Julkkikset

Toista lastaan odottava Pihla Viitala: ”On ihana rauhoittua vaihteeksi lapsen kanssa”

Näyttelijä Pihla Viitala saa toisen lapsensa keväällä. Hän suunnittelee olevansa äitiyslomalla syksyyn asti. – Viime aikoina olen voinut ihan hyvin, Pihla kertoo raskaudestaan.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Tiia Ahjotuli

Näyttelijä Pihla Viitala odottaa toista lastaan. Pienokaisen laskettu aika on keväällä. Pihla on ottanut viime kuukaudet rennommin, mutta yksi työprojektikin on vielä meneillään.

– Keväällä on luvassa vielä kuvauksia dokumenttiin, jonka ohjaan. En pysty olemaan varmaan koskaan ihan kokonaan tauolla, mutta totta kai on ihana rauhoittua vaihteeksi lapsen kanssa ja mennä fiiliksen mukaan. Tarkoitukseni on palata töihin syksyllä, jolloin aletaan kuvata Karpin kolmatta tuotantokautta, Pihla Viitala kertoi Ylen Karppi-sarjan 2. kauden kutsuvierasensi-illassa Helsingissä.

Pihlalla on ennestään 7-vuotias tytär saksalaisen puolisonsa Alexander Schimpfin kanssa.

– Viime aikoina olen voinut ihan hyvin, Pihla kertoo raskaudestaan.

Rankka jakso takanapäin

Rikossarjan viimekeväinen kuvausjakso oli Pihlalle raskasta aikaa, sillä hän kuvasi samaan aikaan myös toista tuotantoa aikataulumuutosten vuoksi.

– Tein kahdeksaa elokuvaa vastaavan työmäärän. Se oli vähän turhan rankkaa, enkä halua enää tehdä niin paljon töitä kerralla. Omasta jaksamisesta tuli huoli, kun yökuvaukset alkoivat vaikuttaa unenlaatuun ja kävin ihan ylikierroksilla.

Lue myös: Näyttelijä Pihla Viitala oppi kantapään kautta levon merkityksen: ”Jaksamisen rajat tulivat vastaan”

Rupeamasta toipumiseen menikin Pihla Viitalan mukaan pitkä tovi.

– Kuvausten päätyttyä kesällä nukuin paljon ja vietin aikaa perheen kanssa. Palautuminen kesti kauan. Siinä mielessä myös rennompi syksy ja alkuvuosi ovat sopineet minulle hyvin.

X