Bella Forsgrén
– Minua huolestuttaa huono-osaisuuden kasaantuminen ja siirtyminen sukupolvelta toiselle, sanoo vihreiden tuleva kansanedustaja Bella Forsgrén.
Julkkikset

Tuleva kansanedustaja Bella Forsgrén: ”Jokaisen pitäisi voida toteuttaa unelmiaan”

Bella Forsgrén, 27, asuu Jyväskylässä ja opiskelee yhteiskuntapolitiikkaa. Näin tuleva kansanedustaja kertoi itsestään Annan haastattelussa talvella 2018.
Teksti: Tiina Suomalainen Kuvat: Hanna-Kaisa Hämäläinen

”Minut adoptoitiin kolmevuotiaana Etiopiasta Suomeen. Kasvoin maaseudulla Äänekoskella seitsemän sisaruksen kanssa. Isäni työskenteli paperitehtaalla, äitini oli kotiäiti.

Emme olleet taloudellisesti hyväosaisia. Meitä lapsia kannustetiin kuitenkin aina toteuttamaan unelmiamme ja meille opetettiin, että kuka tahansa pystyy mihin tahansa.”

– Henkilökohtaisessa elämässä unelmoin siitä, että oppisin elämään keskeneräisyyden keskellä täydellisenä, sanoo Bella Forsgrén.

– Henkilökohtaisessa elämässä unelmoin siitä, että oppisin elämään keskeneräisyyden keskellä täydellisenä, sanoo Bella Forsgrén.

Bella Forsgrén on huolissaan huono-osaisuuden kasaantumisesta

”Suomi on yksi niistä harvoista maailman maista, jossa ihmiset voivat toteuttaa unelmiaan lähtökohdistaan huolimatta. Toivon, että maamme säilyy tällaisena jatkossakin.

Ajattelen, että unelmoinnin ja unelmien toteuttamisen pitäisi olla jokaisen oikeus.

Minua huolestuttaa huono-osaisuuden kasaantuminen ja siirtyminen sukupolvelta toiselle. Heikot lähtökohdat voivat vaikuttaa vaikkapa siihen, mihin nuori hakee opiskelemaan. Moni ei uskalla edes unelmoida suuria. Silloin jää myös valtavasti potentiaalia käyttämättä.

Henkilökohtaisessa elämässä unelmoin siitä, että oppisin elämään keskeneräisyyden keskellä täydellisenä. Olen järjestömyyrä, monessa mukana. Helposti koen, että en ole vielä riittävän kokenut tai lukenut, jotta voisin tehdä tätä tai tuota.

Pitää uskaltaa ottaa askelia, isoja tai pieniä. Olen esimerkiksi itse pitkään haaveillut podcastien tekemisestä, mutta minua arvelutti, olisinko riittävän hyvä. Sitten vain päätin, että alan tehdä.”

Juttu on julkaistu Annassa 8/2018.

X