Mies, joka ei kolahtanut ensimmäisissä netin kautta vaihdetuissa viesteissä, hurmasikin Sari Havaksen jo ensitapaamisella.
Julkkikset

Tinderistä uuden rakkauden löytänyt Sari Havas: ”Olen ihmeissäni, että vieläkin voi tuntea näin vahvasti”

Näyttelijä Sari Havas, 54, tutustui nykyiseen miesystäväänsä netissä. Jo ensi-treffeillä hän tiesi, että kyseessä ei ollut mikä tahansa deitti. Rakkauden alkuhuumaa elävän Sarin tunteet vaihtelevat onnesta ihmetykseen ja pelkoonkin.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Paula Kukkonen / Otavamedia

Millainen on miehekäs mies?

Hänestä näkyy heti, että hän on henkisesti vahva ja itsenäinen. Myös fyysinen olemus ja tapa liikkua merkitsevät paljon.

Miehekästä on myös se, että mies uskaltaa puhua avoimesti kaikista asioista ja että saan olla hänen seurassaan oman ikäiseni ja näköiseni. On helpottavaa, kun ei tarvitse esittää mitään.

Plussaa on myös, kun miehellä on intohimo, tärkeä asia, joka vie häntä eteenpäin. Olen huomannut tuntevani vetoa vähän itseäni vanhempiin, kypsiin miehiin. Nykyinen miesystävänikin on minua kymmenisen vuotta vanhempi.

Missä tapasit nykyisen miehesi?

Netissä deittailusovellus Tinderissä, missäs muualla. En käy kapakoissa, ja harvemmin sitä töissä tai kadulla kehenkään ihastuu. Olen käynyt netin kautta monilla treffeillä, ja useimmiten olen ollut enemmän tai vähemmän pettynyt. Tavallisesti tajuan heti, että ihan kiva tyyppi, mutta ei tästä mitään kaveruutta kummempaa tule.

Miesystävänikään ei kolahtanut ensimmäisissä viesteissä. Mutta sen verran kuitenkin kiinnostuin, että päätin tavata hänet.

Kun sitten tapasimme, tajusin heti, että tässä voi olla jotakin. Vaikutuin hänen olemuksestaan ja tavastaan liikkua ja olla.

Suhde on edennyt aika nopeasti. Rohkenisinko sanoa, että ilmassa on selvästi ikuisen yhdessäolon odotuksen tuntua.

Onko rakastuminen ollut erilaista nyt kuin nuorempana?

On! Rakkaus on näin viisikymppisenä entistä selkeämpää, koska tunnen itseni paremmin ja tiedän mitä haluan. Molemmilla on taustansa ja historiansa, jotka on tässä iässä helpompi hyväksyä. Yksi juttu on tietysti sekin, ettei tarvitse enää miettiä, tehdäänkö lapsia vai ei.

Tällä hetkellä minulla on hirvittävän varma olo, vaikka olen ajoittain hieman ihmeissäni – että näin vahvasti voi vieläkin tuntea. Olen onnellinen ja toisaalta olen vähän peloissanikin. Toivon, että kaikki jatkuu näin. Päällimmäisenä on kuitenkin hyvä olo, kaikki on todella ihanaa.

Mitä olet oppinut päättyneistä parisuhteistasi?

Paljon! Läheisten miesten avulla olen vähitellen kasvanut aikuiseksi naiseksi ja tullut omaksi itsekseni. Nuorena olin rakkaudennälkäinen. Halusin miellyttää toista ja kätkeä ongelmiani piiloon. Nykyisin uskallan olla rohkeammin oma itseni. Enää minulle ei tule vastaan aihetta, josta en uskaltaisi miehen kanssa puhua.

Mitä avioero opetti sinulle?

Ero oli vaikea kokemus. Olimme parikymmentä vuotta yhdessä, ja erosta selviäminen vei useamman vuoden. Jonkinlainen suru siitä on yhä sisälläni, vaikka en tapahtunutta suoranaisena epäonnistumisena ajattelekaan. Niin vain kävi, ja sen jälkeen molemmille on tullut uusia, hyviä asioita tilalle.

Eron jälkeen en ole kaivannut miestä jakamaan arkeani. Olen ajatellut, että en enää ikinä mene naimisiin. Nykyisen miesystäväni tultua kuvioihin en ole asiasta enää yhtä varma. Mieleni saattaa muuttuakin.

Mikä on pahin virheesi miessuhteissasi?

Se, että olen yrittänyt miellyttää kumppaniani liikaa. Olen pienentänyt omia taitojani ja itseäni miehen takia. Sitä tapahtui nuorempana, ei enää.

Nykyisin olen selvillä vesillä itsetuntoni kanssa.

Mitä mies ei saa sinulta anteeksi?

Olen avarakatseinen ja salliva. Jos asioista pystytään puhumaan rehellisesti, ollaan jo voiton puolella. Liian suurta salaisuutta ja valehtelua olisi varmasti vaikea hyvittää. Olen joskus antanut uskottomuudenkin anteeksi, mutta en missään tapauksessa ajattele, että pystyisin samaan nykyisessä suhteessani.

Mihin tarvitset miestä?

Ainakin seksiin ja läheisyyteen. Elin avioeroni jälkeen useamman vuoden ensin yksin ja sitten etäsuhteessa. Kaipasin silloin sitä, että mies olisi lähellä, helpommin saatavilla.

Nykyisen kumppanini kanssa uskallan myöntää, että kaipaan miestä myös jakamaan arkeani. Nautin siitä, että meitä on kaksi.

Juttu on katkelma Annan nro 32/2016 kansijutusta.

Lue myös:

Liittonsa kipupisteitä läpikäynyt Lena Meriläinen: ”Tosi-tv-ohjelma auttoi avioliittoani”

Satu Silvo: ”Minulle on tärkeää, että seksi sujuu parisuhteessani”

Suostui ryhmäseksiin, kesti alistamisen ja uskottomuuden – Jane Fondan onnettomat miessuhteet

X