Laura Malmivaara
Julkkikset

TTK-finalisti Laura Malmivaara tanssikisan vaikutuksista parisuhteeseensa: ”Kaikista mahdollisista tunteista puhuttiin jo etukäteen”

Näyttelijä Laura Malmivaara on kertonut ihastuneensa uransa alussa helposti vastanäyttelijöihinsä. Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tanssiparit elävät yhdessä suuria tunteita, mutta Lauran kotona mitään suurempaa mustasukkaisuutta ei ole ilmennyt.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Pekka Holmström ja Kari Pekonen/Otavamedia

Näyttelijä Laura Malmivaara, 43, kilpailee tällä viikolla kaksiosaisessa finaalissa Tanssii tähtien kanssa -tanssikisan voitosta.

Tanssiohjelman tekeminen on intensiivistä tiiviin harjoitusjakson ja ohjelman synnyttämien tunnekuohujen myötä. Moni tanssipareista kertookin ohjelman tehneen heistä läheisiä.

Laura elää uusperheessä kuvataiteilijamiehensä ja kolmen tyttären kanssa. Kaksi lapsista: Alma ja Aino ovat Lauran liitosta ohjaaja Aku Louhimiehen kanssa. Laura on aiemmin kertonut olleensa nuorempana kova ihastumaan ihaniin miehiin, joiden kanssa hän on tehnyt töitä.

Lauran mukaan hänen Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tanssiparinsa Mikko Ahdin takia kotona ei kuitenkaan ole koettu mustasukkaisuutta.

– Puhuimme kotona kaikista mahdollisista tunteista ja tilanteista etukäteen. Yllättävän hyvin tämä on mennyt. Ei mitään suurempaa mustasukkaisuutta ole ollut, Laura kertoo.

– Minua on kannustettu ihanasti. On myös jaksettu ymmärtää sitä, että olen tullut väsyneenä kotiin, enkä ole aina jaksanut tehdä niin paljon ruokaa kuin normaalisti. Yllättävän hyvin he ovat jaksaneet minua kannustaa, Laura kiittää kotiväkeään.

Arjen asioiden retuperällä olemista Laura sen sijaan on itsekin harmitellut.

– Toki minua itseäni harmittaa se, että olen välillä poissaoleva. Mutta lapset ymmärtävät, että olen paljon treenisalilla. He sanoivat, että ole siellä niin pajon kuin haluat, koska sinun pitää voittaa, Laura kertoo ja paljastaa jälkikasvunsa saapuvan katsomaan äitiä finaaliin.

Mahtavaa saada olla naisellinen

Laura Malmivaara kertoo tanssin opettaneen hänelle näiden muutaman kuukauden aikana todella paljon.

– Ensinnäkin olen oppinut, kuinka kokonaisvaltaista tanssi on. Se on sekä mielen että kropan yhteistä toimintaa. Opettajani Mikko Ahti aina painottaa, että mieli on mukana liikkeessä, Laura kertoo.

Laura sanoo, että vaikka hänen vartalonsa onkin treenin myötä vahvistunut, eniten muutosta on tapahtunut henkisellä puolella.

– Olen oppinut todella paljon elämästä. Olen avautunut, ja ennen kaikkea uskallukseni tanssia on vahvistunut. On ollut mahtavaa saada olla naisellinen ja vietävänä.

Laura tunnustaa, että ajatus tanssien loppumisesta siintää jo mielessä.

– Se tuntuu haikealta. En tiedä, miten saan jatkettua liikuntaa yhtä paljon kuin nyt. Olen koukuttunut tähän adrenaliiniin ja kaikkeen siihen, mitä tanssi tuottaa kehossa. Olen niin tottunut tähän jokapäiväiseen hikoilemiseen ja sen tuomaan hyvään oloon, että minun on pakko jatkaa liikkumista – muuten en selviä, Laura toteaa.

Laura Malmivaara ja Mikko Ahti Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa.

Laura Malmicaara on tanssikisassa nauttinut siitä, että on saanut olla naisellinen ja tanssiparinsa Mikko Ahdin vietävänä.

Tanssin jälkeen enemmän läsnä läheisille

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman päättyminen tulee jättämään Lauran elämään tyhjiön, jonka hän aikoo täyttää olemalla läheistensä kanssa.

– Ajattelin ottaa finaalin jälkeisen viikon rennosti: vähän juhlia ja siivota kotia. Mutta ensimmäinen asia, jonka teen, on nähdä läheisiäni ja olla heillekin vähän läsnä, Laura kertoo.

–  Paljon arkiaskareita on jäänyt ohjelman aikana rästiin ja roikkumaan. Vastaamattomia sähköpostejakin on vaikka kuinka. Eli palautan itseni ensin arkeen, ja sitten aion mennä lähimmälle tanssitunnille, jotta taito pysyy yllä, Laura kertoo.

– Mikon kanssakin toivottavasti tanssimme vielä jossain muodossa. Mikko opettaa tanssia Turussa, joten voisin hyvin tehdä sinne pienen retken salsaamaan tai tanssimaan zumbaa hänen kanssaan.

Helpottuneella ololla finaaliin

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman jännittävässä kaksiosaisessa finaalissa kolme tähtiparia tanssii koko kilpailun voitosta.

Sunnuntaina finaalin ensimmäisessä osassa tähtiparit esittävät viimeisen tanssimattoman tanssilajinsa ja trio-haastetanssin, jossa kunkin parin mukana tanssii yksi jo tippunut tähtivalmentaja.

– Se tarkoittaa meille tuplatreenejä. Nyt keskitytään olennaiseen, Laura kertoo.

Hän yllättää kuitenkin sanomalla, ettei koe stressiä tulevista tansseista.

– Minulla on ollut todella helpottunut olo tällä viikolla. Jotenkin tuntuu, että semmoinen pahin paine on nyt lähtenyt. Voin vain nauttia ja iloita siitä, että olen finaalissa. Aion ottaa kaiken irti. Olen kiitollinen siitä, että saan olla mukana loppuun asti, Laura kertoo.

Voittajapari selviää finaalin toisessa ja koko kauden viimeisessä lähetyksessä 23. huhtikuuta. Finaalia tähdittää myös kaudella tanssinut Kasmir.

Viimeisen lähetyksen jälkeisessä karonkassa Laura aikoo laittaa korkkarit kattoon ja ottaa ilon irti.

– Todellakin! Juhlin aamuun asti!

Lue lisää:

Näyttelijä Laura Malmivaara: ”Nykyisin en panosta liikaa parisuhteeseen”

Näyttelijä Laura Malmivaara: ”Ihastuin urani alussa vastanäyttelijöihini”

Näyttelijä Laura Malmivaara: ”Terapiassa oivalsin asioita, joita olin peittänyt itseltäni”

Näyttelijä Laura Malmivaara: ”En halunnut perustaa uusperhettä liian nopeasti”

X