Elastinen julkaisi huhtikuussa uuden singlen Supervoimii. – Paiskin töitä koko kesän, sillä Suomen kiertäminen keikkaillen on ihanaa.
Julkkikset

Töitä vähentänyt Elastinen: ”Isyys on elämäni kovin juttu”

Lapsen saaminen mullisti muusikko Elastisen, 37, ajatusmaailman. Itsekkyys on kadonnut elämästä. – Olen karhuisä, joka tekee kaikkensa lapsen eteen.
Teksti: Eveliina Lauhio Kuvat: Jonne Räsänen/Otavamedia, Elastisen kotialbumi

Muusikko Elastinen, 37, kertoo arjestaan Annan Juuri nyt -sarjassa.

Rakkain arkirutiinini…

on saunominen. Aina, kun mahdollista, menen kotona päivän päätteeksi saunomaan. Löylyn lämmössä stressi ja kiire sulavat pois mielestä.

Olen juuri nyt…

vapaa-ajallani innostunut veneilystä. Odotan, että kelit lämpenevät. En ole vielä kovin kokenut kippari. Ymmärsin veneilyn hienouden vasta muutettuani viime keväänä meren rannalle asumaan. Vene on minulle sekä kulkupeli että kesämökki.

En ärsyynny…

kovin helposti mistään. Jos jokin asia ketuttaa, pysähdyn hengittämään kymmenen kertaa sisään ja ulos. Sen jälkeen mietin, onko ärsytyksen aihe todellinen vai sivuseikka. Olen opetellut olemaan ihmissuhteissani suorapuheinen. Sanon läheisilleni heti, jos jokin ärsyttää minua.

Käytän rahaa…

melko tarkasti. Kasvoin perheessä, jossa ei ollut koskaan ylimääräistä. Opin lapsena, että viikkorahojen eteen on tehtävä kotitöitä. Nyt, kun olen työni ansiosta saanut enemmän omaisuutta, joudun välillä muistuttamaan itseäni siitä, että voin käyttää ansaitsemaani rahaa itseni hemmotteluun, esimerkiksi merkkivaatteisiin. Yritän noudattaa sellaista ohjetta, että voin laittaa kymmenen prosenttia tuloistani ihan mihin haluan. En usko, että minusta koskaan tulee höveliä rahankäyttäjää. Pahan päivän varalle on oltava puskuria.

”Esiinnyin Iivo Niskasen kultajuhlissa Kuopion täpötäydellä torilla. Hieno mies ja upea mitali.”

Työviikkooni kuuluu…

haastatteluita, palavereita toimistossa ja lounastapaamisia. Välillä tuntuu, että musiikin tekemiselle ei jää tarpeeksi aikaa. Uusi biisi ei synny paineen alla, vaan on oltava luppoaikaa. Uusia riiminpätkiä tulee mieleeni auton ratissa tai ulkona kävellessä. Sanelen ideani kännykkään talteen.

Rentoudun…

matkustelemalla. Olin hiljattain Alpeilla laskettelemassa kevään keikkojen keskellä. Olen oppinut ottamaan vapaita viikonloppuja. Aiemmin pelkäsin, että minut unohdetaan, jos en paiski koko ajan töitä. Nykyään osaan ottaa rennommin. Tiedän oman paikkani ja arvoni. Urani ei kaadu siihen, että pidän lomaa.

”Pikaloma Italian Alpeilla – tämän kauden lumilautailukiintiö täytetty.”

Nukun mieluiten…

ainakin kahdeksan tuntia yössä. Viikonloppu-uneni tosin jäävät vähemmälle keikkojen takia. Keikan jälkeen jäämme yleensä bändikavereideni kanssa bilettämään. Veressä on niin paljon adrenaliinia, ettei tee heti mieli nukkumaan. Iso osa keikkailunautintoa on keikan purkaminen yhdessä kollegoiden kanssa pikkutunneilla.

Hoidan ihmissuhteitani…

järjestämällä juhlia ystävilleni tasaisin väliajoin. Voin antaa heille työni ansiosta keikkalippuja mutta tiedän, että yhteinen aika on kaikkein arvokkainta. Vanhimmat ystäväni ovat lapsuusajoiltani. Pitkät ihmissuhteet ovat yksi elämän suurimmista voimavaroista. Niitä kannattaa vaalia.

Huomioin kumppaniani…

arjen hyvillä teoilla. Osallistun kotitöihin ja kysyn usein, mitä kuuluu. Toisen kohtaaminen kiireettömästi on suurin rakkauden teko.

”Poikani sai 1-vuotislahjaksi ensimmäisen spraymaalinsa! Hänellä on myös melkoinen määrä kenkiä.”

Rakastan…

elämäntilannettani. Minulla on rauhallinen ja tasapainoinen olo. En keksi asiaa, joka voisi olla tällä hetkellä paremmin. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun minulla on ympärilläni rakkaita ihmisiä, oma perhe ja saan tehdä työtä, jota rakastan.

Puuhailen poikani kanssa…

kaikkea sellaista, mitä yksivuotiaan kanssa voi tehdä. Leikimme autoilla, harjoittelemme puhumista ja kuuntelemme yhdessä musiikkia. Olen tietoisesti halunnut vähentää töitä, sillä haluan viettää paljon aikaa lapseni kanssa. Isäksi tuleminen on elämäni kovin juttu. Lapsen saaminen on ravistellut perustavanlaatuisesti ajatusmaailmaani. Itsekkyys on kadonnut, ja nykyään lapsen etu on minulle kaikkein tärkein. Isäksi tuleminen on muuttanut minua myös artistina. Uskon, että sanoituksistani kuultavat läpi syvällisemmät teemat kuin aiemmin. Poikani antaa minulle syyn elää ja tehdä töitä. Olen karhuisä, joka tekee kaikkensa lapsen eteen.

X