Julkkikset

Uutena 007-agenttina nähdään brittinäyttelijätär Lashana Lynch – lue 5 kiinnostavaa faktaa tulevasta Bond-tähdestä!

Bondin saappaisiin astuu ensimmäistä kertaa nainen, kun 007-agentin paikan ottaa haltuun brittinäyttelijätär Lashana Lynch. Listasimme Lashanasta 5 kiinnostavaa faktaa.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Mvphotos

Brittiläinen Lashana Lynch on uuden Bond-elokuvan 007.

Bondin saappaisiin astuu ensimmäistä kertaa nainen, kun 007-agentin paikan ottaa haltuun brittinäyttelijätär Lashana Lynch. Listasimme Lashanasta 5 kiinnostavaa faktaa.

Kenellä on seuraavaksi lupa tappaa? Tämä kysymys on leijailut Bond-elokuvien ympärillä siitä lähtien, kun 007-agentti James Bondia näytellyt Daniel Craig ilmoitti jättävänsä roolihahmonsa maailman kuuluisimpana agenttina.

Bond-fanit ovat käyneet kiivasta keskustelua etenkin siitä, pitäisikö uuden Bondin olla tummaihoinen tai nainen. Nyt huhumylly on tullut päätökseen, sillä uusi 007 on molempia. Kiitos tv-käsikirjoittaja  Phoebe Waller-Bridgen uudessa Bond 25 -elokuvassa 007-koodinimen taakse piiloutuu brittinäyttelijätär Lashana Lynch.

View this post on Instagram

Cat’s finally outta the bag! #BOND25

A post shared by Lashana Lynch (@lashanalynch) on

Lashana ottaa tulevassa elokuvassa 007-agentin tehtävän harteilleen

Lashana on elokuvassa uusi 007-agentti, mutta hän ei kuitenkaan varsinaisesti näyttele Bondia: hän astuu agentti 007:n tilalle, kun Bond irtisanoutuu M16-tiedustelupalvelusta. Vastoin Daniel Craigin aiempaa ilmoitusta, hän näyttelee James Bondia tulevassa elokuvassa tuttuun tapaan.

Lashana on suurelle yleisölle vielä hieman tuntemattomampi kasvo. Lashana on ensimmäinen nainen, joka esittää Bond-elokuvien kuuluisaa 007-agenttia, mutta mitä muuta hänestä tiedetään?

Listasimme 5 kiinnostavaa faktaa näyttelijättärestä:

1. Lashana on syntynyt Lontoossa ja opiskellut siellä

Jamakalaista syntyperää oleva brittiläinen Lashana on syntynyt Lontoossa 27.10.1987. Hän on siis tällä hetkellä 31-vuotias. Lashana on opiskellut näyttelijäntutkintonsa lontoolaisessa ArtsEd-draamakoulussa. Hänet palkittiin toisena opiskeluvuotenaan Laurence Olivier Bursary -palkinnolla, jonka tarkoituksena on tukea potentiaalisten nuorien näyttelijöiden opintoja.

View this post on Instagram

JA! It’s been real! Lickle more ✊🏾

A post shared by Lashana Lynch (@lashanalynch) on

2. Hän on tähdittänyt muun muassa suosittuja Marvel-elokuvia

Marvel-faneille Lashana voi olla hieman tutumpi, sillä hän esittää vuoden 2019 Captain Marvel -elokuvassa hahmoa nimeltä Maria Rambeau, joka on Carol Danversin eli Kapteeni Ihmeen vanhimpia ystäviä elokuvassa.

Marvelin lisäksi Lashana näyttelee myös yhdysvaltalaisen Shonda Rhimesin tuottamassa tv-sarjassa Still Star-Crossed. Rhimes tunnetaan erityisesti sarjastaan Greyn anatomia.

Uusimmassa Captain Marvel -elokuvassa Lashana esittää sekä yksinhuoltajaäitiä että Air Force -lentäjää Maria Rambeauta.

3. Näyttelijän lisäksi Lashana on upea tyylilyyli

Lashana on paitsi lahjakas näyttelijä myös taitava pukeutuja! Trenditietoinen näyttelijä on päivittänyt Instagram-tililleen useampia asukuvia, joissa hänen seuraajansa pääsevät ihastelemaan niin upeita iltamekkoja kuin arkisia trendiasujakin.

Alla olevassa Instagram-kuvassaan Lashana poseeraa upeassa pastellinsinisessä housupuvussa, joka on uusiseelantilaisen suunnittelijan Emilia Wicksteadin mallistoa.

Lashana taitaa myös arkipukeutumisen – sanoohan sen jo näyttelijän trendikäs aurinkolasivalinta.

View this post on Instagram

The mind, personified.

A post shared by Lashana Lynch (@lashanalynch) on

Captain Marvel -elokuvan ensi-illassa Lashana nähtiin häikäisevän pinkissä, ihoa myötäilevässä iltapuvussa. Mekon halkio tuo tyylin bondmaisen vaikutelman.

4. …kuten myös sporttimimmi

Jos Bond-elokuviin on uskomista, salaiset agentit tarvitsevat työtehtävissään teräksistä kuntoa. Lashanan sosiaalisesta mediasta onkin löydettävissä treenikuva jos toinenkin.

Alla olevassa Instagram-päivityksessään Lashana poseeraa peilin edessä kokomustaan treeniasuun pukeutuneena. Kuvassa näyttelijä kertoo syöneensä juuri leipäpuun hedelmää ja jamakalaista bammy-leipää. Siinäpä vasta jumppaeväät!

View this post on Instagram

Pre-breadfruit and bammy. If you know, you know.

A post shared by Lashana Lynch (@lashanalynch) on

Lashanalta ei myöskään huumoria puutu! Hauskaan treenikuvaan näyttelijä on kirjoittanut osavasti ”an hour of UGH!” eli ”tunti YÄKKIÄ!”

View this post on Instagram

An hour of UGH!

A post shared by Lashana Lynch (@lashanalynch) on

5. Hän on naisten ja tyttöjen oikeuksien puolestapuhuja

Ensimmäinen naispuolinen 007-agentti puhuu avoimesti naisten ja tyttöjen oikeuksista. Instagramissa Lashana on ottanut kantaa muun muassa naisten ja tyttöjen koulutukseen ja seksuaalioikeuksiin.

Kesäkuussa Lashana päivitti Instagram-tililleen kuvan, joka on tehty yhteistyössä kansainvälisen ActionAid-hyväntekeväisyysjärjestön kanssa. ActionAid taistelee köyhyydessä elävien tyttöjen ja naisten oikeuksien puolesta.  Kuvallaan Lashana osallistuu #MyBodyIsMine-kampanjaan, jonka tarkoituksena on vastustaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Alla olevassa kuvassa Lashana kertoo yllättäneensä vanhan lukionsa oppilaita sen jälkeen, kun oppilaat olivat päässet katsomaan uusinta Marvel-elokuvaa.

Lähteet: IMDb, Daily Mail 

X