Julkkikset

Tommi Läntinen erosi neljä vuotta sitten, siitä alkoi kasvu aikuiseksi mieheksi: ”Tänä päivänä pystyn katsomaan itseäni peilistä”

Kuluneiden seitsemän vuoden aikana muusikko Tommi Läntinen on kohdannut raitistumisen, avioeron ja omat kipupisteensä. – Enää en jaksaisi olla muuta kuin oma itseni.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Mirva Kakko

- Minä ja ex-vaimoni olemme ystäviä. Menisin hänen ja poikani puolesta tuleen tänäkin päivänä.

Kuluneiden seitsemän vuoden aikana muusikko Tommi Läntinen on kohdannut raitistumisen, avioeron ja omat kipupisteensä. – Enää en jaksaisi olla muuta kuin oma itseni.

Miten hurmaat naisen?

Olemalla oma itseni. Riittämättömyyden tunne on seurannut minua lapsuudesta asti, ja siksi minulla on ollut elämässäni vahvoja ylilyöntejä. Lapsena koin, että muut pojat ovat komeampia ja hienompia kuin minä. Minä olin pisamanaamainen, punatukkainen, alapurentainen, linttaan astuva Tommi. Kun aloin saada urallani suosiota ja maailma tarjosi minulle kaikenlaista, halusin ottaa sitä kaksin käsin. Olin rokkikukkona lavalla ja pitkään myös sen ulkopuolella.

Ruuhkavuosina 1990-luvun alusta lähtien aloin käyttää alkoholia yhä enemmän. Join unohtaakseni syyllisyyden, häpeän ja riittämättömyyden tunteet sekä pystyäkseni kertomaan satua itsestäni itselleni. Luulin, että tarvitsen alkoholia polttoaineeksi. Sitten tuli pohjakosketus ja halu muuttua. Nyt olen ollut seitsemän vuotta raittiina. Enää en jaksaisi olla muuta kuin oma itseni. Olen huomannut, että palan ihan kauniilla liekillä näinkin. Olen saanut universumin luojalta lahjan, jolla voi olla iso vaikutus kuulijoihin. Hekin näkevät kohdata toisensa liekin valossa.

Pahin virheesi naissuhteissasi?

Se, että olen valehdellut ja pettänyt parisuhteessani. Minulla oli rikkinäinen tunne-elämä ja mielestäni paljon elämää maistettavana. Olen odottanut, että suhde vastaa minun tarpeisiini.

Erosit 30 vuotta kestäneestä avioliitostasi neljä vuotta sitten. Muuttiko avioero sinua miehenä?

Muutti, erosta alkoi kokonaisvaltainen kasvuni aikuiseksi mieheksi. Sitä ei ole koskaan myöhäistä tehdä. Tänä päivänä pystyn katsomaan itseäni peilistä ja kohtaamaan itseni.

Mitä olet oppinut päättyneistä parisuhteista?

Kaiken maailman gloria, kulta ja mirhami itsestäni on pudonnut pois, ja hyvä niin. Mutta en ole huono ihminen siitäkään huolimatta, mitä olen tehnyt ja miten se on vaikuttanut parisuhteessa toiseen ihmiseen. Minulla on ollut mahdollisuus tehdä itsetutkiskelua, etsiä vastauksia ja muuttua. Senkin olen oppinut, että eron ei tarvitse tarkoittaa perheen päättymistä, ja se on mahtava juttu. Vaikka emme enää ole aviopuolisoita, olemme edelleen äiti ja isä yhteiselle pojallemme. Meidän on tärkeä tulla toimeen toistemme kanssa. Nykyisin poikamme opiskelee ulkomailla ja elää omillaan. Tässä kohtaa elämä on myös luopumisen opettelua. Minä ja ex-vaimoni olemme ystäviä. Menisin hänen ja poikani puolesta tuleen tänäkin päivänä.

Luit juuri lyhennelmän Annan Mies puhuu naisesta -jutusta, jonka on kirjoittanut Sari Hannikainen. Jutussa Tommi Läntinen kertoo muun muassa siitä, että häntä on kiusattu sekä lapsena että aikuisena. Ja siitä, miksei alfaurosten ja -naaraiden maailma kiinnosta häntä. Ja siitä, onko hän tällä hetkellä parisuhteessa.  Lue koko juttu Annasta 47/2019 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X