Julkkikset

Tuuli Matinsalo joutui Selviytyjät-kisan jälkeen lonkkaleikkaukseen: ”Ihanaa, että nyt pystyn jo kävelemään metsässä”

Entinen aerobic-tähti Tuuli Matinsalo yllätyi, kuinka rennosti hän loppujen lopuksi suhtautui pelaamiseen viidakossa. Selviytyjät-kisa oli silti rankka myös entiselle urheilijalle.
24.1.2019 Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: Nelonen Media, OM-arkisto

Uudella Selviytyjät Suomi -kaudella on tällä kertaa kisaamassa liuta urheilumaailman tähtiä. Yksi heistä on entinen aerobicin maailmanmestari Tuuli Matinsalo. 

Jyväskylässä asuva 49-vuotias liikunnanopettaja kertoo yllättyneensä siitä, millainen kilpailija hänestä viidakossa kuoriutui.

– Hämmästyin, että pystyin niin rennosti sen pelin sietämään. Oletin, että olisin helisemässä sen pelaamisen kanssa, mutta yllättävän rauhallisesti pystyin olemaan.

Lonkkaleikkaus viisi viikkoa sitten

Viidakkoseikkailun jälkeen Tuuli on joutunut rajoittamaan liikkumistaan. Hän kertoo nimittäin käyneensä äskettäin lonkan tekonivelleikkauksessa.

– Aerobicit ovat jääneet hieman vähemmälle, kun lonkka leikattiin viisi viikkoa sitten. Ihanaa, että nyt pystyn jo hiihtämään ja kävelemään metsässä.

Kuntoutuminen on ex-urheilijan mukaan menossa silti aerobicia kohti. Seuraavaksi vuorossa ovat kuitenkin salsatunnit.

– Olen tässä pakon edessä tutustunut myös vesijuoksuun, joka on erittäin hyvää kuntoilua. Siellä tapaa niitä oikeita sankareita, jotka liikkuvat, vaikka on kaikenlaista ongelmaa oman terveyden kanssa. Heille nostan kyllä hattua!

Tuuli Matinsalo

Selviytyjät Suomi -kisaan osallistunut Tuuli Matinsalo valittiin vuoden 1999 naisurheilijaksi. Saarella oleminen oli kuitenkin raskasta, myös entiselle huippu-urheilijalle.

”Nauhalta ei välity, kuinka rankaksi tehtävät saattavat mennä”

Selviytyjät Suomi -kilpailijat pääsivät näkemään kauden aloitusjakson itse ensimmäistä kertaa tämän viikon tiistaina. Tuulin mielestä jakson katsominen yhdessä kisaporukan kanssa oli mahtavaa.

– Jaksoa oli todella jännittävää katsoa! Oli kuitenkin tosi ihanaa, että sen sai katsoa näiden kavereiden kanssa. Heti tuli muistot ja tunteet pintaan, kun näki saaren maisemat.

Kun Tuulilta kysyy jotain yksityiskohtaa kilpailusta, hän vastaa, että tehtävien vaativuus paljastuu vasta silloin, kun ne kokee itse paikan päällä.

– Kisoista tuli mieleen tehtävien haastavuus. Nauhalta ei välity, kuinka rankaksi tehtävät saattavat mennä.

Tuuli itse oli yksi 90-luvun fitnessurheilun esikuvista. Tämänhetkisessä kuntoilubuumissa on hänen mielestään sekä hyvät että huonot puolensa.

– Sanotaan näin, että on ihanaa, että ihmiset huolehtivat omasta hyvinvoinnistaan ja terveydestään. Se on hyvä juttu niin kauan, kun se ei mene sinne äärimmäisyyksiin.

Tuulin lyhyt ja vaalea tukka oli ysärillä yksi suosituimmista hiusmalleista.

Selviytyjät Suomi, 3. helmikuuta alkaen, Nelonen

Lue myös

Suosittelemme