Tuplakääk-podcastissa puidaan julkkisjuoruja. Kuvassa Enni Koistinen ja Kirsikka Simberg.
Enni Koistinen ja Kirsikka Simberg puivat Hollywoodin julkkisjuoruja Tuplakääk-podcastissaan.
Julkkikset

”Tuplakääk on ennen kaikkea arjen eskapismia korville” – Enni Koistinen ja Kirsikka Simberg: miksi julkkisjuorut kiinnostavat?

Enni Koistinen ja Kirsikka Simberg haluavat todistaa Tuplakääk-podcastillaan, että on mahdollista olla fiksu ja kiinnostunut silti julkkisjuoruista. – Mitä lähempänä kuulija on ollut jotain julkkista, sitä mielenkiintoisempia tarinat ovat.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: Tuukka Koivisto

Tuplakääk-juorupodcastista tunnetut Enni Koistinen ja Kirsikka Simberg rakastavat spekuloida sitä, kuka teki mitä, missä, milloin ja kenen kanssa.

Kaikki sai alkunsa jo varhaisessa teini-iässä, kun leikekirjat täytettiin kannesta kanteen idolien potreteilla. Enni oli fanaattinen Spice Girls- ja Backstreet Boys -fani, Kirsikka taas rakasti Michael Jacksonia.

– Minulla on tallessa varmaan kuusi leikekirjaa,  Kirsikka muistelee.

– Niissä leikekirjoissa oli myös rakkaustestejä,  Enni jatkaa.

Julkkisjuoruissa heitä molempia kiehtoo yhä tarinoiden mystisyys. Hollywood-tähdet ovat kuin taruolentoja, jotka elävät upeaa mutta sangen omituista elämää.

– On kiehtovaa, mitä kaikkea Hollywood-julkkikset ovat valmiit tekemään bisneksensä eteen. Se on niin omasta elämästä poikkeavaa, Enni sanoo.

–  Viihdemaailma on mielenkiintoinen koneisto ja bisnes, koska se on niin valtava. Usein, kun puhutaan mediakriittisyydestä, ei välttämättä muisteta, että esimerkiksi kaikki elokuvat vaikuttavat valtavasti siihen, miten näemme maailman, Kirsikka jatkaa.

”On kiehtovaa, mitä kaikkea Hollywood-julkkikset ovat valmiit tekemään bisneksensä eteen. Se on niin omasta elämästä poikkeavaa.”

”Haluamme näyttää, että voi olla fiksu ja silti kiinnostunut hömppäasioista”

Enni ja Kirsikka aloittivat suositun Tuplakääk-podcastin vuonna 2017. Idea yhteiseen ohjelmaan syntyi, kun he molemmat olivat kuulleet kavereiltaan julkkisjuoruja maailmanluokan tähdistä.

Tarinoita jaettiin ensiksi Snapchatin välityksellä ystäväpiirin kesken, kunnes Enni ja Kirsikka päättivät äänittää niitä nauhalle. Ensimmäinen Tuplakääkin jakso tehtiin puhelimella kotisohvalta käsin.

– Olimme tosi yllättyneitä siitä, että ihmisiä kiinnostivat juorut ja kuuntelijamäärämme lähtivät nousuun.

.

Aluksi juorupodcastin tekeminen omalla nimellä kuitenkin jännitti. Sen takia ensimmäiset jaksot äänitettiin nimettöminä.

– Silloin emme halunneet, että siviiliammattimme asiakkaat löytäisivät podcastimme, jos he googlaavat meidät, Enni kertoo.

Uusien kuuntelijoiden ja kannustuksen myötä naisten uskallus kuitenkin kasvoi. Enää he eivät koe juorupodcastin tekemistä asiana, jota pitäisi hävetä. Pikemminkin ystävyksistä on ihanaa, että Tuplakääkistä on sosiaalisen median avulla tullut yhteisö, jossa he pääsevät vaihtamaan ajatuksia ja tarinoita seuraajiensa kanssa.

– Haluamme näyttää, että voi olla fiksu ja silti kiinnostunut hömppäasioista.

Lue myös: Kuka on Jäljillä-podcastin Tilda Laaksonen? 8 kiinnostavaa faktaa huippusuositun true crime -podcastin pitäjästä

Tuplakääk on tarkoitettu hyvän mielen viihteeksi

Tuplakääk on Ennin ja Kirsikan mukaan viihdeohjelma, jonka tarkoituksena ei ole kertoa uutisia tai raportoida asioista.

– Tuplakääk on ennen kaikkea arjen eskapismia korville, Enni kertoo.

Juorujen lähteenä ovat naisten itsensä mukaan internetin epäluotettavat lähteet ja heidän oma mielikuvituksensa.

– Emme suhtaudu juoruihin vakavasti, vaan ajattelemme, että tarinoilla on ennemminkin hauska spekuloida, Kirsikka selittää.

Jaksoissa puhutaan niin Hollywood-tähtien parisuhdekiemuroista, brittihovin skandaaleista kuin viihdemaailman ilmiöistäkin.

– Luotamme siihen, että jos jokin aihe on meidän mielestämme mielenkiintoinen, on se sitä varmasti myös kuuntelijoidenkin mielestä.

Kaikkein mehukkaimmat juorut Enni ja Kirsikka saavat faneiltaan. Naisten omissa suosikkitarinoissa seikkailevat sellaiset Hollywood-tähdet kuin Leonardo Di Caprio ja Tom Cruise.

– Mitä lähempänä kuulija on ollut jotain julkkista, sitä mielenkiintoisempia tarinat ovat, koska tähdet tuntuvat muuten niin kaukaisilta ja saavuttamattomilta.

”Tuplakääkin tekeminen on vapauttavaa”

Suunnittelijana työskentelevä Kirsikka ja graafikon töitä tekevä Enni ovat äänittäneet podcastiansa nyt kolmen vuoden ajan päivätöidensä ohella. Heille Tuplakääkistä on muodostunut arkea tasapainottava asia.

Jaksojen tekemistä ei suunnitella liikaa etukäteen ja virheiden tekeminen on sallittua.

– Tuplakääkin tekeminen on vapauttavaa. Työelämässä vaaditaan usein onnistumista, eikä siellä ole sellaista kokeilun mahdollisuutta. On ihanaa, että podcastissamme on tilaa mokille, Kirsikka kertoo.

Parhaita ovatkin ne hetket, jolloin studiossa nauretaan vedet silmissä. Ystävän tuesta on ollut apua varsinkin vaikean koronakevään aikana.

– On ihanaa, kun voi tulla studioon Kirsikan kanssa ja kertoa kaikki lukemansa juorut jollekin, joka on myös kiinnostunut samoista asioista, Enni sanoo.

– Ihmisen on hyvä välillä nauraa, eikä ottaa asioita niin vakavasti, Kirsikka lisää.

X