hieno, Vilma sanoo.

Suhteemme voi tällä hetkellä hyvin.

Vilma on kuitenkin hyvin positiivinen parin tulevaisuuden suhteen. Hän ymmärtää, miten tärkeää on luottaa toiseen myös silloin, kun tämä on muualla ja kommunikointi ei onnistu. Toistaiseksi pari on viettänyt vain pieniä hetkiä ilman kontaktia toisiinsa.

– Olemme olleet esimerkiksi työkeikoilla samaan aikaan samassa paikassa, mutta eri työtehtävissä. Koska olemme olleet töissä, emme ole voineet kommunikoida kasvokkain noina hetkinä toistemme kanssa. Emme voi myöskään koko ajan vahtia puhelimen kanssa, mitä toinen tekee. Noina hetkinä on vaikeaa, mutta niiden jälkeen on parempi ja helpottunut olo siitä, että mitään erikoista ei ole tapahtunut. Se on luonut lisää luottamusta, Vilma kertoo.

Rankkaa itsetutkiskelua

Vaikka Temptation Island Suomi -ohjelmaan mukaan lähteminen oli niin Vilman kuin Eliaksenkin mielestä virhe, ohjelma pakotti rankkaan itsetutkiskeluun.

Vilma on sittemmin tajunnut, että on asioita, joissa hän tarvitsee apua. Hän on käsittänyt, että suhteen lisäksi hänen on työskenneltävä myös oman hyvinvointinsa eteen.

– Olen ikään kuin kokenut valaistuksen siinä, että oman mielen hyvinvoinnin ja paremman elämänlaadun takia minun on tehtävä töitä itsenikin kanssa. Olin liian pitkään hiljaa kaikesta. Olen oppinut sanomaan vastaan ja pitämään pääni siinä, että kaikki asiat, mitä minulle on sanottu ja miten minua on kohdeltu, eivät ole ok, Vilma sanoo.

Ohjelman aikaan moni some-keskustelija oli sitä mieltä, että Vilman pitäisi jättää Elias. Kesän aikana Vilma on saanut kuulla saman ohjeen monilta jopa kasvotusten.

Ohjeistajat eivät kuitenkaan enää hetkauta Vilmaa.

– Tiedän, että muita ihmisiä ei kannata kuunnella asioissa, joista he eivät tiedä mitään.

X