Tommy Hellsten Annassa
– Minua on prosessoitu melkoisesti.
Julkkikset

Tommy Hellsten vaimon kuoleman ja sitä seuranneen parisuhteen jälkeen: ”Toinen ihminen ei voi koskaan tulla korvaamaan toista”

Tommy Hellsten on kokenut viime vuosien aikana rakkauselämässään paljon. – Oikeasti hyvä suhde voi alkaa vasta sitten, kun on päästänyt irti menetetystä puolisosta.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Sampo Korhonen

Rakkaudella räätälöidyt vastoinkäymiset. Niin Tommy Hellsten kuvaa parisuhde-elämäänsä viime vuosilta.

– Minua on prosessoitu melkoisesti, raastavaakin on ollut, mutta jotain oleellista rakkaudesta on kirkastunut, hän sanoo.

Tommy menetti vaimonsa Caritan äkillisesti neljä vuotta sitten kesäkuussa. Leskeksi jäätyään hän aloitti melko pian parisuhteen, joka ei kuitenkaan osoittautunut kestäväksi. Sen jälkeen hän oli lyhyen aikaa yksin, mutta nyt hänellä on ollut jo pari vuotta uusi suhde.

Klassikoksi muodostunut alkoholismia käsittelevä teos Virtahepo olohuoneessa ilmestyi tasan 30 vuotta sitten, ja sen jälkeen Tommy on ehtinyt julkaista yli 30 kirjaa. Hän on pitkään aikonut kirjoittaa rakkaudesta ja parisuhteesta, ja vihdoin aika oli kypsä. Uusimmassa teoksessa virtahepo on ahtautunut makuuhuoneeseen.

Kirja on toiveikas: vaikka rakkauteen liittyy paljon kärsimystä ja omien heikkouksien myöntämistä, hyvä parisuhde voi auttaa ihmistä kasvamaan suurimpaan vapauteen ja iloon.

Tommylla on tänä vuonna myös toinen merkkipäivä, hän täyttää syyskuussa 70 vuotta. Eläkkeelle mies ei haikaile.

– Lähes kaikki unelmani ovat toteutuneet, ja odotan uteliaana, mitä on vielä edessä.

Tommy Hellsten: ”Suurin menetykseni on ollut vaimoni Caritan kuolema neljä vuotta sitten”

”Suurin menetykseni on ollut vaimoni Caritan kuolema neljä vuotta sitten. Kuoleman jälkeisenä kesänä purjehdin nuorimman poikani ja miniäni kanssa. Kiersimme kaikki yhteisten muistojen paikat. Minulle se oli hyvästelymatka, ja he antoivat minun surra rauhassa. Itkin koko kesän.

Menin rajusti suureen tuskaan, mutta siksi tulin sieltä myös nopeasti pois. Nyt, kun tapahtuneeseen on jo etäisyyttä, huomaan, kuinka suru on muuttunut. Käyn edelleen Caritan haudalla, mutta se on enemmän hiljentymistä kuin suremista. Katselin äskettäin leikekirjaa, jonka Caritan tytär oli tehnyt äidistään. En tuntenut enää kipua, tunsin vain hyvää surua ja kaipausta.

En tiedä missä hän on. Hän on jatkanut matkaansa, ja samalla minun elämäni menee eteenpäin. Suru on opettanut myös sen, että toinen ihminen ei koskaan voi tulla korvaamaan toista. Juice laulaa Syksyn sävel -iskelmässä, että ’ole mulle vähän aikaa hän’, mutta oikeasti hyvä suhde voi alkaa vasta sitten, kun on päästänyt irti menetetystä puolisosta.”

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Sanna Wirtavuori. Jutussa Tommy Hellsten kertoo muun muassa äitinsä itsemurhasta ja uudesta parisuhteestaan. Lue koko juttu Annasta 21/2021 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X