– Uudessa ohjelmasarjassani pääosassa on huumori ja hulluttelu, Maarit Tastula kertoo.
– Uudessa ohjelmasarjassani pääosassa on huumori ja hulluttelu, Maarit Tastula kertoo.
Julkkikset

Ujosta Maarit Tastulasta kasvoi hyvä kuuntelija ja palkittu toimittaja: ”Minua on vaivannut aina ulkopuolisuuden tunne”

Maarit Tastula on luonnoltaan seikkailija. Mutta ennen kuin hän uskaltautui tutkimusretkille maailman ääriin, piti voittaa sietämätön ujous. Eläkeikää lähestyessä Maarit odottaa yhä, mitä kivaa elämä seuraavaksi tarjoaa.
Teksti: Miia Siistonen Kuvat: Liisa Valonen

”Seikkailuviettini syttyi jo varhain. Syytän siitä kirjoja. Ne avasivat kaltaiselleni työläisperheen tytölle oven maailmaan, jota piti lähteä tutkimaan. Halusin elää kuin Ernest Hemingway! Äiti teki puolestani koulun käsityöt, jotta minä sain keskittyä pohtimaan suuria linjoja.

Annoin itselleni tehtäväksi ymmärtää, mistä elämässä oikein on kysymys. Sehän ei oikein onnistu muuten kuin elämällä.

Minua on vaivannut aina ulkopuolisuuden tunne. Olin hirvittävän arka ja ujo tyttö. Pelkäsin jäädä samaan huoneeseen vieraan ihmisen kanssa ja pärähdin itkemään, jos joku tuntematon puhutteli.

Vielä opiskeluaikana olin ihan hukassa. Kaikki muut tuntuivat tietävän, mitä olivat yliopistolla tekemässä. Minulla ei ollut aavistustakaan.

Tutkimusmatkalle lähteäkseni minun oli voitettava ujouteni. Hoksasin, että kyseleminen on turvallinen tapa lähestyä ihmisiä. Minusta tuli hyvä kuuntelija. Se on ollut toimittajan ammatissa tärkeä ominaisuus.

Tilaa Anna ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Anna Kirjaudu

X